MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Duchy - wierzycie? ;-) Prawda, czy bajki? ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21.5 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20.5 | 21.5 | 22.5 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

Str 21.5 z 27

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Damianoo

Post #1 Ocena: 0

2012-09-23 16:03:30 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Z nami od: 08-08-2012

Cytat:

2012-09-23 12:49:10, ie2ox4 napisał(a):
Damianoo- a mówiłeś komuś o tym co widziałeś? Może byłes po jakimś głębszym? To mogłoby pomóc w wyjasnieniu tego. Wtedy musiłbyś zaprzestać to pić lub wciągać. Jeżeli byłeś trzeźwy to znaczy że przegapiłeś termin u specjalisty...

Wiem ze to jest dziwne ale to jest prawda bo rozmawialem z moim wujkiem na ten temat... Sluchaj jego ojca wogole w zyciu nie widzialem to z kad moglem sobie wymyslic ze on tak wygladal.
Akurat nie bylem po kilku glebszych ani nic ;P
dwa jestem zdrow jak ryba ;P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Inklemon

Post #2 Ocena: 0

2012-09-23 17:32:42 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Cytat:

2012-09-23 15:01:35, KaskaM napisał(a):
Inklemon-sama to wymyslilas czy zerznelas gdzies z netu??ni cholery nie wiem jak to sie ma do tematu o duchach.O ustawieniach byl maly OT-ktory ja podalam jako przyklad tylko -przepraszam za wprowadzenie balaganu do tematu.

No pewnie, ze nie wymyśliłam sama, tylko zerżnęłam. Dominikanie zajmują się m.in taka tematyką, to są mocno wykształceni ludzie, nie tylko w kierunku teologii, ale również psychologii, filozofii, psychiatrii. Fachowcy. Czemu miałabym im nie ufać? Predzej takiemu Silvie nie zaufam. Nasza religia sprawdzona, nic jej nie dolega i ja może krzyżem w kościele nie zalegam, ale wole się swojej religii trzymać. I jest dla mnie istotne, co np Dominikanie na to? Więc zerżnęłam i wkleiłam.

Cytat:

a tak na marginesie-jesli chcecie pogadac o medytacjach,hipnozach,radykalnym wybaczaniu i innych -parapsychologii,psychotronice i reszcie-proponuje zalozyc nowy,odpowiedni temat.

No, mozna ew załozyć. Jednak ja nie widzę, aby to było całkiem oderwane. Różne mendy, dmony i niefajne duchy moga sie człowieka czepić, a najłatwiej mają własnie w hipnozie, głebokich medytacjach etc. Dlatego zacytowałam poprzednio ten fragment akurat, gdzie wyraźnie wynika, ze sam Silva przyznaje, ze NIE WIE z czym i z kim powstaje kontakt podczas tych jakby samo-hipnoz. I dlatego to jest niebezpieczne, bo intencje sa nieznane i nie mozna zakładać, ze są dobre dla człowieka, bo skąd niby takie założenie? A jak sie zły duch, menda człowieka czepnie?

Cytat:

p.s.jesli jestem troske wredna-wybaczcie;)jestem po terminie i nerwy mnie nosza.

Oj, to mają prawo trochę nosić. Długo po terminie?

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #3 Ocena: 0

2012-09-23 18:50:06 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Krasnale do poszukiwania we Wrocławiu-krasnale.pl
"...mówcie sobie co tam chcecie -krasnoludki są na świecie!.":-D

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2012-09-23 19:00:06 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tak podczytuje i nad jednym sie zastanawiam.
Skad przekonanie, ze tylko katoliccy duchowni sa w stanie 'poradzic sobie' z duchami, zakladajac, ze te ostatnie istnieja?
Czyzby ich pojawienie/powstanie bylo scisle zwiazane z jedyna sluszna religia, uzaleznione od niej?

