MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pier...enie o "Szopenie"

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

Str 19 z 39

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-01-19 10:44:23 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-01-19 09:55:53, kolezanka_szkla napisał(a):
Wiecie co... A ja sobie tak pomyslalam. Uprzedzam - filmiku nie ogladalam - szkoda mi czasu na takie pierdoly.
ALE
Zalozmy, ze jestem sama w Anglii.
Cztery dni spedzam w pracy. Dostaje tam trzy pelnowartosciowe posilki. Sniadanko, obiadzik i kolacyjke. Tu sobie jeszcze skubne jogurcik, tam bananka, soczki i ciasteczka. Wracam do domu i wypijam sobie juz tylko kawke/herbatke. Pozostaja mi tylko trzy dni marnych obiadkow w domu.

Kurczaki - ze nie wpadlam na to wczesniej :-) Da sie! :-]

Nie wem czy akurat kurczakowa dieta jest pełnowartosciowa, no ale to możliwe.
jak pracowałem w knajpie to przygotowywaliśmy jedzenie dla wszytkich pracowników.
Rano expresso z jakimś ciastem, potm około 11 godzina przerwy i śniadanie, najczęsciej pasta, czyli spagetti na różne sposoby, a że robili to makaroniarze, to było to na prawde smaczne.

Robili czesto z tego co nie zostało zużyte dla klientów w dniu poprzednim, bo w tej knajpie było wszytko codziennie przygotowywane od nowa, jak coś nie zostało upieczone w dniu porzednim to albo szło do kosza albo dla pracowników, czyli ryby, owoce morza, a czasami po prostu wegetarianskie.

Przed popołudniowym serwisem też godzina przerwy i obiad, tu zawsze mięcho itd, znowu expresso i wio biegem do nocy.
W piątki po serwisie obowiazokowo dostawaliśmy Piweczko od jednego do kilku, peroni.

I praktycznie w domu wcale nie jadłem. zostawały 2 czasami 1 dzień w tygodniu gdy miałem wolne.

To się wtedy zgadzało zę można było wydać nawt mniej jak 50 funtów na jedzenie.

A, i wtedy np masło kosztowało 70-80p a nie 1.40, to musimy też brać poprawkę na ceny.
Głównie kupowaliśmy mrożone ryby, główne zakupy w Lidlu i Sainsbury, rzadko polski sklep bo po prostu był nie po drodze i daleko.

he, ale bywało w życiu że jak to ktoś tu wcześniej napisał robiłem "mercedesa" Nie jest to związane z UK.

BA! był czas że nawet nie miałem na pasztet.
Swego czasu najtrudniejszy dla mnie czas to była pierwsza próba introdukcji w Hiszpanii i We Francji, która okazała się absolutną porażką i niemal powaliło mnie na kolana.
Nie miał mi kto pomóc, i nie miałem też gdzie wracać.
Ale jako nastolatek jakoś mniej potrzebowałem :)

A pamietajmy że wtedy były jeszcze granice i wędrówka i poszukiwanie zajęcia nie było proste.
Uratował mnie wyjazd do afryki i kilka lat pracy, ponowny powrót do europy był już na innym poziomie. Nie byłem już sam.

Otrzymanie wizy i biznesowego pozwolenia na prace, w tamtych czasach było dla mnie otwarciem bram do raju.
No i mogłem jeszcze podciągnąć edukacje :-D

Wszytko jest możliwe, tylko zależy na ile człowiek jest przygotowany przez rodziców, i na ile jest zdeterminowany.
Upadek na kolana, nie jest tragedią,
Byle nie upaść na pysk i stracić wiarę w siebie, wtedy nie ma ratunku.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

staryznajomy

Post #2 Ocena: 0

2013-01-19 10:50:03 (12 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-19 10:40:45, darmund napisał(a):
Przez pierwsze trzy miesiące mieszkałem w UK sam, tzn. bez rodziny. Dzieliłem pokój z kolesiem z pracy (45 funta na tydzień na głowę),pracowałem po 12 godzin dziennie przez 6 dni w tygodniu, do pracy kanapki, w domu coś z gotowego do użycia.
Oszczędziłem wtedy dość sporo, ale kiedy przyjechała żona to byłem naprawdę wdzięczny za Jej obiady i w ogóle za gotowanie, chociaż wtedy oszczędzanie tak naprawdę się nie skończyło tylko było mniejsze.

prawda, że wielu z nas zaczynało podobnie. też początkowo więcej odkładałem niż obecnie zarabiając praktycznie połowę obecnej sumy.
myślę, że problem w tym, że nie można robić wyliczeń, zatajając część informacji i licząc przykładowo zarobek brutto i pomijając część niezbędnych wydatków. również myląc mieszkanie z pokojem robi się duuuuże niedomówienie.
nie każdy kto tu jest ma 10 minut drogi (piechotą) do pracy -w której je darmowe posiłki itp.

