MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Godło Polski - żart czy obraza ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 9 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-11-30 19:47:51 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

maw2be

Post #2 Ocena: 0

2012-11-30 19:48:00 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Dla mnie obrazą państwowości, obrazą Rzeczpospolitej Polskiej jest wszechobecność kościoła w przestrzeni publicznej. Jakoś nie widzę tu w uk aby zabierali biskupi głos w sprawie np umieszczenia symboli religijnych w urzędach. Fakt jest przy posiedzeniu parlamentu preambuła odnosząca się do Boga jednak jest bardziej wypowiadana z tradycji. Tu w uk kościół zastanawia się czy dopóścić kobiety do stopnia biskupów itp. poprostu pilnuje swojego podwórka a nie wtrąca się tam gdzie go nie chcą. Zastanawia mnie ponadto jakim prawem w Polsce jest królowa która nic, ale to nic nie ma wspólnego z Naszą Ojczyzną, a kiedy żyła to nie było jeszcze nawet takiego państwa jak Polska.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-11-30 19:52:57 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #4 Ocena: +1

2012-11-30 20:05:32 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-11-30 19:48:00, maw2be napisał(a):
Dla mnie obrazą państwowości, obrazą Rzeczpospolitej Polskiej jest wszechobecność kościoła w przestrzeni publicznej. Jakoś nie widzę tu w uk aby zabierali biskupi głos w sprawie np umieszczenia symboli religijnych w urzędach. Fakt jest przy posiedzeniu parlamentu preambuła odnosząca się do Boga jednak jest bardziej wypowiadana z tradycji. Tu w uk kościół zastanawia się czy dopóścić kobiety do stopnia biskupów itp. poprostu pilnuje swojego podwórka a nie wtrąca się tam gdzie go nie chcą. Zastanawia mnie ponadto jakim prawem w Polsce jest królowa która nic, ale to nic nie ma wspólnego z Naszą Ojczyzną, a kiedy żyła to nie było jeszcze nawet takiego państwa jak Polska.

Tez mnie to zastanawia... Krolowa Polski jaka znam z historii to Krolowa Bona i Jadwiga:-]

Nic na to nie poradzimy, ze ludzie uwielbiaja mitologie.

Wola posluchac ksiedza i slepo wierzyc w to co powie, zamiast samemu ruszyc glowa.

Kosciol powiedzial , ze krolowa byla i jest jedna , a wiara czyni cuda.

Nic mi do tego i nie chce tutaj nikoko urazic, bo kazdy ma prawo wierzyc w to co chce, ale czasem trzeba sie zastanowic i pomyslec.

To , ze Kosciol Katolicki dba o swoje wplywy i co za tym idzie dochody, to wiadomo od dawna i w/g mnie nie ma to nic wspolnego z wiara....to jest po prostu czysty biznes oparty na naiwnosci ludzi.

Ps. Nie mieszajmy polskich symboli panstwowych z religia.

Pozostawmy je takie jakie sa.

[ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick1971 30-11-2012 20:07 ]

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #5 Ocena: 0

2012-11-30 20:05:38 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-11-30 19:48:00, maw2be napisał(a):

a wy tak powtarzacie to bleble, jak katarynki w kolo....
To nie jest tematem tego Topiku...
A to jaki sie ma rzad i narodowych przedstawicieli, to sie nie widzi, i to Oni pozwalaja sobie na ingerencje "Koscciola" (jak to wszyscy nazywacie, ale mnie sie nie podoba) w sprawy polityczne, liczac jednoczesnie na poparcie jego wyznawcow... (podejrzewam, ze skladnia zbyt zlozona dla niektorych)
I wlasnie przyklad z UK jest bardzo trafny p- bo nie nalezy patrzec na Kosciol Katolicki, przez pryzmat krzywego zwierciadla i przy okazji, wszystkich jego wyznawcow oraz jego symbolike z blotem mieszac...
nastepny obrazliwy post odnoszacy sie do wiary, mojej i moich przodkow, bede zmuszona zglosic do modow - sory - nie w moim stylu, ale nie bede znosic demagogow..:-M]
Phi

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #6 Ocena: 0

2012-11-30 20:12:04 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-11-30 20:05:38, gdanszczanka napisał(a):

nastepny obrazliwy post odnoszacy sie do wiary, mojej i moich przodkow, bede zmuszona zglosic do modow - sory - nie w moim stylu, ale nie bede znosic demagogow..:-M]

Takie jest Twoje prawo droga Gdanszczanko, ale pamietaj , ze jest to bron obosieczna...

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-11-30 20:13:59 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #8 Ocena: 0

2012-11-30 20:18:03 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-11-30 20:13:59, Pigula75 napisał(a):
Ja tez nie rozumiem co ma piernik do wiatraka...
Tematem jest Godlo Polski a Wy ciagle ten Kosciol na sile wciskacie...

Godlo bylo , jest i pewnie pozostanie niezmienne zarowno dla Katolikow, innowiercow i ludzi zupelnie majacych gdzies jakakolwiek religie...

Czy sie komus podoba , czy nie to Godlo POLSKI -MOJEGO i Twojego Kraju. I nalezy sie mu szacunek a nie robienie z symboli posmiewiska i tematu do sporow.

:-M]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Pigula75</i> 30-11-2012 20:15 ]

Zgadzam sie z Toba Pigula i mysle ,ze podsumowalas ten temat najlepiej jak mozna*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-11-30 20:19:00 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #10 Ocena: 0

2012-11-30 20:23:37 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-11-30 20:18:03, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:

2012-11-30 20:13:59, Pigula75 napisał(a):
Ja tez nie rozumiem co ma piernik do wiatraka...
Tematem jest Godlo Polski a Wy ciagle ten Kosciol na sile wciskacie...

Godlo bylo , jest i pewnie pozostanie niezmienne zarowno dla Katolikow, innowiercow i ludzi zupelnie majacych gdzies jakakolwiek religie...

Czy sie komus podoba , czy nie to Godlo POLSKI -MOJEGO i Twojego Kraju. I nalezy sie mu szacunek a nie robienie z symboli posmiewiska i tematu do sporow.

:-M]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Pigula75</i> 30-11-2012 20:15 ]

Zgadzam sie z Toba Pigula i mysle ,ze podsumowalas ten temat najlepiej jak mozna*THUMBS UP*

*THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP* Za jestem
Dodajac jednoczesnie, ze przez dlugie lata, wspolnie, zabiegalismy o powrot oryginalnego wizerunku - godla Polski, a teraz jakis "burak" sie z niego nasmiewa i uzywa tego w swoich ??? celach...
Phi

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,