MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy zemsta jest słodka?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

MrMaverick1971

Post #1 Ocena: 0

2012-08-28 17:38:44 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-08-28 16:18:43, Dwunasty napisał(a):
Mścic się nie trzeba. Dochodzić swoich praw powinna.

..i to jest konkretna odpowiedz. Nie mscij sie , tylko walcz o swoje prawa i nie kieruj sie emocjami tylko zdrowym rozsadkiem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kaza10000

Post #2 Ocena: 0

2012-08-28 17:56:22 (13 lat temu)

kaza10000

Konto usunięte

Ok ja tylko chciałam się was poradzić, nigdy na nikim się nie mściłam i wiem, że z czasem wszystko wraca do człowieka.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2012-08-28 18:08:02 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Patrzac na stary watek, ktorego nie czytalam wczesniej:

Cytat:

2012-03-20 19:15:55, kaza10000 napisał(a):
Wydaje mi sie, że szef wie, że on pali, ale ma to głęboko w czterech literach bo dla szefa najważniejsze jest żeby robota była zrobiona. Kumpela chciała dzwonić kiedyś na policje i go podkablować, ale ja się w takie rzeczy nie bawie. A co policja by miała zrobić z takim zgłoszeniem?

I to powinnas byla wtedy zrobic. Zglosic anonimowo na policje, ze kierowca zagraza bezpieczenstwu na drodze. Nie byloby to zadne podkablowywanie, tylko zwyczajne dbanie o interes i bezpieczenstwo innych uzytkownikow drog i pieszych.

Nie rozumiem jak to jest, ze ludzie twierdza, ze nie beda zglaszac kogos lamiacego prawo, bo to kablowanie, a potem chca sie bawic w jakies zemsty. Zgadzalas sie przez jakis czas na zle warunki pracy, de facto krylas osobe lamiaca prawo, a teraz nagle chcesz sie mscic?

Proponuje poszukac pozadnej pracy, gdzie nie bedzie wykorzystywana i zajac sie soba.

Zemsta smakuje najlepiej na zimno, po dobrym przygotowaniu, a najlepiej jak dokona sie rekoma kogos innego.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kaza10000

Post #4 Ocena: 0

2012-08-28 18:10:00 (13 lat temu)

kaza10000

Konto usunięte

Nie nie nie tylko przemkneło mi to przez głowe bo gdybym chciała to zrobić to zrobiłabym to i już.

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #5 Ocena: 0

2012-08-28 19:15:05 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

kilka razy miałem chęć się zemścić za złe traktowanie w pracy.
jeśli mam być szczery -to kilka razy mi się udało.
dlaczego?
ponieważ zostawiałem G...ną robotę -szedłem do lepszej pracy i często pojawiałem się u poprzedniego szefa.
nie ma większej satysfakcji -jak odpowiedzieć byłemu szefowi "nigdy" (jeśli zacznie wypytywać czy może zechcesz wrócić).
jednym zdaniem -zatroszcz się o siebie i to będzie satysfakcjonująca Ciebie zemsta.
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-08-28 19:53:41 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

PaniDomu

Post #7 Ocena: 0

2012-08-28 21:07:32 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Cytat:

2012-08-28 11:35:56, kaza10000 napisał(a):
Zostałam zwolniona z pracy, dlaczego? O tym więcej w temacie Samochód-Marichuana.
Jestem na 100% pewna, że nie zasłużyłam na to, nie mogłam patrzeć na pewne nieprawidłowości w pracy i tak to się zakończyło. Jestem wściekła bo pracowałam tam 3lata od powstania firmy, byłam na każde zawołanie. I co dalej? Zemścić się na właścicielu? A wiem jak:)Zatrudnia nielegalnie ludzi, zalega z płatnościami po kilka tygodni, wymyśla sobie swoje stawki płatności.
Ja wiem, że takich firm które robią podobnie jest mnóstwo, ale nikt tego nie zgłasza bo ludzie chcą pracować, ale ja już tam nie ptracuję:-) A więc...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kaza10000</i> 28-08-2012 11:39 ]