w/g mnie -cały temat dotyczy niedomówień -lub jak to ja bym powiedział "przekłamań".
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-01-19 10:54:02 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

darmund

Post #4 Ocena: 0

2013-01-19 10:58:10 (12 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Owszem, zgodzę się z tym, że bardzo istotne jest podawanie konkretów, których zabrakło we filmikach tego młodzieńca.
Miałem takie szczęście, że decyzję o przyjeżdzie musiałem podjąć w parę dni i nie miałem czasu na żadne konsultacje z osobami znającymi UK. Wszystko co wiem o życiu nauczyło mnie samo życie, choć i pewnie tak wiem za mało. Dlatego oglądając te filmy na YT po prostu uśmiecham się.

Do góry stronyOffline

danus29

Post #5 Ocena: 0

2013-01-19 20:55:39 (12 lat temu)

danus29

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 13-02-2009

No i mamy kolejny filmik

*THUMBS UP**THUMBS UP*
Kto w sercu ma tylko nienawiść, nigdy nie zazna miłości i szczęścia.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

danus29

Post #6 Ocena: 0

2013-01-19 23:46:33 (12 lat temu)

danus29

Kobieta

Konto zablokowane

MusialaM to wstawic bo az mi sie zagotowalo w srodku:Oryginalny tekst spod filmiku na YT:

Mak Maku 2 hours ago
99% Polakow w uk nie mowi po angielsku i tak naprawde nie wiedza jak wyglada zycie w uk poza fabrykami
Reply · in reply to TheAfro112 (Show the comment)

TheAfro112 1 hour ago
No ale mimo wszystko wcześniej go hejtowali ze nie mówi prawdy.
Reply · in reply to Mak Maku

:-M]:-M]:-M]

Do góry stronyOffline

Numer Skype

gdanszczanka

Post #7 Ocena: 0

2013-01-20 00:01:31 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-01-19 23:46:33, danus29 napisał(a):
MusialaM to wstawic bo az mi sie zagotowalo w srodku:Oryginalny tekst spod filmiku na YT:

Mak Maku 2 hours ago
99% Polakow w uk nie mowi po angielsku i tak naprawde nie wiedza jak wyglada zycie w uk poza fabrykami

TheAfro112 1 hour ago

Danus, przecież ktokolwiek wierzy w te bzdury filmowca z YT, to kompletny imbecyl - niech sobie piszą idiotyzmy i przyjadą do fabryki, wynajma ten dom/miszkanie, założą konta w banku - itp itd
Barany i tyle - nie warto przyprawiać się o wrzody żołądka, *DONT_KNOW*
Jak KOLANKO ??
Phi

Do góry stronyOffline

danus29

Post #8 Ocena: 0

2013-01-20 00:07:12 (12 lat temu)

danus29

Kobieta

Konto zablokowane

Cytat:

2013-01-20 00:01:31, gdanszczanka napisał(a):
Cytat:

Mak Maku 2 hours ago

TheAfro112 1 hour ago

Danus, przecież ktokolwiek wierzy w te bzdury filmowca z YT, to kompletny imbecyl - niech sobie piszą idiotyzmy i przyjadą do fabryki, wynajma ten dom/miszkanie, założą konta w banku - itp itd
Jak KOLANKO ??
ale az mnie cos bierze :-M]:-M]:-M]

Ps.kolanko lepiej ,dziekuje.Dzis bolalo bo niestety poobijane.Ale zyje i sie poruszam wiec nie jest zle ;-);-)

Do góry stronyOffline

Numer Skype

gdanszczanka

Post #9 Ocena: 0

2013-01-20 00:17:17 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-01-20 00:07:12, danus29 napisał(a):
Cytat:

2013-01-20 00:01:31, gdanszczanka napisał(a):
Cytat:

Mak Maku 2 hours ago

TheAfro112 1 hour ago

Jak KOLANKO ??
ale az mnie cos bierze :-M]:-M]:-M]

Ps.kolanko lepiej ,dziekuje.Dzis bolalo bo niestety poobijane.Ale zyje i sie poruszam wiec nie jest zle ;-);-)

Mnie też, ale znając Polaków, to jeszcze Ciebie nazwą - zazdrosną, złośliwą, idiotką,:-o a kretynowi z poradnika - zaczną oferować łapówki za załatwienie pracy... - przecież to taki naród...*DONT_KNOW*

Uwaga moderatora: Rozumiem Twoje emocjonalne podejście do tematu, ale czy mogłabyś powstrzymać się od inwektyw? tyniek

Phi

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-01-20 00:24:24 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,