MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Godło Polski - żart czy obraza ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 4 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PaniDomu

Post #1 Ocena: 0

2012-11-29 23:04:24 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Cytat:

2012-11-29 20:48:25, united4ever napisał(a):

Zdjęcie to umieścił na swoin profilu jeden z posłów Palikota .

Tylko niewinny żart czy już obraza kraju ?

Obrazek

Jak dla mnie to ani zart ani obraza tylko zrobienie update godla :-]
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

maw2be

Post #2 Ocena: 0

2012-11-29 23:06:01 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2012-11-29 22:52:43, Maxikaz napisał(a):
Cytat:

2012-11-29 21:17:46, maw2be napisał(a):

Obrazek

to co powiesz o tym? nie uważasz iż to jest w porządku iż w instytucji konstytucyjnej która ustanawia prawo znajduje się element narzucający myślenie jednej konkretnej religii? czemu tam nie ma krzyża prawosławnego, gwiazdy dawida (oj to by dopiero się działo)itp?
społeczeństwo się musi jasno określić czy chce państwa świeckiego czy kościelnego. lecz jeszcze Polskie społeczeństwo do tego nie dorosło

taaaa, a gdzie w konstytucji jest o tej niebieskiej szmacie? To cie nie boli?

gdyby nie ta niebieska szmata to możliwe iż w Polsce byś kit z okien obgryzał a czarny by nową honde albo mercedesa kupował. tak ci się ta szmata niebieska nie podoba? to dlaczego korzystasz z jej dobrodziejstw??

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #3 Ocena: 0

2012-11-29 23:07:02 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-11-29 22:50:47, paolomario napisał(a):
A widzieliście Idealny facet dla mojej dziewczyny? Dobre, chociaż pewien "elektorat" od czci i wiary pewnie odsądzał :-D

Inicjatywa Radia Zawsze Dziewica:

Obrazek

*ROFL* :-]

Ludzie.... czy juz mieszkajac w UK nie mozemy wziac przykladu z istnejacej tu kultury....?.Nauczyc sie czegos, co wazne i wartosciowe??
Tu, bo wlasnie Katolicyzm procentowo jest niski, katolik moze ze smakiem i dyskretnie szanowac i byc szanowanym, po prostu wspolistniec z kazdym innym "odlamem" - bez obrzucania sie blotem i wysmiewania.... Przywiezli w walizkach zlosc i zacietrzewienie...:-o:-o:-o
Temat rozwija sie w zlym kierunku- zaraz i "mohery" sie pokaza...
Phi

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #4 Ocena: 0

2012-11-29 23:15:16 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Co pokarza? jestem przeciez caly czas : )

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-11-29 23:19:20 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-11-29 23:21:49 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #7 Ocena: 0

2012-11-29 23:24:12 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Cytat:

2012-11-29 23:15:16, Onieznajomy napisał(a):
Co pokarza? jestem przeciez caly czas : )

Przestan *ROFL*
Wiesz o co mi chodzilo...
Zdjecia "przedstawicieli" Katolickiej wiary z laska i sztandarem..
Nie lubie jak sie na podstawie jakichs zagrywek politycznych krytykuje wiare i wierzacych...Ja nie wiem ale jak by ktos w temacie zawarl obrazek "murzyna obijanego przez bialego" z rasistowskimi dowcipami w opisie, to by sie zaraz bany posypaly....#
I dodanie, przed wypowiedzia, "bez obrazy" niczego nie zmienia - wszyscy swietuja Boze Narodzenie a krzyza nad drzwiami nie toleruja...:-o
pewnie i tak nikt nie rozumie o co mi chodzi wiec lepiej sie zamkne...[:-}
Phi

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #8 Ocena: +1

2012-11-29 23:33:56 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Wcale sie nie zamykaj, wielu cie rozumie, ale trzyma "fason", bo tak jest modnie, i zachowuja sie tak jak Wojewodzki by pewnie zrobil.

Jestem gdanszczanko osoba niewierzaca, ale okreslam sie nieraz "moherem", bo uwazam ze wiara jest wielu ludzim potrzebna, religia zreszta tez, temat powinno sie przedyskutowac, nawet tu na MW, ale widze ze moderatorzy sie boja, pewnie sie boja ze mieli by wiecej pracy niz zazwyczaj.
Jest to powazny temat i mysle ze jest tu pare osob, ktore mogly by powaznie, bez emocji podejsc do tego i porozmawiac, moglo by byc ciekawie, osoby, ktore ten temat przerasta mozna by ignorowac, i przy pomocy modow, zrobic ciekawa i spokojna dyskusje.
Moze kiedys.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-11-29 23:49:20 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #10 Ocena: 0

2012-11-29 23:59:22 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Cytat:

2012-11-29 23:33:56, Onieznajomy napisał(a):
Wcale sie nie zamykaj, wielu cie rozumie, ale trzyma "fason", bo tak jest modnie, i zachowuja sie tak jak Wojewodzki by pewnie zrobil.

Jestem gdanszczanko osoba niewierzaca, ale okreslam sie nieraz "moherem", bo uwazam ze wiara jest wielu ludzim potrzebna, religia zreszta tez, temat powinno sie przedyskutowac, nawet tu na MW, ale widze ze moderatorzy sie boja, pewnie sie boja ze mieli by wiecej pracy niz zazwyczaj.
Jest to powazny temat i mysle ze jest tu pare osob, ktore mogly by powaznie, bez emocji podejsc do tego i porozmawiac, moglo by byc ciekawie, osoby, ktore ten temat przerasta mozna by ignorowac, i przy pomocy modow, zrobic ciekawa i spokojna dyskusje.
Moze kiedys.

Dziekuje Onieznajomy...
Ja czasami nie rozumiem, po jakiego grzyba, sami sobie w gniazdo sr...??
Dzis uczestniczylam w katolickim pochowku i zastanawiajace bylo, ze (w wiekrzosci Anglicy) uczestniczacy potrafili uszanowac i zrozumiec jak wazne dla rodziny byly te chwile, zadnego znaczenia nie mial sposob i osoba prowadzaca (ksiadz Katolicki). Nikt nie smial sie z nielicznych robiacych znak krzyza i odmawiajacych modlitwe.... Wszyscy zjednoczyli sie aby pozegnac zmarla osobe...
Nikt sie nie smial, ze jakies "hokus-pokus" woda swiecona nad trumna odprawiano. A z drugiej strony wszystkim gleboko wierzacym spodobal sie, calkowicie inny, "klimat" angielskiego cmentarza dla dzieci, gdzie zamiast swieczki, przynosi sie wiatraczki i misie :)

Wlasnie dlatego przyjechalismy tu, zeby sie oderwac od glupoty politycznej i moralnej, niektorych Polakow (sfery dowodzacej w szczegolnosci) i nie przenosmy swoich wad i niedomagan .....:-!
Phi

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,