2012-11-29 20:48:25, united4ever napisał(a):
Zdjęcie to umieścił na swoin profilu jeden z posłów Palikota .
Tylko niewinny żart czy już obraza kraju ?

Jak dla mnie to ani zart ani obraza tylko zrobienie update godla
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 4 z 11 |
|
---|---|
PaniDomu | Post #1 Ocena: 0 2012-11-29 23:04:24 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-09-2011 Skąd: London |
Cytat: 2012-11-29 20:48:25, united4ever napisał(a): Zdjęcie to umieścił na swoin profilu jeden z posłów Palikota . Tylko niewinny żart czy już obraza kraju ? ![]() Jak dla mnie to ani zart ani obraza tylko zrobienie update godla ![]() Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie
|
maw2be | Post #2 Ocena: 0 2012-11-29 23:06:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Cytat: 2012-11-29 22:52:43, Maxikaz napisał(a): Cytat: 2012-11-29 21:17:46, maw2be napisał(a): ![]() to co powiesz o tym? nie uważasz iż to jest w porządku iż w instytucji konstytucyjnej która ustanawia prawo znajduje się element narzucający myślenie jednej konkretnej religii? czemu tam nie ma krzyża prawosławnego, gwiazdy dawida (oj to by dopiero się działo)itp? społeczeństwo się musi jasno określić czy chce państwa świeckiego czy kościelnego. lecz jeszcze Polskie społeczeństwo do tego nie dorosło taaaa, a gdzie w konstytucji jest o tej niebieskiej szmacie? To cie nie boli? gdyby nie ta niebieska szmata to możliwe iż w Polsce byś kit z okien obgryzał a czarny by nową honde albo mercedesa kupował. tak ci się ta szmata niebieska nie podoba? to dlaczego korzystasz z jej dobrodziejstw?? |
gdanszczanka | Post #3 Ocena: 0 2012-11-29 23:07:02 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat: 2012-11-29 22:50:47, paolomario napisał(a): A widzieliście Idealny facet dla mojej dziewczyny? Dobre, chociaż pewien "elektorat" od czci i wiary pewnie odsądzał ![]() Inicjatywa Radia Zawsze Dziewica: ![]() ![]() ![]() Ludzie.... czy juz mieszkajac w UK nie mozemy wziac przykladu z istnejacej tu kultury....?.Nauczyc sie czegos, co wazne i wartosciowe?? Tu, bo wlasnie Katolicyzm procentowo jest niski, katolik moze ze smakiem i dyskretnie szanowac i byc szanowanym, po prostu wspolistniec z kazdym innym "odlamem" - bez obrzucania sie blotem i wysmiewania.... Przywiezli w walizkach zlosc i zacietrzewienie... ![]() ![]() ![]() Temat rozwija sie w zlym kierunku- zaraz i "mohery" sie pokaza... Phi
|
Onieznajomy | Post #4 Ocena: 0 2012-11-29 23:15:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Co pokarza? jestem przeciez caly czas : )
|
Post #5 Ocena: 0 2012-11-29 23:19:20 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-11-29 23:21:49 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gdanszczanka | Post #7 Ocena: 0 2012-11-29 23:24:12 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-11-29 23:15:16, Onieznajomy napisał(a): Co pokarza? jestem przeciez caly czas : ) Przestan ![]() Wiesz o co mi chodzilo... Zdjecia "przedstawicieli" Katolickiej wiary z laska i sztandarem.. Nie lubie jak sie na podstawie jakichs zagrywek politycznych krytykuje wiare i wierzacych...Ja nie wiem ale jak by ktos w temacie zawarl obrazek "murzyna obijanego przez bialego" z rasistowskimi dowcipami w opisie, to by sie zaraz bany posypaly....# I dodanie, przed wypowiedzia, "bez obrazy" niczego nie zmienia - wszyscy swietuja Boze Narodzenie a krzyza nad drzwiami nie toleruja... ![]() pewnie i tak nikt nie rozumie o co mi chodzi wiec lepiej sie zamkne... ![]() Phi
|
Onieznajomy | Post #8 Ocena: +1 2012-11-29 23:33:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Wcale sie nie zamykaj, wielu cie rozumie, ale trzyma "fason", bo tak jest modnie, i zachowuja sie tak jak Wojewodzki by pewnie zrobil.
Jestem gdanszczanko osoba niewierzaca, ale okreslam sie nieraz "moherem", bo uwazam ze wiara jest wielu ludzim potrzebna, religia zreszta tez, temat powinno sie przedyskutowac, nawet tu na MW, ale widze ze moderatorzy sie boja, pewnie sie boja ze mieli by wiecej pracy niz zazwyczaj. Jest to powazny temat i mysle ze jest tu pare osob, ktore mogly by powaznie, bez emocji podejsc do tego i porozmawiac, moglo by byc ciekawie, osoby, ktore ten temat przerasta mozna by ignorowac, i przy pomocy modow, zrobic ciekawa i spokojna dyskusje. Moze kiedys. |
Post #9 Ocena: 0 2012-11-29 23:49:20 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gdanszczanka | Post #10 Ocena: 0 2012-11-29 23:59:22 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-11-29 23:33:56, Onieznajomy napisał(a): Wcale sie nie zamykaj, wielu cie rozumie, ale trzyma "fason", bo tak jest modnie, i zachowuja sie tak jak Wojewodzki by pewnie zrobil. Jestem gdanszczanko osoba niewierzaca, ale okreslam sie nieraz "moherem", bo uwazam ze wiara jest wielu ludzim potrzebna, religia zreszta tez, temat powinno sie przedyskutowac, nawet tu na MW, ale widze ze moderatorzy sie boja, pewnie sie boja ze mieli by wiecej pracy niz zazwyczaj. Jest to powazny temat i mysle ze jest tu pare osob, ktore mogly by powaznie, bez emocji podejsc do tego i porozmawiac, moglo by byc ciekawie, osoby, ktore ten temat przerasta mozna by ignorowac, i przy pomocy modow, zrobic ciekawa i spokojna dyskusje. Moze kiedys. Dziekuje Onieznajomy... Ja czasami nie rozumiem, po jakiego grzyba, sami sobie w gniazdo sr...?? Dzis uczestniczylam w katolickim pochowku i zastanawiajace bylo, ze (w wiekrzosci Anglicy) uczestniczacy potrafili uszanowac i zrozumiec jak wazne dla rodziny byly te chwile, zadnego znaczenia nie mial sposob i osoba prowadzaca (ksiadz Katolicki). Nikt nie smial sie z nielicznych robiacych znak krzyza i odmawiajacych modlitwe.... Wszyscy zjednoczyli sie aby pozegnac zmarla osobe... Nikt sie nie smial, ze jakies "hokus-pokus" woda swiecona nad trumna odprawiano. A z drugiej strony wszystkim gleboko wierzacym spodobal sie, calkowicie inny, "klimat" angielskiego cmentarza dla dzieci, gdzie zamiast swieczki, przynosi sie wiatraczki i misie ![]() Wlasnie dlatego przyjechalismy tu, zeby sie oderwac od glupoty politycznej i moralnej, niektorych Polakow (sfery dowodzacej w szczegolnosci) i nie przenosmy swoich wad i niedomagan ..... ![]() Phi
|