Ani jedno, ani drugie. Prowokacja.
Zapewne skuteczna.
Str 2 z 11 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2012-11-29 21:08:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Tylko niewinny żart czy już obraza kraju ?
Ani jedno, ani drugie. Prowokacja. Zapewne skuteczna. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
MrMaverick1971 | Post #2 Ocena: 0 2012-11-29 21:10:54 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat: 2012-11-29 21:01:48, maw2be napisał(a): dla mnie to taki sam żart jak matura z religii (jakby była matura z "nauki o religii" to bym nie protestował). póki co Polska nie jest i mam nadzieje że nigdy nie będzie krajem wyznaniowym jednak wiara, kościół dominujący ma za dużo do powiedzenia szczególnie w tematy które go nie dotyczą. a sprawy z nim związane są wyciszane. ..a co to ma wszystko wspolnego z godlem? Ja nie jestem katolikiem , ale mnie to oburzylo. Polska i jej symbole powinny byc nietykalne. Nie lubie kleru i caly czas go krytykuje, ale protestowac i bezczescic Godlo Narodowe w ten sposob, to zwykla gownazeria, a nie polityka. Mozna to porownac, z wyglupami wyrostkow w internecie. Nie jestem pruderyjny, ale brak szacunku dla flagi i godla , rowna sie z brakiem szacunku dla kraju, takze ten czlowiek nie powinien zajmowac sie polityka w Polsce. To tyle ode mnie |
maw2be | Post #3 Ocena: 0 2012-11-29 21:17:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Cytat: 2012-11-29 21:10:54, MrMaverick1971 napisał(a): Cytat: 2012-11-29 21:01:48, maw2be napisał(a): dla mnie to taki sam żart jak matura z religii (jakby była matura z "nauki o religii" to bym nie protestował). póki co Polska nie jest i mam nadzieje że nigdy nie będzie krajem wyznaniowym jednak wiara, kościół dominujący ma za dużo do powiedzenia szczególnie w tematy które go nie dotyczą. a sprawy z nim związane są wyciszane. ..a co to ma wszystko wspolnego z godlem? Ja nie jestem katolikiem , ale mnie to oburzylo. Polska i jej symbole powinny byc nietykalne. Nie lubie kleru i caly czas go krytykuje, ale protestowac i bezczescic Godlo Narodowe w ten sposob, to zwykla gownazeria, a nie polityka. Mozna to porownac, z wyglupami wyrostkow w internecie. Nie jestem pruderyjny, ale brak szacunku dla flagi i godla , rowna sie z brakiem szacunku dla kraju, takze ten czlowiek nie powinien zajmowac sie polityka w Polsce. To tyle ode mnie ![]() to co powiesz o tym? nie uważasz iż to jest w porządku iż w instytucji konstytucyjnej która ustanawia prawo znajduje się element narzucający myślenie jednej konkretnej religii? czemu tam nie ma krzyża prawosławnego, gwiazdy dawida (oj to by dopiero się działo)itp? społeczeństwo się musi jasno określić czy chce państwa świeckiego czy kościelnego. lecz jeszcze Polskie społeczeństwo do tego nie dorosło |
Post #4 Ocena: 0 2012-11-29 21:19:32 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Onieznajomy | Post #5 Ocena: 0 2012-11-29 21:20:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Cytat: 2012-11-29 21:08:47, galadriel napisał(a): Ani jedno, ani drugie. Prowokacja. Zapewne skuteczna. Bardzo sie z toba zgadzam za wyjatkiem "zapewne", juz w tym watku jest pare przykladow ze prowokacja jest skuteczna. Szkoda ze tak latwo pozwalamy soba powodowac. _________________________________________________________ "Nie jestem pruderyjny, ale brak szacunku dla flagi i godla , rowna sie z brakiem szacunku dla kraju" Zgadzam sie z Maverick, ze godlo i flage powinnismy szanowac. ________________________________________________________ "Mozna to porownac, z wyglupami wyrostkow w internecie." Jednak z tym sie nie zgadzam, uwazam ze jest to dobrze przemyslane i wykalkulowane przedstawienie. |
|
|
MrMaverick1971 | Post #6 Ocena: 0 2012-11-29 21:45:52 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat: 2012-11-29 21:17:46, maw2be napisał(a): lecz jeszcze Polskie społeczeństwo do tego nie dorosło ..i jeszcze duzo wody w Wisle uplynie, zanim dorosnie. Zadna religia nie powinna miec wplywu na rzady w panstwie. Trzeba rozgraniczyc pewne wartosci i nie mieszac w to religii. W Polsce jest ponad 90% katolikow i czy przez to zyje sie w tym kraju lepiej? Kazdy normalny i trzezwo myslacy czlowiek, moze byc dobrym dla innych i wcale nie musi byc katolikiem, muzulmaninem lub innym wyznawca jakiejkolwiek religii. Mysle, ze w Polsce jeszcze potrzeba wielu pokolen, zeby ludzie zaczeli myslec samodzielnie. |
Post #7 Ocena: 0 2012-11-29 21:47:43 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gdanszczanka | Post #8 Ocena: 0 2012-11-29 21:52:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat: 2012-11-29 21:45:52, MrMaverick1971 napisał(a): Cytat: 2012-11-29 21:17:46, maw2be napisał(a): lecz jeszcze Polskie społeczeństwo do tego nie dorosło ..i jeszcze duzo wody w Wisle uplynie, zanim dorosnie. Zadna religia nie powinna miec wplywu na rzady w panstwie. Trzeba rozgraniczyc pewne wartosci i nie mieszac w to religii. W Polsce jest ponad 90% katolikow i czy przez to zyje sie w tym kraju lepiej? Kazdy normalny i trzezwo myslacy czlowiek, moze byc dobrym dla innych i wcale nie musi byc katolikiem, muzulmaninem lub innym wyznawca jakiejkolwiek religii. Mysle, ze w Polsce jeszcze potrzeba wielu pokolen, zeby ludzie zaczeli myslec samodzielnie. A ja, na przyklad, cierpie jak przez takie, czy inne, zachowania, a to rzadu , a to mediow, przeciwnicy kleru nasmiewaja sie z katolikow... Wolalabym zeby moja wiara zostala - moja wiara, a nie narzedziem politycznym idiotow... Phi
|
Post #9 Ocena: 0 2012-11-29 21:52:36 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2012-11-29 22:01:34 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-11-29 21:08:47, galadriel napisał(a): Cytat: Tylko niewinny żart czy już obraza kraju ?
Ani jedno, ani drugie. Prowokacja. Zapewne skuteczna. Dokładnie, bardzo dobra prowokacja, która pokazuje jaka jest prawda. Niestety w polsce kosciół mocno zdominował politykę, mimo że działają zakulisowo to mają dużą siłe "przekonywania" do własnego interesu. a załatwili sobie nie tylko posadki za państwowe pieniądze, ale i budżetowe czyli z podatków wszytkich podatników, niezależnie od wyznania, państwowe emerytury. Do tego ogromne dotacje jakich inne wyznania nawet nie mogą sobie pomarzyć . A najbardziej mnie wnerwiło że te ogromne pieniądze wprowadzane są przy okazji ustaw koniecznych, jak choćby wspominana przeze mnie ustawa o pomocy dla powodzian, 2,5 mln dla powodzian i 10 mln dla kościoła, no pzecież to kradzież w biały dzień. Obrazek jak obrazek, żart który w ten sposób pokazuje prawdę. Ludzie Palikota to biznesmeni, co jak co, ale zrobić rozgłos i reklame to potrafią ![]() A że facet działa jak wariat? No cóż, jeden taki który ryzykuje i działa za swoje pieniądze, w stadzie takich co tylko ciągną kase na potęge, to fakt. musi być Wariat i idiota Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|