MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Znajdz sobie bogatego meza

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 15 z 18

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-10-25 11:02:25 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anthrax

Post #2 Ocena: 0

2012-10-25 11:29:31 (13 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2012-10-25 10:22:32, Dinth1906 napisał(a):
Dokladnie, tak juz genetycznie zbudowani jestesmy ze kazdy z nas dazy do tego - obojetnie czy sie przyznaje czy nie - zeby miec jak najlepsze genetycznie potomstwo, a pozniej jak najlepiej je wyksztalcic, ubrac, a w koncu jak najwiecej pieniedzy zostawic dla potomstwa.

nie identyfikuje sie z tym szablonem i malo znam osob ktore wybieraja partnera w celu zabezpieczenia dzieciom dobrego materialu genetycznego

rowniez nie daze do tego zeby zostawic jak najwiecej pieniedzy dla potomstwa - daze do tego aby potomstwo bylo niezalezne a nie oczekiwalo na to co im od tatusia i mamusi skapnie. Tudziez od bogatego meza albo zony!! Brzydze sie wyrachowaniem.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Kocurzyca

Post #3 Ocena: 0

2012-10-25 12:00:23 (13 lat temu)

Kocurzyca

Kobieta

Z nami od: 07-11-2010

Cytat:

2012-10-25 11:02:25, Pigula75 napisał(a):
Cytat:

2012-10-25 10:04:58, leonka napisał(a):
Mnie śmieszy dwulicowosc niektórych: oglądanie się na pieniądze jest be... Szukanie bogatego męża okropne i życie polega nią cieszeniu się chwila... To ja pytam co wy robicie w UK? Klimat wam się podoba? Szkolnictwo? Krajobrazy? Nie... Większość jest tu za kasa... I tyle chyba w temacie... Wszyscy jestesmy materialistami... Jedni wiekszymi inni miejszymi. Ja doswiadczylam zyciu w biedzie I w dobrobytku. Wole to drugie. I gdybym miała jeszcze raz wybierać, to jak napisałam: szukalabym męża z kasa, a nie z pięknym uśmiechem... Co nie staje na przeszkodzie temu aby się zakochac i nadal cieszyć chwila, czy robić karierę...

Do UK przyjechalam juz jako Mezatka...z calym bagazem doswiadczen...Nie po to by szukac faceta z kasa.
Porownywanie przybycia tu ,zeby zyc... do kogos, kto jedynie szuka "sponsoringu" nie jest chyba dobrym porownaniem.
I nie czepiam sie Twojego postu, Twojej wypowiedzi...
Bo kazdy ma prawo do wlasnego zdania, opini czy innego pojmowania swiata,szczescia ogolnie czy ludzi...

Dla mnie ogolnie temat: "znajdz sobie bogatego meza" podlatuje troche pojsciem na latwizne;) To tak, jakby ktos powiedzial: "Kobieto, w zyciu nie rob nic wiecej oprocz tego by zwrocil na Ciebie uwage milioner i jeszcze chcial na Ciebie owe miliony wydawac"
Troche sie teraz przekamarzam i pewnie poplynie w moja strone lawina slow :-) ale wyrazam jedynie wlasne zdanie :-]

A ja się zgadzam z Twoją wypowiedzią.
Tylko tu co niektórzy mają inny sposób zakochiwania się generalnie to chyba w portfelu potencjalnego męża...
Wyrachowanie twierdzicie ,że partner ma być taki i taki i ma mieć to i tamto. Zanim poznałam mojego męża uważałam ,że podobają mi się faceci np. blondyni z niebieskimi oczami...a tu niespodzianka mój mąż jest zupełnie inny niż jak to sobie człowiek w głowie powymyślał. Tak samo moja siostra ,zawsze powtarzała ,że podobają jej się tacy odwaleni lalusie jak ja to mówię :-) a tu szok poznała faceta ,zupełne przeciwieństwo takiego luzaka ,który z mojego punktu widzenia jest jej przeciwnym charakterem.

