MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pier...enie o "Szopenie"

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 34 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

Str 34 z 39

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gdanszczanka

Post #1 Ocena: 0

2013-02-03 11:03:54 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-02-03 03:44:39, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2013-02-02 21:28:08, Pigula75 napisał(a):
Ok..wszystko fajnie, śmiesznie... ale naprawde przydałoby się spotkac z chłopakiem i porozmawiać...Najlepiej nagrywając rozmowe a późnij wklejając ja pod jeden , drugi...piaty Jego filmik ...
Wrrrrr .....

I z kazdym ktory nagral i bedzie nagrywal film na YT o jego wizji zycia w UK bedziesz sie spotykac i koregowac jego widzenie swiata?

W sumie - nie do mnie było zadane pytanie, ale w związku z tym, że tak jak dziewczyny wyraziłam swoje, raczej niesprzyjające uczucia, wobec młodego "filmowca", pozwól Ada,że odpowiem, lub chociaż rozjaśnię.....
Raczej "pół żartem - pół serio" mówiłyśmy o spotkaniu "fantasty" na ulicy. Specjalnie nie umawiałabym się na spotkanie i lekcję życia (może i ja zmieniłabym zdanie po takowym, kto wie??) Ale gdybym spotkała gościa na ulicy, napewno nie omieszkałabym wyrazić moich uczuć związanych z jego twórczością. Mam nadzieję jednocześnie, że mogłoby to skorygować jego postępowanie i spojrzenie na świat...
Czasem pojawiają sie osoby krytykujące przeciwników pana Pijanowskiego z jego poradnikiem, ja jednak jestem głeboko przekonana, że Internet i to co ze sobą niesie ma ogromny wpływ na słabsze jednostki, a takimi właśnie, są ludzie cierpiący biedę, nie widzący szansy, lub światełka w tunelu. Jeżeli ktoś ma ambicje nakręcenia poradnika - bardzo proszę ale - rzetelnie....
Wczoraj w nocy oglądałam film - "ChatRoom" - jeżeli ktoś nie oglądał, gorąco polecam - doskonale wyjaśnia rzeczywistość wirtualnych pokoików spotkań....Przerażającą rzeczywistość....

[ Ostatnio edytowany przez: gdanszczanka 03-02-2013 11:07 ]

Phi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MrMaverick1971

Post #2 Ocena: 0

2013-02-03 11:05:06 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2013-02-03 11:01:34, Wredny-Werdew napisał(a):

Zaczynam podejrzewać że twórca filmików, całe dotychczasowe życie spędził w malutkiej wiosce lub jakimś zapyziałym PRLowskim miasteczku.

Takie podejrzenia mialem od poczatku WW.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2013-02-03 11:05:08 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

Zaczynam podejrzewać że twórca filmików, całe dotychczasowe życie spędził w malutkiej wiosce lub jakimś zapyziałym PRLowskim miasteczku.

Tak, on jest z pod Warszawy :-T :-8[ :-]*ROFL*

Przynajmniej tak komuś odpisał swego czasu.:-X
Ale co to było to nie pamiętam.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2013-02-03 11:07:11 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

ze tez chce sie Wam ogladac takie bzdury...

najwyrazniej koles ma wlasna bajke i widzi same pozytywy

ps. ciekaw jestem, ilu ludzi skuszonych perspektywa rajskiej wyspy przyjedzie i polegnie, komentarze nie beda juz takie optymistyczne 8-)

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #5 Ocena: 0

2013-02-03 11:14:02 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-02-03 11:07:11, clockwork_orange napisał(a):

ps. ciekaw jestem, ilu ludzi skuszonych perspektywa rajskiej wyspy przyjedzie i polegnie, komentarze nie beda juz takie optymistyczne 8-)

W kazdym razie zobacza fajne autobusy i posterunek policji, beda tez mogli przejsc przez jezdnie na czerwonym swietle....niezapomniane przygody sa tego warte.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-02-03 11:15:20 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

danus29

Post #7 Ocena: 0

2013-02-03 11:20:01 (12 lat temu)

danus29

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 13-02-2009

Cytat:

2013-02-03 11:05:08, krakn napisał(a):
Cytat:

Tak, on jest z pod Warszawy :-T :-8[ :-]*ROFL*

Przynajmniej tak komuś odpisał swego czasu.:-X
Ale co to było to nie pamiętam.
O ile sie nie myle to jest to Legionowo ;-);-)

Kto w sercu ma tylko nienawiść, nigdy nie zazna miłości i szczęścia.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Post #8 Ocena: 0

2013-02-03 11:20:03 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2013-02-03 11:35:05 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-02-03 11:14:02, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:

W kazdym razie zobacza fajne autobusy i posterunek policji, beda tez mogli przejsc przez jezdnie na czerwonym swietle....niezapomniane przygody sa tego warte.

