Str 14 z 20 |
|
---|---|
macadi | Post #1 Ocena: 0 2012-09-29 21:55:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Dawno tak denerwujacego, obrazliwego i prymitywnego watku tu nie bylo. no moze z wyjatkiem tego a Angielkach. Nie wiedzialam, ze tak wiele osob ma tak waskie horyzonty i mysli stereotypami rodem z Pcimia Dolnego. Kaza, ciekawa jestem skad Twoj ksiaze pochodzi, bo skad Ty to juz chyba wiadomo...
w cywilizowanym swiecie juz dawno wszyscy doszli do wniosku ze o wartosci czlowieka nie decyduje pochodzenie, narodowosc czy kolor skory ale raczej kultura osobista, umiejetnisc zachowania sie itd. W kazdej kulturze znajda sie ludzie na poziomie i buraki, wiec o czym tu dyskutowac? |
kaza10000 | Post #2 Ocena: 0 2012-09-29 22:22:50 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Mój książe to POLAK i jestem z tego DUMNA!!! Nie bulwersuj się jak lubisz facetów inaczej umaszczonych to twoja sprawa ja nie lubię czekolady i koniec kropka, to jest moja opinia i mam do niej prawo
![]() |
znowu-ciupek | Post #3 Ocena: 0 2012-09-29 22:31:51 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Teraz mi sie przypomniała kolejna sprawa dlaczego Polacy moga nie być zainteresowani Angielkami.
Prosty przykład; Ona pani były pracownik councilu,obecnie gdzieś w szkole pracuje czyli nie jakaś lower class co na kasie w Tesco stoi tylko inteligencja niemal.Wchodzisz do ich domu a tam tylko jheszcze za przeproszeniem na***ć i węża wpuścić żeby rozmazał.Dance mojej kiedyś powiedziała jak ta jej się żaliła że ma dużo prasowania że nie warto prasować,szkoda życia lepiej w tym czasie do pubu wyskoczyć. Ale nie o tym chciaŁEM.... On nauczyciel muzyki 9produkuje też muzykę i nie pracuje w każdym razie fizycznie. Małżeństwem są tak jak my od 13 lat,dwójka dzieci z czego najstarsze 11 lat Ona nazywa się F,on nazywa się K a dzieci L...Nic z tego nie rozumiem a przez grzeczność nie pytam... My Polacy jednak bardziej jesteśmy przyzwyczajeni ja państwo się nazywaja załóżmy Kowalscy i dzieci też Kowalskie |
kubica706 | Post #4 Ocena: 0 2012-09-29 22:35:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-08-2011 Skąd: LONDYN |
Opinia o Polkach w Niemczech: ****
Polscy faceci są bezkonkurencyjni!!!!!!!!!!!!!! |
Onieznajomy | Post #5 Ocena: 0 2012-09-29 22:40:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Sprawa zawiera sie w tym ze mezczyzni kochaja za to co widza, a kobiety za to co slysza.
Polskim facetom wystarczy uroda, angielskim dziewczyna obietnice, ale zeby byc wiarygodnym trzeba byc elokwentnym w tym czarowaniu, jezyk komunikatywny nie wystarczy : ) [ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 29-09-2012 22:41 ] |
|
|
badfish | Post #6 Ocena: 0 2012-09-29 22:44:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2010 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2012-09-29 21:55:12, macadi napisał(a):stereotypami Myślę, że ciężko odciąć się od uogólnień skoro rozmawiamy o statystyce a *statystyczne* imigrantki z Polski duuużo częściej wychodzą za Anglików niż *statystyczne* Angielki za Polaków. I nie ma nic to wspólnego z myślenie stereotypami bo tu staram(y) się wyjaśnić pewien trend. Analogiczna sytuacja ma miejsce w Polsce gdzie Polak ma większe branie niż dajmy na to Rumun, Turek czy Wietnamczyk. No taka natura tego świata i już. Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie
|
MrMaverick1971 | Post #7 Ocena: 0 2012-09-29 22:49:00 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat: 2012-09-29 22:44:46, badfish napisał(a): Cytat: 2012-09-29 21:55:12, macadi napisał(a):stereotypami Myślę, że ciężko odciąć się od uogólnień skoro rozmawiamy o statystyce a *statystyczne* imigrantki z Polski duuużo częściej wychodzą za Anglików niż *statystyczne* Angielki za Polaków. I nie ma nic to wspólnego z myślenie stereotypami bo tu staram(y) się wyjaśnić pewien trend. Analogiczna sytuacja ma miejsce w Polsce gdzie Polak ma większe branie niż dajmy na to Rumun, Turek czy Wietnamczyk. No taka natura tego świata i już. Cala prawda panie Bodo, cala prawda..nic dodac nic ujac. |
Post #8 Ocena: 0 2012-09-30 00:09:01 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
badfish | Post #9 Ocena: 0 2012-09-30 00:40:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2010 Skąd: Warszawa |
Statystyka to troszeczkę więcej niż najprostsza średnia arytmetyczna. Tak na marginesie. A dezawuowanie czyjejś wypowiedzi bo pojawiło się w niej słowo "statystyka" brzmi dość zabawnie.
Moja żona, nie powiem jakiej narodowości, zapytała mnie czy aby Murzyn (albo "ciapaty", jak sie tu czasami słyszy) nie jest aby dla Polaka tym czym dla Anglika Polak. No i co mam powiedzieć, że niby nie jest? [ Ostatnio edytowany przez: badfish 30-09-2012 00:53 ] Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2012-09-30 01:06:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-09-30 00:40:21, badfish napisał(a): Statystyka to troszeczkę więcej niż najprostsza średnia arytmetyczna. Tak na marginesie. A dezawuowanie czyjejś wypowiedzi bo pojawiło się w niej słowo "statystyka" brzmi dość zabawnie. Moja żona, nie powiem jakiej narodowości, zapytała mnie czy aby Murzyn (albo "ciapaty", jak sie tu czasami słyszy) nie jest aby dla Polaka tym czym dla Anglika Polak? no tak jest. Twoja żona ma rację Najzwyklejszy naturalny podział narodowosciowy, społeczny itd Natura. może za kilka milionow lat ludzie wyzbedą się pierwotnej potrzeby podziału na stada. Ale na razie... to jak w dowcipie o księdzu ksiądz patrzy smyk mu sie przyglada gdy ten wbija gwoździe. smyku co tak sie patrzysz? - a czekam co ksiądz powie gdy przywali młotkiem w palec... no właśnie, bo natura wyjdzie z każdego tylko to kwestia okolicznosci. zreszta co tu gadac, co rusz prasa czy forum przynosi informacje o tzw rasizmie. jak by nie patrzeć mieszkamy z najbogatszą hitorią rasistowską i aktualnie z największą kłódką na klatce. co wcale nie oznacza że bestia nie istnieje. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|