Tak więc na prawdę nie rozumiem jak wy się zakochujecie. Bo to przecież uczucie które nie wybiera. Jasne są przypadki kiedy trzeba walnąć się w głowę i iść dalej bo wykolejeniec z gromadką dzieci nie jest super kandydatem na męża ,więcej przyniesie nam płaczu niż szczęścia.
Ale tutaj odwracacie tylko kota ogonem bo "co złego jest w posiadaniu majętnego partnera" w tym nic złego nie ma pod warunkiem ,że taka miłość to czysty przypadek ,a nie zimne wyrachowane już nie uczucie tylko biznesowe polowanie na taką rybę...Bo to już nie miłość tylko szukanie na siłę i nie koniecznie idące w parze z uczuciem do drugiej osoby jak do człowieka.
Sponsoring o tak świetne słowo...bo co takiej osobie przypadnie gdy nic nie robi liczy na drugą osobę ,a ta ją zostawi? Miłość za kasę...co to za miłość.
W życiu realnym nie chciałabym mieć z takimi osobami nic wspólnego.
Przekładać miłość na pieniądze to jest już po prostu niesmaczne.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2012-10-25 12:38:49 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-10-25 12:00:23, Kocurzyca napisał(a):
Ale tutaj odwracacie tylko kota ogonem bo "co złego jest w posiadaniu majętnego partnera" w tym nic złego nie ma pod warunkiem ,że taka miłość to czysty przypadek ,a nie zimne wyrachowane już nie uczucie tylko biznesowe polowanie na taką rybę...Bo to już nie miłość tylko szukanie na siłę i nie koniecznie idące w parze z uczuciem do drugiej osoby jak do człowieka.
Sponsoring o tak świetne słowo...bo co takiej osobie przypadnie gdy nic nie robi liczy na drugą osobę ,a ta ją zostawi? Miłość za kasę...co to za miłość.

hmm, a co zlego jest w zoorientowaniu sie o sytuacji materialnej partnera?
jesli ktos w wieku 25-30 lat korzysta z pieniazkow mamusi, to za 10 lat tez bedzie to robic... coz z tego, ze piekny, wymuskany i zadbany, jak mozgu nie ma
co zlego, w wybieraniu tych myslacych i samodzielnych z kasa?
chyba zapominacie drogie panie, co obiecujecie na slubie - do grobowej deski, wiec nalezy uwaznie wybierac, bo pozniej mozna srogo sie zawiesc - przyklad mam calkiem niedaleko - dobra znajoma wyszla za pieknego matola, co jak zarabial kase to sobie zyli, jak ona zaczela, to zaczal tylko on zyc (kobieta po 12h w pracy), czyli wiecej piwka jak pracy i w koncu zmyl sie za granice zostawiajac kobiete z dlugami i dzieckiem

Do góry stronyOffline

Kocurzyca

Post #5 Ocena: 0

2012-10-25 12:57:21 (13 lat temu)

Kocurzyca

Kobieta

Cytat:

2012-10-25 12:38:49, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

hmm, a co zlego jest w zoorientowaniu sie o sytuacji materialnej partnera?
jesli ktos w wieku 25-30 lat korzysta z pieniazkow mamusi, to za 10 lat tez bedzie to robic... coz z tego, ze piekny, wymuskany i zadbany, jak mozgu nie ma
co zlego, w wybieraniu tych myslacych i samodzielnych z kasa?
chyba zapominacie drogie panie, co obiecujecie na slubie - do grobowej deski, wiec nalezy uwaznie wybierac, bo pozniej mozna srogo sie zawiesc - przyklad mam calkiem niedaleko - dobra znajoma wyszla za pieknego matola, co jak zarabial kase to sobie zyli, jak ona zaczela, to zaczal tylko on zyc (kobieta po 12h w pracy), czyli wiecej piwka jak pracy i w koncu zmyl sie za granice zostawiajac kobiete z dlugami i dzieckiem

Dla mnie między zakochaniem ,a polowaniem jest różnica. Jeśli tego nie rozumiesz trudno. Załóżmy tak zakochałeś się i tu właśnie zaczynasz ORIENTOWAĆ SIĘ ,że owa dziewczyna jest biedna no może nie biedna ,ale w luksusach nie opływa. No i co ZAKOCHANIE CI PRZECHODZI JAK ZA DOTKNIĘCIEM MAGICZNEJ RÓŻDŻKI?
Myślę ,że to tak nie działa ,jak się człowiek zakocha to trudno jest tak z dnia na dzień wyzbyć się uczuć. Są rzeczy których za pieniądze nie kupisz. A jeśli jesteś biedny ,a dziewczyna mimo to z TOBĄ jest to jak myślisz dlaczego? BO KOCHA! Można nie mieć wiele pieniędzy ,a mimo to być szczęśliwym. No ,ale jak ktoś jest się w stanie poświęcić i za przeproszeniem ciągnąć suchara w zamian za kosmetyczkę to na prawdę podziwiam wytrzymałość.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2012-10-25 13:11:39 (13 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2012-10-25 12:57:21, Kocurzyca napisał(a):
Dla mnie między zakochaniem ,a polowaniem jest różnica. Jeśli tego nie rozumiesz trudno. Załóżmy tak zakochałeś się i tu właśnie zaczynasz ORIENTOWAĆ SIĘ ,że owa dziewczyna jest biedna no może nie biedna ,ale w luksusach nie opływa. No i co ZAKOCHANIE CI PRZECHODZI JAK ZA DOTKNIĘCIEM MAGICZNEJ RÓŻDŻKI?
Myślę ,że to tak nie działa ,jak się człowiek zakocha to trudno jest tak z dnia na dzień wyzbyć się uczuć. Są rzeczy których za pieniądze nie kupisz. A jeśli jesteś biedny ,a dziewczyna mimo to z TOBĄ jest to jak myślisz dlaczego? BO KOCHA! Można nie mieć wiele pieniędzy ,a mimo to być szczęśliwym. No ,ale jak ktoś jest się w stanie poświęcić i za przeproszeniem ciągnąć suchara w zamian za kosmetyczkę to na prawdę podziwiam wytrzymałość.

