2012-09-01 16:11:47, Capricorn napisał(a): Moja kolezanka od miesiecy remontuje mieszkanie. Juz 3 polska ekipe ma i ciagle sa problemy. Wszyscy z polecenia, duzo tansze uslugi niz angielskich firm, a ze ma kredyt do splacenia za mieszkanie, to oszczedzic chciala. Kazda z tych pseudo firm cos jej spieprzyla, bo wiekszosc oglaszala sie jako fachowcy od wszystkiego. Fachowcy od siedmiu bolesci.
pociesz koleżankę.
tutejsi fachowcy też potrafią spieprzyć
A my pracowaliśmny dzisiaj pomimo że właśnie odbywa się "święto kochających inaczej" z tego powodu przejechać przez miasto nie sposób.Jutro też robimy.
Pieniądz nie śmierdzi.zima się zbliza i jak nie uszanuję teraz klientów za dobry pieniądz zimą musiałbym pizzę wozic.
Tylko na nagrywanie filmików nie idzie czasu znaleźć:-Y
Dorzuce swoje trzy grosze, w moich okolicach pojawił sie nowy mechanik,pomyślalem, sprawdzimy go, znajomi mowią ,że dobry i tani, mialem do pospawania obejme tłumika, dzwonie, facet mowi adres i że pracuje od 7 do 19, mysle super, umawiam sie po pracy, jade, ok 4 mile, facet oglada i mowi ze nie ma problemu ale nie dziś, umawiam sie na dzień nastepny, na godzine, przyjeżdżam , stoi jakies auto na podjeżdzie, a on mowi, przyjedz za 1,5 albo poczekaj, nawet nie powiedziałem do widzenia:-Y
2012-09-01 19:51:29, albert35 napisał(a): Dorzuce swoje trzy grosze, w moich okolicach pojawił sie nowy mechanik,pomyślalem, sprawdzimy go, znajomi mowią ,że dobry i tani, mialem do pospawania obejme tłumika, dzwonie, facet mowi adres i że pracuje od 7 do 19, mysle super, umawiam sie po pracy, jade, ok 4 mile, facet oglada i mowi ze nie ma problemu ale nie dziś, umawiam sie na dzień nastepny, na godzine, przyjeżdżam , stoi jakies auto na podjeżdzie, a on mowi, przyjedz za 1,5 albo poczekaj, nawet nie powiedziałem do widzenia:-Y
..bo jakbys mial do wymiany uszczelke pod glowica lub wymiane calego silnika, to wtedy by Cie potraktowal jak V.I.P-a Przyjezdzasz z jakas obejma do pospawania do znakomitego fachowca ktory nie kala sie pierdolami. To tak jakbys poszedl do swiatowej slawy chirurga i poprosil go o obciecie paznokci..
Trzeba szanowac fachowcow..powinienes sie wstydzic
I właśnie dlatego postanowiłem sobie kupić migomat.
Taki żeby tłumik jak trzeba pospawać kupie za nie całe 200 funtów i obedzie się juz bez ujeżdżania po iescie i proszenia lebiegom wszelakim zeby sie ktoś zlitował zarobić ze 3 dyszki za posmarkanie tłumika.
Mamy XXI wiek.Internet i wszędzie można znaleźć co jak i z czym.Ludziom którzy mają w dupie klientów może kiedys zabraknąc klientów...
2012-09-01 15:26:42, MrMaverick1971 napisał(a): Znajomy kiedys podal mi numer do pewnego polskiego mechanika samochodowego kiedy chcialem zrobic wymiane oleju, filtrow itp. Twierdzil, ze firma solidna i stosunkowo tania. Pomyslalem, a dam zarobic rodakowi. Zadzwonilem i zapytalem czy moge przyjechac na serwis. W sluchawce uslyszalem: " A kiedy kur...? Mam w ch.. roboty tera. Co to za auto kur..? Napierw se kur... kup filtry i olej kur.. i wtedy kur.. zadzwon to powim ci kiedy mam kur... czas."
Moze fachowiec i solidny, ale po tej rozmowie nie mialem zamiaru tego sprawdzac. Postanowilem, poprosic kolege Anglika, zeby zadzwonil pod ten numer i zapytal o te sama usluge. Po zadaniu pytania w jezyku angielskim uslyszal tylko trzask odkladanej sluchawki. Nie twierdze, ze wszystkie polskie warsztaty postepuja w ten sam sposob, ale po tej przygodzie jakos nie bardzo jestem zainteresowany uslugami ze strony rodakow.
mialem podobna akcje (choc bez epitetow )- zaklad zachwalany przez kolegow z pracy wiec dlaczego by nie, tym bardziej ze duzo taniej niz w aso.
robota niewdzieczna bo uszczelniacz walka sprzeglowego skrzyni biegow. auto po 2 dniach gotowe do odebrania uszczelniacz wymieniony, nowy olej - wszystko cacy.
na drugi dzien, zimne auto nie chce wchodzic dwojka. po przejechaniu paru kilometrow problem znika. po kilku dniach nadazyla sie okazja zajrzec pod auto no i co ... olej jak lecial tak leci. po dokladnych ogledzinach okazuje sie ze skrynia nawet nie byla wyjeta tylko umyta od spodu, a do oleju prawdopodobnie doleli czegos co uszczelnia wyciekow liczac ze sie uda...
to juz jest szczyt, a niby taka dobra maja renome...