MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Angielka-nigdy w zyciu.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 11 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Inklemon

Post #1 Ocena: 0

2012-09-19 11:53:03 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Cytat:

2012-09-19 10:57:29, znowu-ciupek napisał(a):

Dostrzeglas to w czasie tej. Niezbyt zreszta udanej jak wszyscy wiemy wizyty w Anglii czy moze masz jakieś wiadomości o ktorych nam nic nie wiadomo?
Nie brakuje chocby w Norwegii polakow ktorzy za żony wzięli sobie Norwezki.

W Norwegii bywałam b. często, kiedy moja najlepsza przyjaciólka tam mieszkała.
W Szwecji nadal bywam często.
W USA niejednokrotnie.
Sama mieszkałam na stałe w KILKU różnych krajach Europy zachodniej, bynajmniej nie tylko w Niemczech.

Cytat:

Tutaj uwierz mi lub nie też nie brakuje Polakow w związkach z Angielkami.

Może i nie brakuje ale dużo tego nie jest. Cały watek o tym mówi.

Cytat:

Może i Angielki nie zainteresuje wąsacz z plecaczkiem napotkany w ASDA ale bijemy na głowę tubylców w oczach co rozsadniejszych dziewczyn.
Facet ktory sam naprawi cieknacy kran, pomaluje mieszkanie, dokona prostych napraw w samochodzie to tutaj rarytas....To wszystko kosztuje kupe forsy za ktora mozna polecuec gdzieś na wakacje.
Przede wszystkim z reguły nie siedzimy na dupach czekajac aż praca albo jeszcze lepiej gotowy hajs spadnie nam z nieba.

A w Polsce jaki rarytas !
No, może wszyscy tacy się umówili, spakowali i pospołu do UK wyjechali. Kto wie.
Bo ja to mam nieco inny obraz. Niemiec, Anglik nie zrobi sam. Fakt. Ale chociaż ma kasę i widzi konieczność, żeby fachowca do tego zamówić. Zamawia, płaci ... i jest zrobione.
Polak mówi, ze umie, mówi długo i namiętnie. Ba ! Prawdopodobnie faktycznie potrafi. Ale jakoś nie robi. Milion powodów. Robota nie zrobiona. Miesiącami, czasem latami.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Onieznajomy

Post #2 Ocena: 0

2012-09-19 12:04:28 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

A co to, facet to zlota rybka, zeby wasze wszystkie zachcianki?
Trzeba wymagac rzeczy realnych.
Dlaczego nie pytacie, czy bysmy sie piwa napili, mecz obejrzeli czy z sasiadka do kina poszli?

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #3 Ocena: 0

2012-09-19 12:06:16 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Cytat:
Sama mieszkałam na stałe w KILKU różnych krajach Europy zachodniej, bynajmniej nie tylko w Niemczech.

:-o:-o:-o zastanawiam się tylko co znaczy osiąść gdzieś na stałe? Swoją drogą osoba o tak bogatym życiu uczuciowym, mieszkająca na stałe w wielu krajach wie najlepiej co jest co ;-)

Nie lubię szufladkować ludzi pod zadnym względem i staram sie tego nie robić, dlatego też związki "mieszane" nie ważne czy to Polki z Anglikiem i na odwrót nie wzbudzają we mnie jakiś dziwnych emocji,, to jacy jesteśmy nie wynika z tego skąd jesteśmy.. Osobiście żyje z Polakiem i nie wyobrażam sobie że mogłabym go zamienić na kogokolwiek innego, ale nie dlatego że to Polak, dlatego że jest wspaniałym człowiekiem ;-)

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2012-09-19 12:11:28 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Opowiadasz bajki przechodzace z pokilenia na pokolenie w PRLu. NIEMCA,ANGLIKA STAC he he. Powiedz to tym flat mate'om co mieszkaja po kilku na flacie i wieczbe golasy są.

Do góry stronyOffline

Inklemon

Post #5 Ocena: 0

2012-09-19 12:22:42 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Cytat:

2012-09-19 12:11:28, znowu-ciupek napisał(a):
Opowiadasz bajki przechodzace z pokilenia na pokolenie w PRLu. NIEMCA,ANGLIKA STAC he he. Powiedz to tym flat mate'om co mieszkaja po kilku na flacie i wieczbe golasy są.

Słusznie. Zapomniałam. Oni nawet nie przyszliby mi do głowy. Przeźroczyści.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-09-19 12:56:44 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2012-09-19 13:03:03 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Widzisz bogaty i wyksztalcony Polak tez nie nasralby na statystyczną Angielke bo raz ze nygus a dwa nawet by jego Ojczyzny na mapie nie znalazla...

Większość z nas tutaj to klasa zeby nie powiedziec robotnicz to powiedzmy pracujaca za srednie pueniadze a Ty porownujesz nas do tych Anglikow co mają troche grosza i dom w spadku po babci.bedziesz jak taki koń z klapkami po omacku brnac na oslep wtpisujac dyrdymaly o mieszkancach kraju w ktorym byłaś tydzień albo dwa...

Przy takim podejsciu to zaden Polak nie bedzie dla Ciebie dovry z prostej przyczyny....Nikt raczej nie bedzie zainteresowany zwiazkiem z kims takim....

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2012-09-19 13:10:53 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

hmm, ja to znowu dziwny jestem, na kilku kumpli polowa ma angielskie 'narzeczone', niektore nawet mocno opalone 8-)

jeden jest nawet kilka lat z ta sama - poznalem ja jak miala 16lat i wprowadzila sie do kumpla, jej siostra spotykala sie z Polakiem przez rok czy dwa...

problem polega chyba na tym, ze inaczej sie bawia - Polacy wola kameralne imprezy w domu (ach, ta ekonomia wydatkow), Angole szlajaja sie po pubach, Polacy sami izoluja sie (polska telewizja, polskie jedzienie itp.), na ulicy ani nie pogadaja z nieznajoma, ani nie usmiechna sie...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2012-09-19 13:22:33 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Napisze, to co wczesniej: kazdy ma takie wyobrazenia o Brytyjkach, Brytyjczykach, Polakach, Polkach i innych narodowosciach, w zaleznosci od tego, w jakim towarzystwie sie obraca i co dla niego jest standardem.

Ja bym wolala takiego pana, ktory jest w stanie zaplacic za naprawe, niz takiego co niby umie, ale zajmie mu 100 lat zrobienie czegos. A tak naprawde to wole sama zarobic, sama zaplacic za naprawe i nie prosic sie nikogo.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Yvonne_67

Post #10 Ocena: 0

2012-09-19 13:31:31 (13 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2012-09-19 12:04:28, Onieznajomy napisał(a):
A co to, facet to zlota rybka, zeby wasze wszystkie zachcianki?
Trzeba wymagac rzeczy realnych.
Dlaczego nie pytacie, czy bysmy sie piwa napili, mecz obejrzeli czy z sasiadka do kina poszli?

Ja tam zawsze pytam, nawet o wiecej........

Nawet pomarancze obieram i na kawaleczki dziele – przeciez to moj pan, wladca i zywiciel:-W – jakze moglabym inaczej.:-o:-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 11 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,