Str 282 z 363 |
|
---|---|
andyopole | Post #1 Ocena: 0 2018-02-27 18:33:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Wlasnie w ten weekend odwiedzil mnie kolega z Denver, Colorado. Ma wlasna ciezarowke I jezdzi nia po Ameryce, pomysl na biznes taki. Prosperuje zreszta zupelnie dobrze.Ostatnio zmienil ciezarowke na VOLVO, uzywane ale niestare. No to pojechalem popatrzec na to cudo. Naprawilem mu kierunkowskazy bo nie dzialaly (brak masy) I signal dzwiekowy bo tez byl zepsuty. Gdy zapytalem o silnik to sie dowiedzialem ze to "diesel". Pytania o moc, liczbe cylindrow zostaly skwitowane wzruszeniem ramion.
![]() |
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2018-02-27 19:25:11 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2018-02-27 14:49:02, Wielim napisał(a): Richmon szczerze to nie znam sie na samochodach ale skopiuje Ci z neta : LTI TX4 posiada nadwozie typu kombi mpv. Model jest produkowany od roku 2009 do dziś. W tym czasie powstała 1 generacja tego modelu. LTI TX4 to klasa wyższa średnia samochodów osobowych.Moc maksymalna wynosi od 74 do 110 kW, a licząc w koniach mechanicznych moc modelu LTI TX4 wynosi od 100 do 150 KM. Silnik LTI TX4 jest rzędowy posiadający 4 cylindry o pojemności od 2378 do 2499 cm3. Na każdy cylinder w silniku LTI TX4 przypadają 4 zawory. Cały układ napędowy LTI TX4 osiąga moment obrotowy od 240 do 330 Nm. LTI TX4 posiada napęd przedni a typ paliwa na jaki jeździ LTI TX4 to benzyna lub diesel. Warto nadmienić, że LTI TX4 posiada 5 drzwi, 6 siedzeń. Wymiary samochodu: 4566 mm długości, 1823 mm szerokości. Wychodzi wiec ze naped z przodu , nie wiem czy to dobrze czy zle na snieg , u mnie na osiedlu jeszcze wszedzie kostka brukowa moze to przez to slizgo jak cho... Samochod wynajmowany , opon nie ma co zmieniac bo juz za kilka dni snieg skonczy sie na dobre w tym roku Edit na innej stronie znalazlem ze naped z tylu . To juz sam nie wiem "Pod maską pracuje silnik wysokoprężny. 2,5-litrowa jednostka generuje 100 KM. Tylne koła są napędzane za pośrednictwem 5-biegowego automatu lub manuala. Na niektórych rynkach dostępne są także silniki benzynowe, np. w Chinach, gdzie auto występuje pod nazwą Geely-Englon TX4. Jest to jednostka produkcji Mitsubishi o pojemności 2,4 litra i mocy 150 KM." Wedlyg angielskiej wikipedii naped na tylnie kola https://en.wikipedia.org/wiki/TX4 [ Ostatnio edytowany przez: <i>Wielim</i> 27-02-2018 15:07 ] Wystarczy podniesc maske i zobaczyc czy naped przedni czy tylny. Moj kuzyn dopiero od ziecia dowiedzial sie ze ma auto z przednim napedem... ![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2018-02-27 19:41:36 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Na prosbe Kik1976
niezdecydowana zima ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Melanija | Post #4 Ocena: 0 2018-02-27 23:16:14 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Świetne!
Ja ledwo przyjechałam z pracy, 20m/h jazda - wczoraj byli przygotowani na atak zimy, a dziś olewka totalna! może wczoraj wszystkie zapasy wysypali? a nic nie było, to dziś mamy to co mamy, główne drogi w kilku centymetrowym śniegu, ciężarówki w pół poutykane na niektórych rondach. Zdjęć nie robiłam, bo nie cierpię zimy i stresu ![]() ![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2018-02-28 08:19:04 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Wczoraj to było faktycznie jeszcze zima jak kot naplakal jak napisała Melanija. Wstaje dziś rano i co widzę - zasypalo mi dosłownie cala wieś , śniegu jest conajmniej 10cm , żaden z samochodów nie wyjechał z osiedla , żona w Polsce , lodówka pusta, pewnie jedyny sklep na wsi tez zaopatrzenie nie dojechalo, ja też dziś do pracy nie pojadę .... normalnie ARMAGIEEEEEDON hehe
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2018-02-28 08:23:15 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Mi sie podoba, wczoraj pobilam rekord szybkosci powrotu z pracy, bo byly puste drogi. Szkoda, ze pracuje, bo pojechalabym porobic zdjecia. Tylko pare cm sniegu, ale za to -8C. Az zrobilam zdjecie termometra.
Kot nie palil sie do wyjscia do ogrodka, ale zrobil szybki obchod i przybiegl z powrotem. Zapomnial juz, jak za mlodu hasal w 20cm sniegu. Carpe diem.
|
Wielim | Post #7 Ocena: 0 2018-02-28 08:39:32 (7 lat temu) |
Mi się nie podoba bo każdy dzień nieobecności w pracy mnie kosztuje ehh uroki bycia self employed. A popadać ma do soboty także cały tydzień w plecy . Gdybym wiedział to bym z zona do Polski poleciał. A tato sam zostałem w domu a jedzenia w lodówce coraz mniej
![]() |
Jurny_Jurek | Post #8 Ocena: 0 2018-02-28 08:44:50 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Wielim, zrob sobie herbatke z ,,wkladka'' i wypoczywaj, jeszcze bedziesz tesknil za taka laba.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Melanija | Post #9 Ocena: 0 2018-02-28 09:41:14 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Wielim, ale jaka różnica, że nie pójdziesz do pracy na SE czy na kontrakcie, myślisz, że na kontrakcie ktoś ci zapłaci pogodowe?
- usprawiedliwiony dzień bezpłatnego. A ja od nowa pod kołdrą i pod kotem ![]() Do szkoły i ze szkoły wracałam ponad pół godziny, prędkość 15m/h. Ciągle jakieś ciężarówki w poprzek rozkraczone i mega korki. Hamowania w zasadzie nie ma. Normalnie, nie normalne: www.peterboroughtoday.co.uk/news/transport/update-up-to-400-vehicles-trapped-and-six-hgvs-jacknifed-on-the-a1-near-peterborough-1-8396311 [ Ostatnio edytowany przez: Melanija 28-02-2018 10:15 ] Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2018-02-28 10:15:03 (7 lat temu) |
Melanija w mojej dotychczasowej pracy zazwyczaj płacili jak ktoś nie przyszedł do pracy z przyczyn niezależnych. Pamiętam jak A13 zalalo i dotarłem do pracy z kolega na 12 zamiast na 7 rano . Manager oznajmił ze możemy jechać do domu , będziemy mieli zapłacone za ten dzień ale trzeba będzie go odrobić w piątek ale dodatkowo w piątek zapłacą x2 (dlatego ze w mojej dotychczasowej pracy robota nie mogła być zostawiona na następny tydzień ). Innym razem kilka ładnych lat temu , chyba z 8 popadal śnieg , nie pracowaliśmy dwa dni , mieliśmy zapłacone . Teraz mam dodatkowo rozbity nos i zalecenie od lekarza by parę dni spędzić w domu czyli napewno miałbym zapłacone . Dlatego przez tyle lat nie zwalnialem się z tamtej pracy mimo że możliwości awansu były żadne(za to pensja systematycznie rosla) ale za to warunki , czas i wszelkie bonusy były w tej pracy na wysokim poziomie
[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 28-02-2018 10:25 ] |