Ale marudzicie jak zgredy w deszczową pogode *ROFL*
To co wam spowszedniało dla niego i dla wielu innych jesto nowe i niezwykłe.
Ile czasu znormalniało wam 2 krany?

Tu są inne autobusy, jak pojedziecie na Maltę to zobaczymy takie cudo:
Obrazek
Obrazek
Jest inne? Jest ciekawe :)
Choć część z tych ciekawych starych autobusów zaczyna być wymienione na autobusy jakie sprzedawane są z Londynu, tzn przegubowe bo się nie sprawdzają w Londynie.

czy do innego kraju to też mozna się zdziwić.
Przynajmniej jak ktoś choć odrobinę interesuje się motoryzacją.

Sami wiecie ze tu budownictwo też jest inne niż w polsce, i ja sam jeździłem przez miesiąc po Londynie, nie tylko w centrum, ale i na obrzeża by zobaczyć jak wygląda życie poza turystycznym centrum.

My tu mamy gniazdka z 3 kwadratowymi bolcami i wtyczki z bezpiecznikami, ale są kraje gdzie są jeszcze inne bolce, np ustawione pod kontem, albo amerykańskie cieniutkie.
Itd itd.

Chłopak opisuje po prostu na bierząco jak to widzi, dla nas mieszkających tu wiele lat, wiele rzeczy spowszedniało, tak samo jak syfiaste chodniki, nie dość że brudne, polepione, zajszczane, zasypane śmieciami to jeszcze każda płytka inna, przeorana i zaklajstrowana smołą.
Już tego nie zauważmy, dla nowych jest jak najbardziej zauważalne.

Pamiętam jak szukaliśmy pierwszego mieszkania, tak dokładnie po 4 miesiącach mieszkania w UK.
Nie mogłem pojąć dlaczego panele podłogowe są tak równo ułożone że łączenia paneli czułem przez podeszwę :-U

Albo gdy nam zaproponowano "studio" z łazienką i kiblem w SZAFIE! *ROFL*
Czyli po prostu była duża wnęka zamieniona w łazienkę, a całość zabudowana tak jak robi się szafy wbudowane. :-D

Albo wanna tak zamontowana, że jak nalałeś wodę i wszedłeś do niej to wanna wraz z podłogą opadała tak mniej więcej na cal :-]

No nie byłbyś człowieku zdziwiony?

Do teraz zobaczyłem wiele tysięcy mieszkań, apartamentów, pałaców i chlewików i już mi spowszechniało, ale kiedyś...

:-PJa na razie pamiętam tamten czas :-8
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

MrMaverick1971

Post #10 Ocena: 0

2013-02-03 11:46:17 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-02-03 11:35:05, krakn napisał(a):
Cytat:

2013-02-03 11:14:02, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:

Ale marudzicie jak zgredy w deszczową pogode *ROFL*
To co wam spowszedniało dla niego i dla wielu innych jesto nowe i niezwykłe.

Krakn, zgadzam sie z Toba jezeli chodzi o ciekawosc swiata i chec zobaczenia czegos innego, ale takie filmiki ktore nagrywa ten kolega, sklaniaja mlodych ludzi do wyjazdu nie w celach turystycznych, a w celach zarobkowych. Gdyby zajal sie nagrywaniem ciekawostek itp. to zlego slowa bym nie napisal na ich temat. To co on robi, to jest wyimaginowana rzeczywistosc, ktora przez rzesze mlodych ludzi jest odbierana jako fakty.
Tak jak napisal Clock: Ciekaw jestem ilu po przyjezdzie do UK.. sie rozczaruje i polegnie.

Do góry stronyOffline

Strona 34 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,