jesli mam kase, to mi rybka czy dziewczyna bogata, czy biedna... ale jak jej nie mam, to jaka przyszlosc czeka dwoje biedakow? totolotek moze? *ROFL*

zreszta, pod pojeciem 'biedny' nie kryja sie tylko pieniadze, to rowniesz zawartosc glowy i sposob jej uzywania - biedny moze sie tylko bogacic, o ile chce i ma mozliwosci... prawda jest taka, ze w zyciu nie obejrzalem sie za tzw. ekspedientka bez szkoly - bylo dla mnie wazne czy kobieta sie uczy, co studiuje i dlaczego (wiadomo, ze nie kazde studia sa wymagajace i nie na kazdych studiuje sie z wlasnej woli) - tak wiec panienki, ktore zakonczyly edukacje w szkole podstawowej i ich ambicja bylo sprzedawanie w miejscowym supersamie odpadaly w przedbiegach - zawsze i bez wzgledu na urode czy IQ 8-)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2012-10-25 13:12:46 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Hm.. ale co, ludzie zakochuja sie tak w 5 minut jak zobacza kogos? Nie spotykaja sie chociaz pare razy, nie rozmawiaja ze soba (no chyba, ze chodza tylko do lozka, ale to chyba nie zakochanie, tylko pozadanie). A chwila rozmowy i pare spotkan daje juz jakies pojecie o danej osobie.

Jak druga strona bedzie sciemniac, udawac kogos kim nie jest, to bedzie trudniej. Ale mimo wszystko mozna ja troche poznac zanim kogos strzeli ta blyskawica.

Cytat:

Tak więc na prawdę nie rozumiem jak wy się zakochujecie. Bo to przecież uczucie które nie wybiera. Jasne są przypadki kiedy trzeba walnąć się w głowę i iść dalej bo wykolejeniec z gromadką dzieci nie jest super kandydatem na męża ,więcej przyniesie nam płaczu niż szczęścia.

Hehe, no nie wiem. Mam rozum, ktory pomaga mi wybierac. Mozna ustawic kryteria wejsciowe i po prostu nie ogladac sie za nikim ponizej ustalonego standardu.

Czasami mozna spotkac kogos, kto wydaje sie kompatybilny w wielu kwestiach, ale potem okazuje sie, ze tak nie jest. Wtedy sa dwie opcje: brniemy dalej i czekamy na wielki huk lub od razu wychodzimy i odkochujemy sie. Oczywiscie to wybor dla tych, u ktorych rozum potrafi zapanowac nad uczuciami. W razie czego, zawsze mozna potem zostac dobrymi znajomymi.

A propos wypowiedzi Leonki i cieszeniu sie chwila: pieniadze w tym zupelnie nie przeszkadzaja. Funduja co najwyzej piekniejsze chwile :-)

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2012-10-25 13:23:47 (13 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2012-10-25 13:12:46, Richmond napisał(a):
Hm.. ale co, ludzie zakochuja sie tak w 5 minut jak zobacza kogos? Nie spotykaja sie chociaz pare razy, nie rozmawiaja ze soba (no chyba, ze chodza tylko do lozka, ale to chyba nie zakochanie, tylko pozadanie). A chwila rozmowy i pare spotkan daje juz jakies pojecie o danej osobie.

