MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Duchy - wierzycie? ;-) Prawda, czy bajki? ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20.5 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19.5 | 20.5 | 21.5 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

Str 20.5 z 27

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-09-23 08:50:26 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-09-23 09:53:43 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-09-23 11:17:03 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Zuzzia

Post #4 Ocena: 0

2012-09-23 11:32:30 (13 lat temu)

Zuzzia

Kobieta

Z nami od: 16-12-2011

Od jakiegos czasu przesladuje mnie temat duchow i zjaw. Tak, wiec kiedy zobaczylam ten watek na MW, od razu przeczytalam wszystkie 20stron.

Nigdy nie smialam wysmiewac ludzi, ktorzy opowiadali o podobnych przezyciach. Nigdy nie mowilam ze im nie wierze. Jednak nigdy tez nie przyznalam sie- nawet przed sama soba, ze wierze. Jak ktos tu juz napisal, latwiej zawisnal pomiedzy "nie wierze", a "wierze". Nie wierze, bo nieznajac tematu tak doglebnie jak niektorzy z Was, latwiej uspokoic dusze i umysl. Skoro cos nie istnieje nie ma sie co tego bac.
Z drugiej strony "wierze", bo wierze ludziom, ich opowiesciom, i nie jestem ignorantem sil nieopisanego zrodla.

KaskaM wspomniala, ze nalezy poznac temat by przestac sie przerazliwie bac, ale jak to zrobic?! Jak odroznic chlam i klamstwa od "sensownych" opinii oraz teorii?!
Czy istnieje sposob by uniknac spotkania z duchami?!

PS. zgodze sie z przedmowcami. Absolutnie wierze w wampiry emocjonalne i krwiopijcow finansowych. Niech zyja podatki i ZUS :-)

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-09-23 12:28:48 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #6 Ocena: 0

2012-09-23 12:34:54 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Z nami od: 08-08-2012

Witaj co do duchow nie wierzylem.
Dopuki nie pojechalem do kuzynka na wakacje ktorejs nocki sobie fajnie wszyscy spimy i wogole i w nocy kuzwa sie przebudzilem schowany prawie caly pod koldra tylko ledwo co oczy wystawali widzialem biala zjawe jak wyszla zz sciany oczy mialem O.O takie oo wlasnie zjawa sie przesowala w strone drzwi i stanela futrynie i sie obrucila w strone mojej cioci i wukja ktorzy spali pokoj obok.... Dokladnie sie przyjrzalem jak on wygladal... Rano wstaje ze strachem biegiem do salonu i mowie do wujostwa ze kurde widzialem jak ktos wyszedl ze sciany stanol w futrynie i sie patrzyl w ich strone powiedzialem jak wygladal i wogole <a to byl ojciec mojego wujka swietej pamieci> jak to imp powiedzialem to wujek mi pokazal zdjecie swojego ojca i mi powiedzial czy tak wygladal ja ze strachem w oczach znowu oczy O.O jak zobaczylem ze zdjecie i potwierdzilem ze to on to mi wujas powiedzial... No moj ojciec nas odwiedzil !!!!!!!! Ja nie niego wlosy na du..ie mi sie najezyl razem z wlosam na plecach mowie nie wierze polecialem do Babci opowiedzialem jej o calej sytuacji tamtej nocy aa ona mi mowila tak wiem ze byl moj maz gralismy razem w Karty !!!!!!!!!!!!!! Kurde a wiem ze babcia gra zawziecie w karty i wogole i mowila ze czasami z nim pogrywa !!!!! jak mi to ona powiedziala jak wylecialem z ich domu powiedzialem PIERDZIELE !!! NIGDZIE NIE BEDE TAM SPAL !! Jak wparowalem w samochod i wracajac do domu tak sie zajebiscie balem jak nie wiem co... Ale jak to sie mowi...
Ducha nie ma co sie bac tylko osobe ktora byla jeszcze przy zyciu !!!! Normalnie nie zapomne tego do konca zycia !!

Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-09-23 12:49:10 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Inklemon

Post #8 Ocena: 0

2012-09-23 13:12:16 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Normalnie jakimś sekciarskim myśleniem tu zawiewa.
Ustawienia- New Age i co nowego? Wykorzystuje m.in metodę Silvy. Tylko, że w tym jest wiele ALE. Jakieś kontaktowanie się (na odpowiednim poziomie fal mózgowych) z doradcami, opiekunami, w wyższą inteligencją. Świetnie, tylko Silva sam przyznaje, że pochodzenie tego jw jest NIEZNANE. Czyli równie dobrze możemy się oddać pod doradztwo samego diabła, nie mówiąc o pomniejszych demonach.
Poza tym cytuję z jednego z autorów z ośrodka na rzecz zapobiegania psychomanipulacjom (zdaje się dominikańskiego):
"U Silvy ..... medytacja ma prowadzić do zniszczenia w człowieku poczucia winy. Bo według Silvy poczucie winy jest chorobą naszego ciała i prowadzi nas do zagłady. Trzeba je, tak jak każdą inną chorobę, wyleczyć. Cel ten osiągamy właśnie dzięki medytacji.14 W ten sposób osiągamy stan szczęśliwej ciszy umysłu, stan głębokiego spokoju.

Nie ma poczucia winy, nie ma wyrzutów sumienia, nie ma tym samym tego podstawowego głosu, który Bóg każdemu człowiekowi wszczepił i który nakazuje: czyń dobro, zła unikaj. Poczucie winy nas zabija. Jednak Silvie nie chodzi tu o chore poczucie winy wynikające na przykład z osobowości skrupulanckiej. U Silvy wszelkie poczucie winy, które nurtuje nasze serce, jest chorobą duszy, którą trzeba uleczyć przez medytację. Człowiek nie potrzebuje przebaczenia ze strony Boga, doświadczenia Jego przebaczającej miłości. On sam siebie oczyszcza. Sam dla siebie jest usprawiedliwieniem, sam dla siebie bogiem. "

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-09-23 13:31:41 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #10 Ocena: 0

2012-09-23 15:01:35 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Inklemon-sama to wymyslilas czy zerznelas gdzies z netu??ni cholery nie wiem jak to sie ma do tematu o duchach.O ustawieniach byl maly OT-ktory ja podalam jako przyklad tylko -przepraszam za wprowadzenie balaganu do tematu.

Jan-za przeproszeniem-chrzanisz kolego."wzbogacanie sie"/finansowe/wcale nie jest zlem-wszystko zalezy tylko w jaki sposob to sie odbywa.

a tak na marginesie-jesli chcecie pogadac o medytacjach,hipnozach,radykalnym wybaczaniu i innych -parapsychologii,psychotronice i reszcie-proponuje zalozyc nowy,odpowiedni temat.
Udanego popoludnia.

p.s.jesli jestem troske wredna-wybaczcie;)jestem po terminie i nerwy mnie nosza.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 20.5 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19.5 | 20.5 | 21.5 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,