MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Angielka-nigdy w zyciu.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 17 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kami888

Post #1 Ocena: 0

2012-09-22 12:42:55 (13 lat temu)

kami888

Kobieta

Z nami od: 14-04-2012

a i prosze nie piscie, ze angielki sa jakos mocno brzydsze od polek... wiele angielek wyglada naprawde dobrze. blondynki, szczuple zadbane. i jeszcze z dobrymi zarobkami. ale nie dla psa kielbasa niestety.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2012-09-24 12:06:57 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2012-09-18 15:41:39, keramczak napisał(a):
(...)Jestem juz w Anglii ladnych pare lat i jaszcze nie spotkalem takiego malzenstwa. (...)

U mnie remis:

Dwoch znajomych ozenilo sie z Angielkami, dwie znajome wyszly za maz za tubylcow.

Na tych 'wioskach' gdzie kilka lat mieszkalam, nie bylo zbyt duzego wyboru wsrod Polakow:)

Partnera poznajemy w srodowisku, w jakim sie obracamy, wiec te pol- ang zwiazki, to raczej naturalna kolej rzeczy, jesli nie ma wokol nas (w pracy, w okolicy) zbyt wielu rodakow.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-12-12 16:11:13 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

defcon1

Post #4 Ocena: 0

2012-12-12 16:17:23 (12 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Cytat:

2012-12-12 16:11:13, Tomalski napisał(a):
Nawiazujac do glownego tematu- co mnie "hamuje".
Odpowiedz w sumie prosta: przecietna Angielka jest osoba ograniczona umyslowo i emocjonalnie (w sumie to wszystko mozna rowniez w mniejszym lub wiekszym stopniu odniesc do Anglikow- jako spoleczenstwa). Niezdolna do trzezwej oceny otaczajacych ja realiow, nie mowiac juz o zdolnisci do np. glebszej refleksji. Banda karzelkow umyslowych, ktore kieruja sie w zyciu kilkoma prostymi funkcjami (cuppa tea, shopping, night out, tele (X-Factor, Eastenders itd.) w najlepszym wypadku "Sunday roast dinner";). Ot co. P.S. oczywiscie, jak zawsze sa chlubne wyjatki od tej reguly.

To samo mozna powiedziec o przecietnej Polce. Zmien nazwy programow i tytuly seriali. Oczywiscie jak zawsze, wsrod Polek sa chlubne wyjatki od tej reguly.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

berenika

Post #5 Ocena: 0

2012-12-12 16:30:14 (12 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Cytat:

Odpowiedz w sumie prosta: przecietna Angielka jest osoba ograniczona umyslowo i emocjonalnie (w sumie to wszystko mozna rowniez w mniejszym lub wiekszym stopniu odniesc do Anglikow- jako spoleczenstwa). Niezdolna do trzezwej oceny otaczajacych ja realiow, nie mowiac juz o zdolnisci do np. glebszej refleksji. Banda karzelkow umyslowych, ktore kieruja sie w zyciu kilkoma prostymi funkcjami (cuppa tea, shopping, night out, tele (X-Factor, Eastenders itd.) w najlepszym wypadku "Sunday roast dinner";)

Wow:-o

Jak ty człowieku możesz żyć wśród takich ludzi. Ja na twoim miejscu uciekałabym gdzie pieprz rośnie!!
:-|
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-12-12 16:33:20 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #7 Ocena: 0

2012-12-12 16:37:15 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

Nawiazujac do glownego tematu- co mnie "hamuje".
Odpowiedz w sumie prosta: przecietna Angielka jest osoba ograniczona umyslowo i emocjonalnie (w sumie to wszystko mozna rowniez w mniejszym lub wiekszym stopniu odniesc do Anglikow- jako spoleczenstwa). Niezdolna do trzezwej oceny otaczajacych ja realiow, nie mowiac juz o zdolnisci do np. glebszej refleksji. Banda karzelkow umyslowych, ktore kieruja sie w zyciu kilkoma prostymi funkcjami (cuppa tea, shopping, night out, tele (X-Factor, Eastenders itd.) w najlepszym wypadku "Sunday roast dinner";). Ot co. P.S. oczywiscie, jak zawsze sa chlubne wyjatki od tej reguly.

Bardzo mi przykro, że nie miales okazji w swoim imigracyjnym życiu poznac Angielek na pozimie ...:-o
Jeszcze bardziej przykro, że musze czytać taką opinie, która oczywiscie oparta jest o ograniczone, z różnych powodow, subiektywne doświadczenia... Ja poznalam bardzo interesujace kobiety, wyksztalcone, ambitne, kochajace swiat i drugiego człowieka... Maja czas na wszystko i dla wszystkich... Najważniejsze,że potrafią się podpisać i do dwóch zliczyć :) A i ugotować i posprzątac...*THUMBS UP*
Phi

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-12-12 16:38:01 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

defcon1

Post #9 Ocena: 0

2012-12-12 16:45:28 (12 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Cytat:

2012-12-12 16:33:20, Tomalski napisał(a):
Temat jest o Angielkach.
Polki jednak (niektore) sa jeszcze zdolne do refleksji i wiele potrafi odroznic kobiete, mezczyzne i ich role.

Podobnie sa takie Angielki (czy Szkotki).
A moze po prostu jakims niesamowitym zbiegiem okolicznosci sposrod jak to opisales wiekszosci, akurat poznalem te kilkadziesiat wyjatkow. Sa to calkiem fajne, zdolne do refleksji, myslace, oczytane kobiety i moze bazujac na tych doswiadczeniach mam bledne mniemanie o Angielkach (Szkotkach) bo wiekszosc jest beznadziejna :>
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2012-12-12 16:49:13 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,