2022-12-12 08:34:31, cris82 napisał(a): Myślałem że to taki żart bo np ktoś jak wyżej wkleja zdjęcie ośnieżonego parku i cieszy się że śnieg pada a ty jak to często masz w zwyczaju w kontrze wklejasz ponure zdjęcie z wypadku drogowego...
Myślałem że to może jakiś czarny humor : )
Tez tak o tym pomyślałam: nie cieszcie się nie cieszcie i tak wszyscy umrzemy. Na koronawirusa/szczepienie/z głodu/ wojny/epoka lodowcowa (do wyboru
hehe chyba nadajemy na tych samych falach mialem podobna mysl ze maat po prostu nie mogla sie oprzec : P ...co bysmy nie bujali w oblokach za bardzo gdyz...life is brutal
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
U mnie w mieszkaniu temperatura 18/17 I wiecej nie bedzie.
Na dole nie grzane. Na gorze grzane. Mam jeden wlaczony w living room. Dodatkowego dysona na razie nie wyciagam. W sypiani niestety okno musi byc otwarte.
Maat kiedyś pisałaś ile zużywasz rocznie kWh a nie mogę znaleźć tego postu... Żona ma siostrę w Szwecji i ta narzeka na zuzycie wszystko na prąd podejrzewam wadliwy licznik
Mały flat dwie osoby u ciebie podobnie jak to u ciebie wygląda ile wy zużywanie?
2022-12-12 21:43:44, cris82 napisał(a): Maat kiedyś pisałaś ile zużywasz rocznie kWh a nie mogę znaleźć tego postu... Żona ma siostrę w Szwecji i ta narzeka na zuzycie wszystko na prąd podejrzewam wadliwy licznik
Mały flat dwie osoby u ciebie podobnie jak to u ciebie wygląda ile wy zużywanie?
Tess, piekne nagranie, ja chce taka zime .
Lata temu w Bham przy podobnej wzielam Pszczolke na przejazdzke, znajome Angielki stukaly sie w glowe, a mi wreszcie dobrze sie jechalo.
Wczoraj Toska poszla na spacer przed strasznymi mrozami, wypad do Blackpool, piekna pogoda i oblodzony spacerniak przy plazy.
Byl taniec pingwina na szkle .
Oo a tak obstawiałem na oko 7k to dużo się nie pomyliłem : )
U niej to jest jakaś kWhnomalia licznikowa... Zdesperowana już myśli o zmianie flata bo landlordka jakaś niekumata nie widzi nic dziwnego w zużyciu 3000kWh przez tydzień... Dopiero co wymienili jej licznik
I to jest życie Ja podobnie odebrałam zdjęcie Maat.
Jeden się cieszy, a drugi wkurza. Lato, wiosna, jesień, zima. Znajdź różnice
Ja nie muszę wstawać pół godziny wcześniej rano, żeby odśnieżyć auto więc dla mnie ma ta zima swój urok I zamierzam się nim cieszyć - jeszcze tylko choinki brakuje…
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
Jaka by nie była taryfa to to co pokazuje jej licznik to jakaś tragedia to miesięcznie wyjdzie na złotówki 10tys jak sobie policzyłem
Oni mają podobno jakieś dziwne opłaty od tego jak mocno wieje wiatr 😁 takie jakby nasz standingu charge ale elastyczny od 2 do 8 koron dziennie a stawka za kWh jak sprawdzałem to 130ore to wychodzi niecałe 70gr
Hehe dobry ten filmik pamiętam chyba rok 2008 jakoś była tu konkretną śnieżyca wracałem autkiem na święta do Polski tak to wyglądało tyle że na autostradzie wszędzie boksujace auta i zakopane
Trzeba było jechać slalomem manewrując po trzech pasach żeby wszystkich ominąć był taki ciężki odcinek później już lepiej na prom w dover wszyscy jechali powolutku na pierwszym odśnieżonym pasie a ja cwany na zimówkach drugim leciałem ostro
I tak się spóźniłem chyba z 2 i pół godziny pytam się babki czy coś muszę dopłacić a ona że nie już teraz nie pamiętam ale mówiła że brakowało 200 czy 300 osób na tą godzinę : )