MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opowiesci z zycia wziete.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19.3 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18.3 | 19.3 | 20.3 | 21.3 | 22.3 | ] - Skocz do strony

Str 19.3 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Vivienne

Post #1 Ocena: 0

2013-08-28 22:45:43 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

2013-08-28 21:49:36, ewa28300 napisał(a):
Cytat:

2013-08-28 21:47:21, Vivienne napisał(a):
Cytat:

2013-08-28 21:38:02, ewa28300 napisał(a):
Przypomnialo mi sie jak dawno temu poszlam z kolezanka do jednego z pierwszych w naszym miescie baru szybkiej obslugi. Chcialysmy sobie zamowic fishburgery, ale pani nam oznajmila, ze nie maja fishburgerow tylko hamburgery z ryba :-]

Ewa a pamietasz pierwsza bude z pizza na Bodzentynskiej?

Przykro mi, ale obawiam sie, ze nigdy nie bylam na Bodzentynskiej :-]

To nie jestes prawdziwym Scyzorykiem:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-08-28 22:51:36 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-08-28 23:33:35 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2013-08-28 23:45:52 (12 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2013-08-28 23:33:35, Tomalski napisał(a):
.... a facet zupelnie powaznie:
"Niestety, metalu nie prowadzimy".

gdyby byl calkiem niekumaty to skierowalby Cie do skladu zlomu...*DANCE*

Do góry stronyOffline

Lola40

Post #5 Ocena: 0

2013-08-29 20:43:54 (12 lat temu)

Lola40

Kobieta

Z nami od: 06-10-2010

Bardzo lubię ten temat "opowieści z życia". Szczególnie te wszystkie historie z czasów wojny. Gdy byłam młodsza to pamiętam,że podczas rodzinnych uroczystości często takie historie były opowiadane.
Niestety wtedy mnie to nie interesowało i najczęściej wychodziłam do drugiego pokoju. Dzisiaj baaaardzo tego żałuję bo szans na usłyszenie ponownie już nie będę miała. :-(

Może za kilkanaście, kilkadziesiąt lat nasze przygody emigracyjne będą ciekawe a czasem dziwne dla następnych pokoleń :-]
Jednak chyba nic nie przebije słynnej ucieczki dwóch braci w latach 80-tych do Szwecji. Wciąż nie mogę uwierzyć,że to zdarzyło się na prawdę :-o

Kilka miesięcy temu Michał Olszański w "Godzinie prawdy" przeprowadził rozmowę z jednym z braci o tym jak do tego doszło, jakim cudem im się to udało. W każdym razie jeden z Nich wrócił do Polski a drugi nadal jest w Szwecji. Bardzo ciekawa rozmowa!
Niestety nie potrafię wkleić linka do tej audycji. :-T[

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2013-09-22 17:06:38 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

przypomniala mi sie przygoda matki...

w polowie sierpnia 1991 matka wybrala sie nad Bajkal powspominac, mial byc tydzien, gora dwa a wyszlo... przeszlo 2 miesiace 8-)

kilka dni pozniej w Moskwie generalowie dokonali puczu, wiec granice zamknieto, wewnetrzne rowniez, lacznosc przerwana, a ja z siostra (wtedy miala 14 lat) bez kasy - wiekszosc poszla w pierwszy weekend 8-)

zadzwonilem do ojca, ktory wtedy byl gdzies na Morzu Srodziemnym (przemile panie pracowaly na Gdynia Radio)... dwa dni czekalem na rozmowe (bywalo dluzej), okazalo sie ze ojciec plynie do Turcji i jak tylko uda mu sie skontaktowac z matka, to bedzie na nia czekal w Baku (Azerbejdzan), bo dalej wizy nie dostanie...

pucz skonczyl sie po kilku dniach, ale nastaly niepokoje w sasiednich republikach - Czeczenia probowala sie pozbyc Moskwy, Litwa i Lotwa proklamowaly niepodleglosc...

w koncu mama sie odezwala - dodzwonila sie do nas na poczatku wrzesnia - jest cala i zdrowa, ale nie wie kiedy przyjedzie, bo przez Moskwe nie moze leciec, a do Ukrainy czy Litwy wizy nie dostanie jako Rosjanka... mowie, wiec ze ojciec jest w Turcji i bedzie na nia czekal w Baku przez tydzien, moze dwa, bo mu statek 'ucieknie'

prawie trzy tygodnie pozniej mama zadzwonila przez Gdynia Radio... z przygodami w koncu sie zobaczyla z mezem - a przygody miala niezle:
otwarto granice wewnetrzne i przywrocono czesciowo komunikacje lotnicza, wiec mam kupila bilet na lot do Baku, bez problemow wsiadla do samolotu... problemu zaczely sie przy ladowaniu, bo nie bylo gdzie - Azerbejdzan zaplonal...
wyladowala w Suchumi (Gruzja)i wsiadla w autobus do Baku podstawiony przez linie lotnicze; 200km to niby nie duzo, ot kilka godzin jazdy... niestety, tereny gorskie i partyzanci czy tez bandyci, znacznie utrudniali wycieczke, ba nawet stal sie pewna rutyna, tzw. wypad w pole, czyli wyskok z autobusu i ukrycie w najblizszym rowie...

w kazdym razie, po 20h dotarla do hotelu, gdzie czekal ojciec... jak sie przedzierali do Turcji, to innym razem, bo juz nie chce mi sie klepac :-]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-09-22 18:10:15 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-09-23 23:02:56 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MerryPoppins

Post #9 Ocena: 0

2013-09-24 16:46:25 (12 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

No to ja tez z zycia wziete...rok temu moja wtedy przyjaciolka poprosila mnie o kilka rzeczy z mojego dziecka, dalam wiec kilka w tym kurtke nowa za ktora dalam35£a moje dziecko za cholere nie chcialo jej zalozyc.kurtke pozyczylam wiec wyraznie podkreslajac ze po sezonie ma mi oddac.jakiego szoku doznalam dwa dni temu gdy owa kurtke zobaczylam na eBay wystawiona na sprzedaz.grzecznie wiec poprosial o zwrot po czym uslyszalam NIE .😈 od 2dni jestem w takim szoku ze nie wiem jak sie zachowac
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

MerryPoppins

Post #10 Ocena: 0

2013-09-24 16:50:31 (12 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

No to ja tez z zycia wziete...rok temu moja wtedy przyjaciolka poprosila mnie o kilka rzeczy z mojego dziecka, dalam wiec kilka w tym kurtke nowa za ktora dalam35£a moje dziecko za cholere nie chcialo jej zalozyc.kurtke pozyczylam wiec wyraznie podkreslajac ze po sezonie ma mi oddac.jakiego szoku doznalam dwa dni temu gdy owa kurtke zobaczylam na eBay wystawiona na sprzedaz.grzecznie wiec poprosial o zwrot po czym uslyszalam NIE .😈 od 2dni jestem w takim szoku ze nie wiem jak sie zachowac
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Strona 19.3 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18.3 | 19.3 | 20.3 | 21.3 | 22.3 | ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,