Cytat:
2012-09-23 15:01:35, KaskaM napisał(a):
Inklemon-sama to wymyslilas czy zerznelas gdzies z netu??ni cholery nie wiem jak to sie ma do tematu o duchach.O ustawieniach byl maly OT-ktory ja podalam jako przyklad tylko -przepraszam za wprowadzenie balaganu do tematu.
No pewnie, ze nie wymyśliłam sama, tylko zerżnęłam. Dominikanie zajmują się m.in taka tematyką, to są mocno wykształceni ludzie, nie tylko w kierunku teologii, ale również psychologii, filozofii, psychiatrii. Fachowcy. Czemu miałabym im nie ufać? Predzej takiemu Silvie nie zaufam. Nasza religia sprawdzona, nic jej nie dolega i ja może krzyżem w kościele nie zalegam, ale wole się swojej religii trzymać. I jest dla mnie istotne, co np Dominikanie na to? Więc zerżnęłam i wkleiłam.
Cytat:
a tak na marginesie-jesli chcecie pogadac o medytacjach,hipnozach,radykalnym wybaczaniu i innych -parapsychologii,psychotronice i reszcie-proponuje zalozyc nowy,odpowiedni temat.
No, mozna ew załozyć. Jednak ja nie widzę, aby to było całkiem oderwane. Różne mendy, dmony i niefajne duchy moga sie człowieka czepić, a najłatwiej mają własnie w hipnozie, głebokich medytacjach etc. Dlatego zacytowałam poprzednio ten fragment akurat, gdzie wyraźnie wynika, ze sam Silva przyznaje, ze NIE WIE z czym i z kim powstaje kontakt podczas tych jakby samo-hipnoz. I dlatego to jest niebezpieczne, bo intencje sa nieznane i nie mozna zakładać, ze są dobre dla człowieka, bo skąd niby takie założenie? A jak sie zły duch, menda człowieka czepnie?
Cytat:
p.s.jesli jestem troske wredna-wybaczcie

jestem po terminie i nerwy mnie nosza.
Oj, to mają prawo trochę nosić. Długo po terminie?