MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak Polacy prowadza firmy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2012-09-01 13:10:59 (13 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

mam sprzet.

sprzet sie popsul.

zamiast dzwonic do pierwszej lepszej firmy angielskiej - dzwonie do oglaszajacej sie firmy polskiej (no bo wpierac rodzime biznesy od czasu do czasu wypada).

wyluszczam o co chodzi, a gosc mi mowi, ze w zasadzie to moze byc drobna usterka, sprawa groszowa i jemu sie nie oplaca do mnie dojezdzac (chodzilo o odleglosc 5 mil! - 15 minut drogi samochodem max):-Y

no zesz do jasnej cholery - chca Polacy prowadzic tu interesy czy nie? mogl sie przeciez umowic na jakies minimum, ale w ogole odnioslem wrazenie, ze mu sie tylka nie chcialo z domu ruszyc i na nowym kliencie nie zalezy.

Zadzwonilem do lokalnej firmy - no problem, przyjda o 6! minimum charge £20

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2012-09-01 13:17:50 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no cóż, jedni cenią sobie wygodę i spokoj inni pracę ;-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

staryznajomy

Post #3 Ocena: 0

2012-09-01 13:20:37 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2012-09-01 13:17:50, krakn napisał(a):
:-]:-]:-]
no tak.
jak chłop ma poczucie własnej wartości -nie będzie za grosze pracował:-]:-]:-].
nie po to się uczył i zakładał firmę w UK;-)
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #4 Ocena: 0

2012-09-01 14:16:49 (13 lat temu)

Anthrax

Cytat:

po kiego sie w takim razie oglaszac?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-09-01 14:22:59 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-09-01 14:16:49, Anthrax napisał(a):
Cytat:

Dla grubej kasy ;-) ;-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Anthrax

Post #6 Ocena: 0

2012-09-01 14:33:05 (13 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2012-09-01 14:22:59, krakn napisał(a):
Cytat:

2012-09-01 14:16:49, Anthrax napisał(a):
Cytat:

Dla grubej kasy ;-) ;-)

to byla 'firma' uslugi naprawcze/service - nikt na tym az tak grubej kasy nie zarabia. No ale jak komus sie za 20+ funtow za pol godziny pracy (w dowolnym terminie!) sie nie oplaca ..... Anglikowi sie oplaca :-]

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2012-09-01 14:58:35 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

No skoro nikt na tym grubej kasy nie zarabia - to po co jechac do klienta, ktory moze sobie sam jakas pierdolke naprawic? Nooo wyyyybacz. Przeciez jak sie nie oplaca, to sie nie oplaca, prawda?

A tak powaznie - w Polsce tez takich smiesznych ludzi pelno. Ja sie szybciej z Anglikiem dogadam, niz z rodakiem. Raz mi wody zabraklo w CO. Teraz juz wiem jak to robic, ale za pierwszym razem - masakra. Piec nie dziala itd. Zadzwonilam do jednej polskiej firmy (polecona - ponoc swietny facet - naprawi wszystko i ma nawet licencje) - nie przyjedzie i trach. Polaczenie tel. zakonczone. Dzwonie do drugiej firmy - juz angielskiej - tez nie przyjedzie, bo nie jest w stanie, bardzo przeprasza itd ALE spytal o rodzaj pieca, prosil o odczytanie cisnienia itd. Powiedzial grzecznie co mam zrobic, poczekal przy sluchawce, az napuszcze wody - i problem z glowy.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #8 Ocena: 0

2012-09-01 15:26:42 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Znajomy kiedys podal mi numer do pewnego polskiego mechanika samochodowego kiedy chcialem zrobic wymiane oleju, filtrow itp. Twierdzil, ze firma solidna i stosunkowo tania. Pomyslalem, a dam zarobic rodakowi. Zadzwonilem i zapytalem czy moge przyjechac na serwis. W sluchawce uslyszalem: " A kiedy kur...? Mam w ch.. roboty tera. Co to za auto kur..? Napierw se kur... kup filtry i olej kur.. i wtedy kur.. zadzwon to powim ci kiedy mam kur... czas."
Moze fachowiec i solidny, ale po tej rozmowie nie mialem zamiaru tego sprawdzac. Postanowilem, poprosic kolege Anglika, zeby zadzwonil pod ten numer i zapytal o te sama usluge. Po zadaniu pytania w jezyku angielskim uslyszal tylko trzask odkladanej sluchawki. Nie twierdze, ze wszystkie polskie warsztaty postepuja w ten sam sposob, ale po tej przygodzie jakos nie bardzo jestem zainteresowany uslugami ze strony rodakow.

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #9 Ocena: 0

2012-09-01 15:29:14 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2012-09-01 14:58:35, kolezanka_szkla napisał(a):
Dzwonie do drugiej firmy - juz angielskiej - tez nie przyjedzie, bo nie jest w stanie, bardzo przeprasza itd ALE spytal o rodzaj pieca, prosil o odczytanie cisnienia itd. Powiedzial grzecznie co mam zrobic, poczekal przy sluchawce, az napuszcze wody - i problem z glowy.
pewnie sobie pomyślał, że trzeba pomóc kobiecie z dzikiego kraju -bo tam tego jeszcze nie znają...;-)

poważnie zaś -dużo naszych rodaków zakłada firmę (w różnych krajach) jak napisał krakn -dla grubej kasy.
ciężko przetłumaczyć komuś kto tyrał za najniższą stawkę (widząc zarobki szefa), że teraz żeby dojść do takiego poziomu musi czasem zejsć poniżej tej najniższej.
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #10 Ocena: 0

2012-09-01 15:42:47 (13 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2012-09-01 15:29:14, staryznajomy napisał(a):
Cytat:

2012-09-01 14:58:35, kolezanka_szkla napisał(a):
Dzwonie do drugiej firmy - juz angielskiej - tez nie przyjedzie, bo nie jest w stanie, bardzo przeprasza itd ALE spytal o rodzaj pieca, prosil o odczytanie cisnienia itd. Powiedzial grzecznie co mam zrobic, poczekal przy sluchawce, az napuszcze wody - i problem z glowy.
pewnie sobie pomyślał, że trzeba pomóc kobiecie z dzikiego kraju -bo tam tego jeszcze nie znają...;-)

poważnie zaś -dużo naszych rodaków zakłada firmę (w różnych krajach) jak napisał krakn -dla grubej kasy.
ciężko przetłumaczyć komuś kto tyrał za najniższą stawkę (widząc zarobki szefa), że teraz żeby dojść do takiego poziomu musi czasem zejsć poniżej tej najniższej.

gosc w takim razie ma chyba szklana kule ze od razu wiedzial ze usterka jest za mala kase. Dla mnie lepiej :-]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,