MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opowiesci z zycia wziete.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 21 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Vivienne

Post #1 Ocena: 0

2013-09-25 16:53:19 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

2013-09-25 12:55:52, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2013-09-24 20:26:37, ewa28300 napisał(a):
Dzieciaki wyrastaja z ciuchow, ciagle trzeba kupowac nowe, w pewnym momencie nie ma juz gdzie tego upchac. Dlatego takie lepsze najczesciej sie pozycza, a reszte wydaje mlodym rodzicom.
Od kolezanek nigdy nie pozyczalam nawet jako nastolatka, co najwyzej kolezanki pozyczaly ode mnie, ale byly to ciuchy na specjalne okazje np wesele, sylwestra, zeby nie trzeba bylo wydawac kasy (ktorej czesto brakowalo) na kolejna wieczorowa kreacje, ktora zalozysz raz, gora dwa, a potem laduje w szafie :-8

rozumiem jakas sukienke czy gajerek, dorosli raczej nie rosna tak szybko jak dzieci, ale ciuchy dzieciece? albo oddac, albo sprzedac, bo po co komu uzywana i stara kurtka, w dodatku pewnie za mala na dziecko, bo to zdazylo podrosnac przez rok (rozumiem, ze sezon jesienno-wiosenny, czyli musiala byc kupiona rok temu)?

Kupuje czasami ubrania dla syna na wyprzedazach na nastepny sezon za polowe ceny. Jesli ktos dobrze trafi z rozmiarem za rok jest jak znalazl.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2013-09-25 17:01:37 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2013-09-25 16:53:19, Vivienne napisał(a):
Kupuje czasami ubrania dla syna na wyprzedazach na nastepny sezon za polowe ceny. Jesli ktos dobrze trafi z rozmiarem za rok jest jak znalazl.

powiedzmy, ze jest to dla mnie zrozumiale, ale nie o to chodzilo oburzonej i zszokowanej
Cytat:

2013-09-24 16:46:25, MerryPoppins napisał(a):
rok temu moja wtedy przyjaciolka poprosila mnie o kilka rzeczy z mojego dziecka, dalam wiec kilka w tym kurtke nowa za ktora dalam35£a moje dziecko za cholere nie chcialo jej zalozyc.

8-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 25-09-2013 17:02 ]

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #3 Ocena: 0

2013-09-25 18:57:11 (12 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Clock bo Merry ma 2 albo 3 chlopcow (nie pamietam dokladnie, moglam cos pokrecic ale wydaje mi ze ma wiecej niz 1 syna), wiec kurtka mogla byc dobra na starszego syna ale za duza na mlodszego w ubieglym roku, ale w tym juz roku temu mlodszemu kurtka bylaby jak znalazl.......

Do góry stronyOffline

macadi

Post #4 Ocena: 0

2013-09-25 20:19:17 (12 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Jesli z kims sie umawiam, ze cos pozyczam to po prostu oddaje kiedy trzeba i dziekuje wylewnie a nie zastanawiam sie czy to jeszcze tej osobie potrzebne i po co... Na tym chyba polega uczciwosc i kultura osobista.
Co do ubran dla dzieci raz bylam o nie proszona przez zupelnie obca osobe, ktora skarzyla sie na brak srodkow do zycia. Potem jednak w rozmowie okazalo sie ze duza czesc funduszy przeznacza na papierosy (bo nie moze rzucic) piwko (bo musi sie relaksowac), slodycze (bo lubi sobie zycie oslodzic), orzeszki i chipsy (bo nudno i nie ma co robic) itp. itd. A na ubranie dla dziecka kasy brak!

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-10-05 21:22:30 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-10-05 21:30:16 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2013-10-07 16:21:59 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

przypomniala mi sie historia, gdzie przeczucie ocalilo mnie przed porwaniem (jak kiedys ojca przed katastrofa statku - jedna w tragiczniejszych w historii PLO)...

w '92 skorzystalem z faktu, ze na Uniwersytecie Gdanski otwarto nowy kierunek na wydziale Chemii - Ochrona Srodowiska; olalem lacine i greke w Olsztynie i po 3-ch latach wrocilem do 3miasta...

jeden z kumpli zlapal okazje, czyli spora piwnice na cele handlowe niedaleko Monciaka w Sopocie i zaproponowal 'interes': pierwszy skate shop w miescie, o ile nie w Polsce i zaopatrzenia raczkujacych wtedy DJ'i
w soboty, zeby dorobic, to podnajmowalismy pokoik na zapleczu roznym 'grupom', i tak spotykali sie tam PPS (Polska Partia Socjalistyczna z Ikonowiczem na czele i niejakim panem Karolem), potem przychodzili anarchisci, narodowcy i Bog wie kto...

jakoze socjalisci startowali dosc wczesnie (i zawsze tak samo - od wyznaczenia kto leci po flaszke), to konczylo sie dosc szybko, choc nijaki pan Karol mial leb i brzuszysko ogromne, to udawalo mu sie zalapac po kolei na wszystkie spotkania, co konczylo sie ogolna popijawa do rana :-]

i tak pewnego razu w nasze progi zawital uciekinier z Krakowa, niejaki Marek Kurzyniec, dosc slawna persona w pewnych kregach;
to byl poczatek konca lokalu... raz, ze dalem sie namowic na podroz do Czeczenii w charakterze tlumacza, a dwa - policja go wtedy szukala i trafili do nas (o ile mielismy pozwolenia itd. to mielismy tez w zielonym kolorze ) - zaczely sie regularne naloty i czesc klienteli sie wystraszyla

w ciagu nastepnych 4 lat bylismy trzy razy u Basajewa, za piatym razem odmowilem, raz ze bylo niebezpiecznie, a dwa mieli gdzie spac (u gospodarza Ahmeda), trzy - nie chcialo mi sie znowu siedziec za kolkiem 12h na dobe (Marek nie mial prawa jazdy)

tym sposobem oszczedzilem sobie porwania przez rosyjskie sluzby bezpieczenstwa...

ps. niejaki pan Karol prowadzi wraz z Markiem zaklad pogrzebowy 8-)

Do góry stronyOffline

MerryPoppins

Post #8 Ocena: 0

2013-10-08 07:31:03 (12 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Cytat:

2013-09-25 18:57:11, wielbicielka napisał(a):
Clock bo Merry ma 2 albo 3 chlopcow (nie pamietam dokladnie, moglam cos pokrecic ale wydaje mi ze ma wiecej niz 1 syna), wiec kurtka mogla byc dobra na starszego syna ale za duza na mlodszego w ubieglym roku, ale w tym juz roku temu mlodszemu kurtka bylaby jak znalazl.......

dokładnie jak piszesz wielbicielka, ( sztuk 3 posiadam ) ale cóz ..sprawa zakonczyyła sie tak: owa znajoma wyrzuciła mnie ze znajomych na fb *YAHOO* i napisała że jestem śmieciem :-] do tej pory nie moge uwierzyc w inteligencje osoby 35 letniej która w dodatku pracuje jako tranlator w tut councilu, no co też życie robi z ludźmi

[ Ostatnio edytowany przez: MerryPoppins 08-10-2013 07:31 ]

Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-10-09 22:51:37 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-01-06 21:55:23 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 21 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,