MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polscy faceci nie są atrakcyjni dla Angielek, i nie tylko...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 10 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kitek1

Post #1 Ocena: 0

2012-09-28 19:26:23 (13 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Patrząc na polskie stereotypy, od Polek wymaga się, żeby dbała o dom, męża dzieci- czyli pranie, sprzątanie, gotowanie, wychowywanie pociech, a męża witała z uśmiechem i tekstem "Dzien dobry Kochanie, jak było w pracy?" z ciepłym obiadem w rękach no i jeszcze jako kobieta musi być ozdobą męża. I przez długie lata tak u Nas było. Teraz dziewczyny zrobiły się dopiero bardziej odważne i wyzwolone i krzykną "nie! nie będę kurą domową".

Natomiast od Polaków wymaga się by utrzymali dom tak stereotypowo).

Tak więc ciężko porównać stereotypową Polkę do stereotypowego Polaka.

Skoro patrzymy na to pod kątem statystyk, czyli też stereotypowo, to chyba taka jest odpowiedź.

Co do małżeństw mieszanych, to trzeba również spojrzeć na otwartość granic. Teraz dużo łatwiej niż kiedyś jest wyjechać za granicę. Masę Polaków jest w Anglii, Holandii, Irlandii, Niemczech. Dawniej wyjeżdżały jednostki. Tak więc i małżeństw mieszanych jest więcej.

Wśród Polaków zawsze byli i będą typowe melene, jak i Ci przyzwoici, którzy szybko będą zaklepani. I nie obrażajmy Polskich Panów, bo takie przykłady znajdą się wszędzie. Fakt, Polacy tak jak Rosjanie, słyną z zamiłowania do alkoholu. Ale co za przyjemność jechać w autobusie, w którym każdy Anglik ma, za przeproszeniem, dupę na wierzchu?? Drogie Panie, nie oszukujmy się, że Anglik to jest super modnie i ładnie ubrany, a Polak to obdartus! U nich (Anglicy) jest jakaś moda na tyłek na wierzchu.

Polak też potrafi porządnie się ubrać- wystroić. A przecież są też dziewczyny co latają w dresach, często rozprutych i brudnych adidasach. Tak przecież jest.
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Veilchen

Post #2 Ocena: 0

2012-09-28 19:30:04 (13 lat temu)

Veilchen

Z nami od: 01-03-2007

A filmy dokumentalne o Brytykach i ich zachowaniach na dyskotekach i po? Widząc to byłam zszokowana, bo nigdy w Polsce nie spotkałam sie z tak upadłymi dziewczynami. Albo o ciężarnych Brytyjkach w pubach? Moje polskie wychowanie wyklucza takie zachowania.
Akurat skłonność do pijaństwa to cecha charakterystyczna Brytyjczyków.

[ Ostatnio edytowany przez: Veilchen 28-09-2012 19:36 ]

Do góry stronyOffline

Veilchen

Post #3 Ocena: 0

2012-09-28 19:43:43 (13 lat temu)

Veilchen

Cytat:

2012-09-28 19:22:01, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:

2012-09-28 19:15:49, Adacymru napisał(a):
Cytat:
Zjechało się tu w mojej opinii wielu chamów z polskich wsi i miasteczek

miem twierdzic, ze wielkie miasta tez maja swoja czesc tych "chamow", wrecz ze zwgledy na liczbe mieszkancow, zapewne wiecej ich w wielkich miastach niz w miasteczkach i wsiach.

Skad bierze sie to podejscie, ze jak nie ze stolicy czy innej metropolii, to musi byc cham....

Mialem pewne doswiadczenie z Polakami z duzego miasta o nazwie Bialystok i powiem szczerze, ze wolalem kontakty z ludzmi z zabitej dechami wiochy od tych wielkomiejskich inteligentow bialostockich.

Niedaleko pada jabłko od Sokółki....
p.s. Przypomnę moje sprostowanie (kalam się): miejsce pochodzenia nie świadczy o człowieku - tak w dużych miastach też jest wielu chamów.

[ Ostatnio edytowany przez: Veilchen 28-09-2012 19:48 ]

Do góry stronyOffline

badfish

Post #4 Ocena: 0

2012-09-28 20:57:25 (13 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

A to bardzo proste jest...

W znakomitej większości migracje są natury zarobkowej i w znakomitej większości statystyczny imigrant ma znacznie niższy status materialny niż statystyczne tubylec. W przypadku kobiet nie ma to większego wpływu na ich atrakcyjność w oczach tubylców, natomiast w przypadku facetów ma spore. Nic dziwnego zatem, że statystyczna imigrantka stanowi lepszą partię niż statystyczny emigrant czego efektem jest dysproporcja wspomniana w poście otwierającym ten temat.
Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2012-09-28 21:33:38 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2012-09-28 20:57:25, badfish napisał(a):

W znakomitej większości migracje są natury zarobkowej i w znakomitej większości statystyczny imigrant ma znacznie niższy status materialny niż statystyczne tubylec. W przypadku kobiet nie ma to większego wpływu na ich atrakcyjność w oczach tubylców, natomiast w przypadku facetów ma spore. Nic dziwnego zatem, że statystyczna imigrantka stanowi lepszą partię niż statystyczny emigrant czego efektem jest dysproporcja wspomniana w poście otwierającym ten temat.

