MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pier...enie o "Szopenie"

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

Str 12 z 39

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

blackmargo

Post #1 Ocena: 0

2013-01-18 01:29:35 (12 lat temu)

blackmargo

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2012

ja sie pogubilam w tym wszystkim
chlopak jest z polski, wydaje sie, ze nie, nikt nie chce w to uwiezyc i uznac za angola czy o to chodzi?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-01-18 01:51:03 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-01-18 01:06:35, pablo_picasso napisał(a):
Cytat:

2013-01-18 00:14:55, gdanszczanka napisał(a):

No to ja już umarłam z głodu - tylko czytając rachunek i z braku higieny *ROFL*
gdzie chleb? Herbata? mleko? płatki? sraj taśma? szampon do wlosow?żel pod prysznic? golarki? pasta do zębów? mydło do rąk? ryż?makaron? ziemniaki? olej? ŁO MATKO - mogłabym dodać do listy jeszcze kilka koniecznych artykułów.... ale po co się myć, albo dupę podcierać jak i tak zaraz się pobrudzi*ROFL**ROFL*

no przecież powiedział że pokój podnajmują u polskiej rodziny czy coś takiego, tak więc do czasu do kiedy właściciele się nie zorientują że im środków czystości ubywa korzystają do woli ;-) za darmoszkę, zawsze to kilka stówek w kieszeni zostanie

Pamiętajcie tematy największy skaner . W UK? *YAHOO*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2013-01-18 07:17:20 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #4 Ocena: 0

2013-01-18 07:36:50 (12 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-18 07:17:20, tyniek napisał(a):

Ręce opadają...jak można po kropce zacząć zdanie od małej litery...

:-]:-]:-]
pojęcia nie mam! w pale się nie mieści!*ROFL**ROFL**ROFL*
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2013-01-18 08:52:05 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-01-18 00:14:55, gdanszczanka napisał(a):
No to ja już umarłam z głodu - tylko czytając rachunek i z braku higieny *ROFL*
gdzie chleb? Herbata? mleko? płatki? sraj taśma? szampon do wlosow?żel pod prysznic? golarki? pasta do zębów? mydło do rąk? ryż?makaron? ziemniaki? olej? ŁO MATKO - mogłabym dodać do listy jeszcze kilka koniecznych artykułów.... ale po co się myć, albo dupę podcierać jak i tak zaraz się pobrudzi*ROFL**ROFL*
A póżniej w THE SUN piszą, że Polacy to świnie - pewnie mają rację - na YT tego dowody *THUMBS UP**THUMBS UP*

Ale nie kupujesz tych wszystkich wymienionych artykulow codziennie? No moze ziemniaki ewentualnie, bo swieze lub makaron. A reszte kupuje sie co jakis czas, wiec trudno sie spodziewac, zeby ktos na jednym rachunku mial wszystko.

Nie kazdy je chleb lub pije mleko.

Patrzac na wklejony rachunek, to chyba tylko dwie pierwsze pozycje wygladaly podejrzanie tanio, a reszta w miare normalnie? Nie wiem z jakiego to sklepu, nie ogladalam filmiku i nie mam mozliwosci. Oczywisice moge sie mylic co do cen warzyw itp, bo ostatnio nie robie zakupow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Natija

Post #6 Ocena: 0

2013-01-18 08:59:52 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

rachunek z Morrisona bo poznaję..ceny w miarę aktualne....
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #7 Ocena: 0

2013-01-18 09:18:25 (12 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Richmond -mimo wszystko widzę tu przegięcie. jakoś ciężko mi uwierzyć, że komuś 2 paczki parówek starczą na cały tydzień. środki czystości itp. jednak raz na jakiś czas kupiś musisz -więc rachunek miesięczny wzrośnie.
dobrze, że się chłopina wycofał z tego mieszkania za 500 funtów i wyjaśnił, że chodzi o pokój.
jak już wcześniej pisałem -można jakiś czas "przedziadować" za kilka "paździochów" tygodniowo. jednak co jakiś czas czekają nas większe wydatki.
niestety część ludzi w PL oglądając te filmiki -nie zechce usłyszeć o dzieleniu mieszkania (a nawet pokoju) z innymi ludźmi. podobnie jak nie usłyszą o tym, że chłopak na końcu wspomina o problemach ze znalezieniem pracy.
część ludzi usłyszy tylko o odłożonej miesięcznie kasie...

mówię to trochę na podstawie doświadczeń własnych. przyjechałem z dnia na dzień ponieważ uwierzyłem koledze, że mam załatwioną pracę, pokój itp.
niedomówienia wyszły potem... praca była dopiero do poszukania, pokój do zapłacenia (szkoda, że kolega nie powiedział, że tygodniowo -nie miesięcznie jak w kraju z którego mnie sprowadził) i jeszcze kilka innych bajek zostało wyjaśnionych dopiero w UK.

fakt, że były inne czasy i wreszcie pracę znalazłem. pozwoliło mi to by te kilka lat przeżyć na wyspie.
jednak -to naprawdę były inne czasy i teraz takie niedomówienia mogą ludzi wiele kosztować.

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 18-01-2013 09:20 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2013-01-18 09:22:10 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Najlepszy bylby wykaz rachunkow z calego miesiaca lub jeszcze lepiej usredniony z kilku miesiecy. Jeden rachunek z supermarketu nic nie udowadnia. Dlatego mysle, ze nie warto przyczepiac sie, ze nie ma na nim wszystkiego.

A mowil cos o promocjach i kupowanie przed zamknieciem sklepu, kiedy duzo produktow jest przecenionych?

A tak w ogole to byl tu kiedys watek o tym ile kto wydaje za zywnosc. Chyba kilkanascie stron tego bylo. Moze komus chce sie to odkopac.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Natija

Post #9 Ocena: 0

2013-01-18 09:28:27 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/35/28721/Zakupy-spozywcze-koszty

u nas na samo jedzenie bez chemii 100f tygodniowo rodzina 2+1

[ Ostatnio edytowany przez: Natija 18-01-2013 09:32 ]

Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #10 Ocena: 0

2013-01-18 09:35:39 (12 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-18 09:22:10, Richmond napisał(a):
Najlepszy bylby wykaz rachunkow z calego miesiaca lub jeszcze lepiej usredniony z kilku miesiecy. Jeden rachunek z supermarketu nic nie udowadnia. Dlatego mysle, ze nie warto przyczepiac sie, ze nie ma na nim wszystkiego.

Richmond -chyba całe zamieszanie wywołało właśnie wyliczenie z pierwszego filmu, że pracując 5 dni po 8 godzin -można odłożyć 6 stów miesięcznie.
jesteś lepsza niż ja w mnożeniu kasy ale powiedz sama -czy to nie jest oszukiwanie nieświadomych ludzi?*DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,