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #5 Ocena: 0

2012-09-23 19:03:56 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Bo piszacy te posty-są katolikami-tak myślę.;-)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-09-23 20:40:08 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

danus29

Post #7 Ocena: 0

2012-09-23 21:09:18 (13 lat temu)

danus29

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 13-02-2009

Ja osobiscie wierze choc odganiam te mysli od siebie jak najdalej bo sie boje.Pierwszy raz stało się coś dziwnego 13 lat temu gdy byłam z najstarszą córa w ciąży i leżałam w szpitalu.Okolo 23.00 siedziałam sobie na łóżku i gadałam z sąsiadką obok.Nagle obie usłyszałyśy stukanie do drzwi.Rano dowiedziałam się że o tej właśnie godzinie odszedł mój dziadzia,żeby nie było sąsiad mojej sąsiadki z łóżka obok(obie słyszałyśmy wyrażne pukanie do drzwi).Drugi raz jak mój tato zmarł siedziałam w pokoju i nagle wszystko co leżało na lodówce z niej spadło.Ja jestem płochliwa wiec najadłam się strachu co niemiara a akurat byłam sama w domu.Ja osobiście wierzę w duchy ale się ich panicznie boje.Ale śnią mi się zmarli co jakiś czas,zwłaszcza mój tata i niestety nigdy nie wróży to nic dobrego.Zawsze potem coś niedobrego dzieje się w około mnie.Tak jakby chciał mnie ostrzec przed czymś we śnie.

Temat ciekawy lecz czytam tylko jak ktoś jest w domu,bo ostatnio zaczytałam się w wasze opowieści jak wszyscy byli poza domem i miałam schizę:-]:-]
Kto w sercu ma tylko nienawiść, nigdy nie zazna miłości i szczęścia.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

kolezanka_szkla

Post #8 Ocena: 0

2012-09-23 22:11:46 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

karjo bo kosciol katolicki ma zwyczaj wcinac sie w kazda sfere zycia, oglaszajac wszem i wobec, ze posiada patent na wszelka dzialanosc. Ba! Nawet posiada jedynie sluszne zalozenia! Nie wiedzialas? Gdzies ostatnio nawet wyczytalam, ze TYLKO ksiaza potrafia sobie radzic z duchami, Inni sa nic nie warci. O malo mnie szlag nie trafil, gdy to przeczytalam. Ten temat jest dla mnie tak drazliwy, ze o ile sie zapomne i zaczne klac - daj mi po uszach. Obluda KK w tym przypadku przerosla wszelkie moje wyobrazenie.
Ile ja sie z panami ksiezmi nawalczylam, a wlasciwie ile oni sie ze mna nawalczyli. A potem przyszli prosic o pomoc.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 23-09-2012 22:13 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-09-23 22:13:55 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #10 Ocena: 0

2012-09-23 22:48:50 (13 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Jeżdżę troszkę po UK i przeważnie nocuję w B&B. Różne to są miejsca. Stare domy, przerobione zachrystie, za oknami często groby, czasami daleko od cywilizacji. Zawsze jest niesfojo spać w obcym miejscu, łóżku. Często gospodarz to starsza kobieta, która w każdej chwili może zejść z tego świata. Czasami gospodarz mieszka w innym domu. Coś trzeszczy, stuka w nocy w takich starych domach. Juz przyzwyczaiłem się. Ale dobrze pamiętam jedno miejsce niedaleko Corby. Kilka razy tam nocowałem. Ostatnim razem dostałem inny pokój, na samym końcu korytarza. Pierwszej nocy o drugiej zbudziło mnie stukanie w sufit. Po godzinie włączyło się radio. Po następnej godzinie znowu stukanie. Rano powiedziałem sobie, że jak to powtórzy sie następnej nocy to poprosze o zmiane pokoju.
Kroś wcześniej pisał o uczuciu niemocy poruszenia się, jakby ktoś siedział na tobie. Nie możesz ruszyć nogą czy ręką. Coś cię przygniata, czujesz chłud i patrzysz w sufit. Jakbyś był sparaliżowany ale czujesz ciężar na sobie. To właśnie mnie spotkało Resztę nocy spędziłem w kabinie vana, a następnego dnia zmieniłem pokój. Już tam nie rezerwuję noclegu.

Do góry stronyOffline

Strona 21.5 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20.5 | 21.5 | 22.5 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,