MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wymiana szyby przedniej, na ubezpieczenie.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-09-22 18:31:03 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-09-21 09:00:19, Richmond napisał(a):
Tak, pisalam o udziale wlasnym szyby.

W poprzednim aucie dostalam kamieniem i zarobilam ryse, stad tez moje rozwazania co moze byc w tej szybie i ze pewnie fortune by kosztowala.

Prawie codziennie pod firma widze vana od firmy wymieniajacej przednie szyby. Ale to chyba samochody flotowe serwisuja, bo nie wierze, zeby tyle prywatnych mialo tak czesto wpadki.

Nie wiem co za szybe masz, ale wiem ile zapłacił gość za przenią szybę z czujnikiem deszczu, i ogrzewaniem.
:)))
opłacało by się nawet ruszyć główne ubezpiecznienie hehe

trudno powiedzieć do kogo przyjeżdżają, najwięcej strzałów dostaje na estakadzie M4/A4

Ale też jak jeździ się w okolicach gdzie jest dużo magazynów, wytwórni betonu i w ogóle industriale.

Wtedy co mi szybe rozbiło to widziałem jak kamień leci, leciał z przeciwnego pasa, ponad barirami.
Zrobiło mały ślad.

Drugi raz, też gdzieś tam, tyle że jechałem za ciężarówką i kamień strzelił tuż pod wycieraczę, zamiast się odbić siła się tak skumulowała że uszkodziło głębiej szybe.
Po tygodniu zrobił się zastrzał.
Po kilku miesiącach przyszła zima pierwszy przymrozek i zrobiła się krecha od pierwszego strzały po środku szyby w dół do drugiego i w dół do miejsca przyklejenia krawędzi.

W tym tygodniu dostałem niemal w twarz kamieniem wielkości szklanej kulki jakimi bawią się dzieci.
Na szczęście trajektoria była taka że odbił się zostawiając nieznaczną ryse.

U mnie pokrywa silnika która jest bardzo krótka i pod ostrym kątem wygląda jak bym tym samochodem w talibami walczył, albo stado ptaków obesrało.
Na drodze jest mase śmieci, kwetia tylko jak dużo jeździsz

Cytat:

2012-09-21 10:21:18, Wredny-Werdew napisał(a):
Nie, nie rozwaliłem szyby. Jeszcze nie:-]
Dopiero zamierzam8-)

Taki jeden mnie fqfia;-)

Sprawdzałem już prywatnie, około £200.
a do kraju się nie wybieram czołgiem:-D

no to widzisz nie ma sensu, z ubezpieczalni zrobisz to taniej
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2012-09-22 18:44:15 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

_cornish_

Post #3 Ocena: 0

2012-09-23 11:38:09 (13 lat temu)

_cornish_

Mężczyzna

Z nami od: 04-08-2010

Wymieniałem szybę z rok temu. Excess £60. Ubezpieczalnia nie podnosi w następnym roku NCB (ale i nic nie zabiera). Fakt wymiany szyby trzeba podawać przez następne kilka lat jako claim, więc ubezpieczenie może przez to wzrosnąć.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2012-09-23 12:50:56 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-09-23 23:07:56 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mala24

Post #6 Ocena: 0

2012-09-23 23:20:21 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

To znalazlam 2 dni temu bo sama szukalam i zapisalam w notatniku ale jeszcze nie sprawdzalam:)Wklejam
Trzeba kupić jakąś najtańszą pastę dla dzieci. Głównym składnikiem past do zębów jest kreda
i woda. Najlepsza będzie najtańsza, bo ma tylko to. Ma być biała i bez zapachu (olejki !).
Albo kup sobie kredę, tylko z kredą jest problem taki, że mogą się tam pojawiać jakieś
twarde wtrącenia, a w paście już tego nie ma. Konsystencja ma być papkowata.

Szkło trzeba normalnie umyć wodą z detergentem i wysuszyć. Następnie na lekko wilgotną
NOWĄ szmatkę nakładasz porcję pasty (połowę tego co na szczoteczkę) i kolistymi ruchami
wycierasz miejsce po miejscu. Po przetarciu całej szyby ścierasz wypłukaną ściereczką pozostałą
pastę. Zrobisz to dwa razy, mimo to, szyba nie będzie idealnie czysta - mazy po kredzie.
Musisz teraz poczekać do całkowitego wyschnięcia powierzchni i szmatką z mikrowłókna
czyścisz szkło na sucho. To wszystko, wsiadasz do auta i....... widzisz....inny świat !

Do góry stronyOffline

TITANIUM

Post #7 Ocena: 0

2012-09-23 23:28:45 (13 lat temu)

TITANIUM

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

My mamy ubezpieczenie w Direct Line i byliśmy zmuszeni w wymienić szybę. Kosztowało nas to 75 Ł ( normalnie 1015 Ł :-O ) Nie podniesiono nam premium...

W ogóle to myślałam, że obejdzie się bez wymieniania szyby...Jechałam gdzieś i kamyczek uderzył w szybę, gdzieś na wysokości moje twarzy...Po zatrzymaniu się na parkingu sprawdziłam szybę na całej powierzchni - nic nie było, nawet odprysku. Pojechałam dalej. Wieczorem wracałam z pracy i włączyłam ogrzewanie przedniej szyby...Na drugi dzień piękne "Y" mi się objawiło :-? Dobrze, że mieliśmy ten excess na szybę w ubezpieczeniu...

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-09-23 23:53:53 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mala24

Post #9 Ocena: 0

2012-09-24 00:11:10 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Prosze bardzo,w tyg tez sie bede za to brala.Pisali tez o beznynie ekstaracyjnej czy jakos tak heh nie znam sie,jak i o tym ze wlasnie ta benzyna warto wycieraczki przetrzec,te gumki.Albo ludwik zielony ale nie mam.

Do góry stronyOffline

TITANIUM

Post #10 Ocena: 0

2012-09-24 01:00:51 (13 lat temu)

TITANIUM

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Marianzwasami - nie wiem gdzie w moim poprzednim poście to co napisałam :-o Otóż ja swego czasu myłam auto płynem do mycia naczyń, najczęściej podczas ulewy...Przy okazji za darmo woda była :-P Może i Ty spróbuj ;-)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,