Jak druga strona bedzie sciemniac, udawac kogos kim nie jest, to bedzie trudniej. Ale mimo wszystko mozna ja troche poznac zanim kogos strzeli ta blyskawica.

drzewniej bywal i rok narzeczenstwa... *SORRY*
dzis widocznie szast-prast, rachu-ciachu i po strachu - juz wszyscy zakochani na zaboj i bron Boze odkochac sie, bo mozna do piekla trafic :-D

ps. nawet w PRL-u byly rozne warstwy spoleczne, wiec mozna cale zycie nie spotkac prawdziwego 'biedaka'... 8-)

Do góry stronyOffline

Kocurzyca

Post #9 Ocena: 0

2012-10-25 13:46:42 (13 lat temu)

Kocurzyca

Kobieta

Cytat:

2012-10-25 13:11:39, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2012-10-25 12:57:21, Kocurzyca napisał(a):

jesli mam kase, to mi rybka czy dziewczyna bogata, czy biedna... ale jak jej nie mam, to jaka przyszlosc czeka dwoje biedakow? totolotek moze? *ROFL*

zreszta, pod pojeciem 'biedny' nie kryja sie tylko pieniadze, to rowniesz zawartosc glowy i sposob jej uzywania - biedny moze sie tylko bogacic, o ile chce i ma mozliwosci... prawda jest taka, ze w zyciu nie obejrzalem sie za tzw. ekspedientka bez szkoly - bylo dla mnie wazne czy kobieta sie uczy, co studiuje i dlaczego (wiadomo, ze nie kazde studia sa wymagajace i nie na kazdych studiuje sie z wlasnej woli) - tak wiec panienki, ktore zakonczyly edukacje w szkole podstawowej i ich ambicja bylo sprzedawanie w miejscowym supersamie odpadaly w przedbiegach - zawsze i bez wzgledu na urode czy IQ 8-)

Uważasz ,że tylko dziewczyny bez szkoły siedzą na kasie w sklepie?
Oj to byś się jeszcze zdziwił...
Skoro biedny może się tylko bogacić to co może bogaty? Zbiednieć? Skoro to co człowiek ma w głowie jest ważne i ta owa ekspedientka pomimo stanowiska to bardzo mądra osoba to czemu jest bez szans? Bo pracuje na stanowisku które odbiera godność? Powiedz w takim razie kto ma wykonywać te wszystkie poniżające zawody z których usług TY także korzystasz? Czy korzystanie z tych strasznie poniżających usług nie ubliża Ci kurde przecież ten plebs resztę do ręki Ci podaje swoimi brudnymi biednymi łapskami. Nie ma to jak oceniać ludzi za rodzaj wykonywanej pracy...Znajomych też na podstawie zasobności portfela dobieracie? A biednej rodziny się wypieracie? Nie każdy ma kupę kasy i tylko na tej podstawie jest gorszy?
Dobra nie ważnie pozostańmy przy tym ,że ja kocham człowieka ,a WY to co owy człowiek ma...gorzej jak już nie będzie miał tego za co go kochaliście *ROFL*

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2012-10-25 13:55:53 (13 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2012-10-25 13:46:42, Kocurzyca napisał(a):
Uważasz ,że tylko dziewczyny bez szkoły siedzą na kasie w sklepie?
Oj to byś się jeszcze zdziwił...
Skoro biedny może się tylko bogacić to co może bogaty? Zbiednieć? Skoro to co człowiek ma w głowie jest ważne i ta owa ekspedientka pomimo stanowiska to bardzo mądra osoba to czemu jest bez szans? Bo pracuje na stanowisku które odbiera godność? Powiedz w takim razie kto ma wykonywać te wszystkie poniżające zawody z których usług TY także korzystasz? Czy korzystanie z tych strasznie poniżających usług nie ubliża Ci kurde przecież ten plebs resztę do ręki Ci podaje swoimi brudnymi biednymi łapskami. Nie ma to jak oceniać ludzi za rodzaj wykonywanej pracy...Znajomych też na podstawie zasobności portfela dobieracie? A biednej rodziny się wypieracie? Nie każdy ma kupę kasy i tylko na tej podstawie jest gorszy?
Dobra nie ważnie pozostańmy przy tym ,że ja kocham człowieka ,a WY to co owy człowiek ma...gorzej jak już nie będzie miał tego za co go kochaliście *ROFL*

sadze, ze nie potrzebnie sie stresujesz, bo umknely Ci dosc wazne slowka trzy:
tzw. bez szkoly a to troche zmienia sens mojej wypowiedzi...
no chyba, ze czytasz tylko to co chcesz i wybiorczo

ps. tym sie wlasnie rozni pani sprzedawczyni od tzw. ekspedientki :-P

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,