I pracowalas tam przez 3 lata i siedzialas cicho a teraz jak Cie wylali to chcesz sie mscic? :-o

Zemsta nigdy nie jest slodka i na koniec i tak wszystko odbije sie na Tobie. Wiec - Twoj wybor...
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #8 Ocena: 0

2012-08-28 21:33:29 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2012-08-28 19:53:41, ie2ox4 napisał(a):
Cytat:

2012-08-28 19:15:05, staryznajomy napisał(a):
(...)nie ma większej satysfakcji -jak odpowiedzieć byłemu szefowi "nigdy" (...)

A nie lepiej powiedzieć że szukasz ludzi do pracy, ale muszą być ... no i tu same pozytywne przymiotniki. Jak on nadstawi uszy, to wtedy mówisz, że niestety on nie ma szans, bo ani jednego, z wcześniej wymienionych, przymiotnika nie widzisz...
możliwe, że masz rację.
jednak znając swoje możliwości i charakter wiem, że:

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Inklemon

Post #9 Ocena: 0

2012-08-29 17:37:38 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

A zasadniczo, to jak do tego doszło, że cię wylał?
W wątku samochód-maryśka była o tym mowa, co zrobić. Ja (i nie tylko) pisaliśmy: zgłosić na policję i już.

To jednak postanowiłaś rozmawiać o tym z szefem (zamiast zgłosić na policję) ? Czy jak?

Bo, jeśli tak było, no to sorry, ale to było średnio rozsądne. Skoro, jak sama pisałaś, szef doskonale o tym wiedział, że kierowca wciąż najarany i dotąd sam nie zrobił NIC, to oznacza, ze z jakiegoś powodu aprobował tę sytuację. Powodów może być tysiąc:
1. sam z nim nie raz palił
2. kupował od niego towar
3.mial romans z jego siostrą
4. kolejne 997 innych powodów, których nie znasz.

Dość, że skoro wiedział i aprobował, to można się było nietrudno domyśleć, ze twoje "rewelacje", skargi będą temu szefowi nie na rękę zupełnie i że będzie wolał pozbyć się ciebie.
Tu jedynym słusznym rozwiązaniem było powiadomienie policji. Anonimowo. Sprawa byłaby załatwiona i nikt by ci nie udowodnił nic, ani nie podejrzewał. Wilk syty, owca cała, sprawa byłaby załatwiona, bo przecież zabrali by mu prawko i już nie mógłby być kierowcą.

Do góry stronyOffline

Inklemon

Post #10 Ocena: 0

2012-08-29 17:52:34 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

A... i jeszcze teraz w kwestii dochodzenia swoich praw. Co masz do zarzucenia szefowi? Raczej zapytam: jak swoje zarzuty udowodnisz???
Przecież NIE powiadomiłaś policji, za tym idzie - policja nie wykonała testu narkotykowego, który wypadłby pozytywnie etc, etc.
Nie masz żadnych twardych dowodów. Twoje twierdzenia, jak to było, to będzie słowo przeciw słowu. A jeszcze on moze ciebie oskarżyć o pomówienie.
Nie powiadomiłaś policji = nie masz nic.
Chyba, ze świadkowie, ale i wtedy zapomnij, bo to, ze świadkom się wydawało, że czuli zapach, że po nim było widać etc, to żadne dowody. Nie są ekspertami od tego, a kierowca zawsze może powiedzieć, że nie wie o czym mówisz, on ma taki wyraz oczu, zachowanie - z natury. Nic nie udowodnisz. Tylko testy by udowodniły, a te ma prawo i obowiązek robić policja.

Po prostu szkoda, że straciłaś robotę przez nierozsądny ruch w niewłaściwym kierunku.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,