MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z Car Insurance Tesco

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

DjDexter

Post #1 Ocena: 0

2012-10-13 12:07:01 (13 lat temu)

DjDexter

Mężczyzna

Z nami od: 22-04-2012

Witam!
Posiadam pewien problem z firma Tesco Bank
Wykupiłem u nich ubezpieczenie auta w lipcu br i wszystko było ok do momentu aż nie zażyczyli sobie okazania moich zniżek. Wysłałem im świeżo przysłane mi zniżki z Warty które były jeszcze ważne niby według Angielskiego prawa ponad rok czasu. Oczywiście były one po Angielsku oraz samochody już nie były używane w PL. Czyli tak jak powinno być.
Nagle po 3 dniach dostaję maila że Tesco Bank nie może ich odczytać ?! Co już było dla mnie śmieszne. Ponieważ miałem tylko rok zniżek z PL na OC i Półtorej na AC olałem to myśląc że po prostu podyższa mi o powiedzmy 20 funtów miesiecznie rate za ubezpieczenie. Nagle 3 dni temu dostałem pismo że mam im zwrócić mój certyfikat i ubezpieczenie zostało anulowane. Mnie aż zamurowało. Co najciekawsze Anulowane zostało 8 października a 9 jeszcze pobrali kolejna kwotę raty co totalnie mnie dobiło.
W dniu dzisiejszym zostałem bez kasy na nowe ubezpieczenie gdyż miałem też inne wydatki związane z domem oraz bez ubezpieczenie. Wczoraj tj w pt odesłałem im certyfikat. Do jakiego czasu i czy w ogóle zostanie mi zwrócona kwota za miesiąc listopad czyli ta ściągnięta 09.10 i czy ostatnia rata która na początku trzeba zapłacić tez zostanie mi zwrócona? Ktoś słyszał o takim traktowaniu klienta ? Prosze o pomoc bo tak jak mówię jestem w czarnej *** ...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2012-10-13 12:20:53 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Zmartwię Cie to że jesteś w czarnej d...jak to napisałeś to tylko i wyłącznie jest spowodowane ze "olałeś" "myślałeś że" itd.
Powinni Ci zwrócić ostatnia ratę pobrana 9. To chyba wszystko co jesteś wstanie uzyskać. A te zniżki z Warty miałeś procentowe czy za lata? (napisali rok zniżek czy np. 10%)
Jedyna szansa to dzwonić do tesco i gadać z nimi, generalnie na infolinii u nich mili anglojęzyczni siedzą.

Małe pocieszenie: ciesz się że Cie zawiadomili iż Twoja polisa została anulowana. Na forum już były opisywane przypadki że o tym iż nie ma ubezpieczenia informował policjant podczas kontroli...

Jak nie masz forsy to wonga, provident cokolwiek... wyjdzie taniej aniżeli jazda bez ubezpieczenia czy nieubezpieczone auto stojące na publicznej drodze.

Do góry stronyOffline

DjDexter

Post #3 Ocena: 0

2012-10-13 12:49:20 (13 lat temu)

DjDexter

Mężczyzna

Z nami od: 22-04-2012

Miałem opisane w latach od dnia xx do dnia xx. Własnie niestety tak musze zrobić. Auto naszczescie stoi pod naszym apartamentowcem wiec teren jest prywatny.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-10-13 12:52:36 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2012-10-13 13:08:05 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-10-13 12:49:20, DjDexter napisał(a):
Auto naszczescie stoi pod naszym apartamentowcem wiec teren jest prywatny.

To niestety nie m znaczenia. Jeśli auto nie jest zgłoszone jako SORN powinno mieć ubezpieczenie. Nie ma co prawda paniki. Kilka dni to nie powinien być problem.
Ja bym dzwonił do Tesco i się dogadywał, tylko łatwiej będzie się dogadać z pozycji pokornego, nie znającego systemu klienta któremu bardzo przykro i zależy mu na kontynuacji ubezpieczenia nawet jeśli te zniżki nie zostaną uznane.

Do góry stronyOffline

elemelek

Post #6 Ocena: 0

2012-10-13 16:38:39 (13 lat temu)

elemelek

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2010

No to tak, ja mam ubezpiecznie w Tesco, z uwzglednionymi Polskim znizkami. A wiec tak przed kupnem polisy, zadzownilem do nich, i zapytalem sie czy uznaja znizki z Polski, powiedzialem im, ze sa przetlumaczone na angielski jezyk, napisane sa w latach, oraz nie mam juz samochodu w Polsce. Powiedzialem tak, jezeli zaakacpetujecie mi te znizki, ktore mam, to kupie u was polise, z najblizszym czasie. Pan powiedzial, ze jezeli ten papier, wyglad tak jak mu powiedzialem to nie ma problemu, tylko musi byc orginal. Po kilku dniach kupilem polise, wyslalem znizki itd. Po okolo miesiecu, zadzownilem do nich z pytaniem, czy doszedl moj list z znizkami, i czy zostaly akceptowane. Odpowiedzieli ze tak, za zaakceptowane, i jezeli zrezygnuje z polisy u nich, to odesla mi je listem.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2015-10-14 12:54:24 (10 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

" rok zniżek z PL na OC i Półtorej na AC" - tutaj nie ma "półtora roku zniżek". Tu czegoś mogli nie zrozumieć.

Ile masz w jednym kawałku, na jednym papierze?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2015-10-14 12:55:18 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Teraz już ma pewnie z 4 i pół :)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie