MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Angielka-nigdy w zyciu.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 13 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Inklemon

Post #1 Ocena: 0

2012-09-19 21:03:13 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Cytat:

2012-09-19 17:56:37, leonka napisał(a):

I tu prawda i tu prawda - facet co nic zrobic nie potrafi - musi przynajmniej byc w stanie zaplacic fachowcowi... Tylko wtedy ma wartosc jako mezczyzna.

A z drugiej strony co to za facet co nie umie kranu naprawic albo zajmuje mu to 100 lat?

Ja to wole zlota raczke z grubym portwelem:-o: niech kupi jacht, przynajmniej nikt obcy nam sie po pokladzie nie bedzie krecil na pelnym morzu:-]

O ! I to jest konkretny konkret. Pod tym , to się i ja podpisuję. Oburącz.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Inklemon

Post #2 Ocena: 0

2012-09-19 21:13:44 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Trochę sobie wcześniej zażartowałam, jakoby wszyscy w miarę NORMALNI sie pospołu spakowali i do UK pojechali. Jednak jest w tym część prawdy. Nawet spora. Już samo ruszenie 4 liter, przemeblowanie całego życia, aby .... sie lepiej żyło świadczy o inicjatywie, lenistwo tez musi trzymać sie w granicach, inaczej nie da rady przetrwać. Zatem pośród Polaków, to raczej ten lepsiejszy sort wyjechał.
To na pociechę dla was chłopaki z UK. Serio.

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #3 Ocena: 0

2012-09-19 21:20:38 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-09-19 21:03:13, Inklemon napisał(a):
Cytat:

2012-09-19 17:56:37, leonka napisał(a):

I tu prawda i tu prawda - facet co nic zrobic nie potrafi - musi przynajmniej byc w stanie zaplacic fachowcowi... Tylko wtedy ma wartosc jako mezczyzna.

A z drugiej strony co to za facet co nie umie kranu naprawic albo zajmuje mu to 100 lat?

Ja to wole zlota raczke z grubym portwelem:-o: niech kupi jacht, przynajmniej nikt obcy nam sie po pokladzie nie bedzie krecil na pelnym morzu:-]

O ! I to jest konkretny konkret. Pod tym , to się i ja podpisuję. Oburącz.

..i gdzie jest w tym wszystkim milosc drogie panie?

Oczekujecie tylko korzysci materialnych , a podobno lubicie romantycznych mezczyzn, ktorzy kupia kwiaty, pamietaja o rocznicy slubu, otworza drzwi kobiecie, przepuszcza pierwsza przez drzwi, pocaluja w reke itp. Ja wiem, czasy sa takie, ze kasa jest na pierwszym miejscu i reszta tych anachronizmow zwanych "szarmancja" juz nie ma znaczenia.

..dobrze, ze swoja zone poznalem ponad 20 lat temu i jestem szczesliwy, ze nie musze robic tego teraz, bo srogo bym sie zawiodl.8-)

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #4 Ocena: 0

2012-09-19 21:30:44 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2012-09-19 20:21:46, keramczak napisał(a):
Cytat:

2012-09-19 13:10:53, clockwork_orange napisał(a):
hmm, ja to znowu dziwny jestem, na kilku kumpli polowa ma angielskie 'narzeczone', niektore nawet mocno opalone 8-)

jeden jest nawet kilka lat z ta sama - poznalem ja jak miala 16lat i wprowadzila sie do kumpla, jej siostra spotykala sie z Polakiem przez rok czy dwa...

problem polega chyba na tym, ze inaczej sie bawia - Polacy wola kameralne imprezy w domu (ach, ta ekonomia wydatkow), Angole szlajaja sie po pubach, Polacy sami izoluja sie (polska telewizja, polskie jedzienie itp.), na ulicy ani nie pogadaja z nieznajoma, ani nie usmiechna sie...
WIdzisz jest jednak pewna subtelna roznica miedzy narzeczona a zona:-]narzeczonych mozna miec wiele,zone najlepiej jedna;-)
Zon tez mozesz miec wiele... Najlepsze sa cudze :)

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2012-09-19 22:05:12 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-09-19 21:13:44, Inklemon napisał(a):
Trochę sobie wcześniej zażartowałam, jakoby wszyscy w miarę NORMALNI sie pospołu spakowali i do UK pojechali. Jednak jest w tym część prawdy. Nawet spora. Już samo ruszenie 4 liter, przemeblowanie całego życia, aby .... sie lepiej żyło świadczy o inicjatywie, lenistwo tez musi trzymać sie w granicach, inaczej nie da rady przetrwać. Zatem pośród Polaków, to raczej ten lepsiejszy sort wyjechał.
To na pociechę dla was chłopaki z UK. Serio.

Kazdy miał swoje powody do wyemigrowania.Jeden takie drugi inne.Moja historia za długa żeby ją tu przytaczać bo referat by z tego wyszedł ale...Faktem jest że od czasu spektakularnej ucieczki braci Zielińskich i ja wiedziałem że kiedys ucieknę...No i jestem Tu (na razie) chociaż uciekac nie musiałem bo czasy się zmieniły i wystarczyło spakować walizke i wsiąść w autobus

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2012-09-19 22:06:46 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Az wierzyc mi sie nie chce, ze znacie tylko Angielki chodzace do pubow, nieznajace geografii i niepotrafiace ugotowac obiadu.

Moje znajome Angielki powiedzialy mi, ze Polacy sa nudni, nie maja wyobrazni i nie potrafia sie bawic.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 19-09-2012 22:07 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2012-09-19 22:17:05 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-09-19 22:06:46, kolezanka_szkla napisał(a):
Moje znajome Angielki powiedzialy mi, ze Polacy sa nudni, nie maja wyobrazni i nie potrafia sie bawic.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kolezanka_szkla</i> 19-09-2012 22:07 ]

Jako że z pierwszym i trzecim od biedy mógłbym się zgodzić bo poczucie humoru jak i dobra zabawa dla każdego będzie oznaczało co innego ale z drugim jakoś sie ciężko zgodzić....Wystarczy chocby popatrzeć na auta zaparkowane przy ulicy.wiekszosć z tych niepoobijanych jak papierówki i bez pourywanych lusterek to auta Polaków a do jazdy samochodem a szczególnie PARKOWANIA wyobraźni trzeba bardzo duzo

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-09-19 22:23:39 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #9 Ocena: 0

2012-09-19 22:25:57 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

:-]
Cytat:

2012-09-19 22:23:39, grubasson napisał(a):
Cytat:

2012-09-19 22:06:46, kolezanka_szkla napisał(a):
Az wierzyc mi sie nie chce, ze znacie tylko Angielki chodzace do pubow, nieznajace geografii i niepotrafiace ugotowac obiadu.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kolezanka_szkla</i> 19-09-2012 22:07 ]

Polacy nie mają wyobraźni? :-o

A kto mówi ciągle whatever?

Zobacz jak mają urządzone mieszkania i co się w nich znajduje.

Zobacz jak spędzają urlopy oraz czas wolny i co wypisują na fejsbuku czyli co ich interesuje na tyle aby tym zawracać dupę innym.

Wtedy pogadamy kto nie ma wyobraźni.
:-]:-]

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: +2

2012-09-19 23:29:05 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

W pewnym mieście powstał sklep, w którym każda kobieta mogła sobie kupić męża. Sklep miał sześć pięter, a jakość facetów rosła wraz z każdym piętrem. Był tylko jeden haczyk: jak już kobieta weszła na wyższe piętro, nie mogła zejść niżej, chyba że prosto do wyjścia i bez możliwości powrotu. Wchodzi więc tam pewna babka poważnie zainteresowana kupnem męża.

Na pierwszym piętrze wisi tabliczka:

"Mężczyźni tutaj mają pracę" - To już coś, mój były nawet roboty nie miał - pomyślała kobieta - ale zobaczę, co jest wyżej.

Na drugim piętrze był napis: "Mężczyźni tutaj mają pracę i kochają dzieci" - Miło, ale zobaczymy, co jest wyżej.

Na trzecim piętrze była tabliczka: "Mężczyźni tutaj mają pracę, kochają dzieci i są niesamowicie przystojni" - No, coraz lepiej - pomyślała - ale wyżej, to musi być już *doborowo.

Na czwartym piętrze można było przeczytać: "Mężczyźni tutaj mają pracę, kochają dzieci, są niesamowicie przystojni i pomagają przy pracach domowych" - Słodko, słodko... Ale chyba wejdę piętro wyżej.

Na piątym piętrze stało: "Mężczyźni tutaj mają pracę, kochają dzieci, są niesamowicie przystojni, pomagają przy pracach domowych i są diabelnie dobrzy w łóżku" - No niesamowite, wręcz cudownie - pomyślała kobieta - ale jak tu jest tak wspaniale, to co musi być piętro wyżej!?!

Na szóstym piętrze BARDZO zdziwiona kobieta przeczytała: "Na tym nie ma żadnych facetów. Zostało ono stworzone tylko po to, aby udowodnić, że wam, babom, za cholerę nie można dogodzić..."

A tak na rozluźnienie:)

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,