Zgadza się.
Do tego - powróćmy do korzeni. Samice z danego stada otoczonego przez większe stado zawsze cieszyły się większym powodzeniem niż samce. Te były do odstrzału, a samice można było wykorzystać.

To raz. A dwa - na początku przytoczono tutaj pewną statystykę. Że więcej Polek hajta się z tubylcami, niż Polaków z tubylczymi kobietami. I czego to dowodzi? No właśnie tego dokładnie. I tyle.

Owszem, wielu jest na pewno wśród nas chłoporobotników, którzy nie cieszą się popularnością wśród miejscowych pań. Tak jak i wśród naszych kobiet pewnie nie cieszą się popularnością miejscowe bełkoty w dresach.
Ale i wśród Polaków są faceci wykształceni, mówiący obcymi językami i o "zadbanych dłoniach". Do tego mający lepsze "zymby", niż miejscowy chłam. I uwierzcie drogie panie - oni mieli kontakt z kobietami innych nacji. Czy też po prostu - oni mieli kobiety innych nacji. Ale żeby się od razy żenić? A po co? Lepiej za żonę mieć polską dziewuchę, która i ugotować umie, i posprzątać, i do tego przemówi do dziecka w ludzkim języku...
Może po prostu Polki są bardziej i wśród Polaków popularne?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

doriska1234

Post #6 Ocena: 0

2012-09-28 21:43:33 (13 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Z nami od: 01-07-2010

Cytat:

2012-09-28 20:57:25, badfish napisał(a):

dokladnie tak. plus wszystko inne o czym pisalam wczesnej i mamy odpowiedz. tak jest , ale rozumem, ze ciezko sie z tym pogodzic. pozdrawiam znowu-ciupek :):):)

Do góry stronyOffline

doriska1234

Post #7 Ocena: 0

2012-09-28 21:49:56 (13 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Cytat:

Zgadza się

Owszem, wielu jest na pewno wśród nas chłoporobotników, którzy nie cieszą się popularnością wśród miejscowych pań. Tak jak i wśród naszych kobiet pewnie nie cieszą się popularnością miejscowe bełkoty w dresach.
Ale i wśród Polaków są faceci wykształceni, mówiący obcymi językami i o "zadbanych dłoniach". Lepiej za żonę mieć polską dziewuchę, która i ugotować umie, i posprzątać, i do tego przemówi do dziecka w ludzkim języku...
Może po prostu Polki są bardziej i wśród Polaków popularne?

prawda li to jako bog w niebie :):):):)

[ Ostatnio edytowany przez: doriska1234 28-09-2012 21:51 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-09-28 21:51:21 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Veilchen

Post #9 Ocena: 0

2012-09-28 22:17:52 (13 lat temu)

Veilchen

Cytat:

2012-09-28 21:51:21, norka123 napisał(a):
Swieta prawda. Nie ma co ukrywac, my Polki jestesmy naprawde wyjatkowymi kobietami. Sliczne, zadbane, inteligentne zaradne, a zarazem delikatne no i oczywiscie dobre w lozku :D . Mamy wrodzone wartosci moralne. Przychodzi taki wiek kiedy priorytety rodzinne sa dla Nas jedna z najwazniejszych wartosci. WLASNIE ZA TO NAS KOCHACIE :D

I wiecie co? W nosie mam ludzi ktorzy smieja sie z Polek, ze niby Nasze polskie stereotypy mowia o tym, ze kobieta ma dbac o meza o rodzine stworzyc ognisko rodzinne etc. Sprawia mi przyjemnosc przygotowanie obiadu i dbanie o moja rodzine, bo ich szczescie to moje szczescie :-*

Pospisuję się pod tym rękami i stopami i czymkolwiek jeszcze. A żeby jakoś tak zakończyć ten wątek pokojowo, to pozwolę sobie życzyć nam wszystkim żebyśmy byli szczęśliwi w jakichkolwiek związkach jesteśmy. Bądźmy dla siebie życzliwi i róbmy swoje! A że jest piątek to bawmy się dobrze przy naszych połówkach - ja tam swojego nie zamienię na żaden inny model made in UK!

[ Ostatnio edytowany przez: Veilchen 28-09-2012 22:18 ]

Do góry stronyOffline

doriska1234

Post #10 Ocena: 0

2012-09-28 22:23:48 (13 lat temu)

doriska1234

Kobieta

the end

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,