MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Fenomen plodnosci Polek w UK.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 6 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

odbytnicza

Post #1 Ocena: 0

2012-08-13 12:44:53 (13 lat temu)

odbytnicza

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 02-07-2012

Cytat:

2012-08-13 09:31:29, brookaciki12 napisał(a):
A teraz do odbytnicza: czy znasz ludzi (polakow) ktorzy urodzili tu trzecie, czwarte, piate dziecko ?? czasami sie zastanawiam skad sie urwalas dziewczyno? Twoje wypowiedzi wraz z biegiem watku robia sie (delikatnie mowiac) coraz bardziej "niesmaczne"

Jeszcze tak masowo tego nie widac bo czasu nie uplynelo ale wkrotce sie to umasowi i beda dyskusje na temat fenomenu gromadnej plodnosci Polek :-]. Co do niesmacznosci wypowiedzi to realia nie zawsze sa smaczne. Po co opowiadac sobie bajeczki skoro w skali masowej statystycznym motywatorem rozmnazania polskiej populacji sa benefity? Odpowiedzi typu 'a ja znam polski biznes co ma 5 dzieci i zyja bez benefitow' nie przecza statystyce.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KaskaM

Post #2 Ocena: 0

2012-08-13 12:44:55 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Maverick-wiez ja myle,ze a kobiety i ...kobiety:).Jedna grupa to taka-ktore krotko po zkole wychodza za maz zaczynaja rodzic dzieci,wpadaja w ten kierat domowy-dzieci,pranie ,przatanie,gotowanie-i to nadaje sens ich zyciu.Jesli do tego jest maz ktoremu to odpowiada i taki jest dla nich tereotyp rodziny.Ale sa tez kobiety ktore chca inwetowac w siebie,chca sie rozwijac robic kariere i nie daja sie zepchnac do roli "garkotluka"-te maja z reguly 1 badz 2 dzieci max.Dla jednych posiadanie jak najwiekszej ilosci dzieci to szczyt ambicji a dla innych samorozwoj i tylko jedno dziecko.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

KaskaM

Post #3 Ocena: 0

2012-08-13 12:55:47 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Odbytnicza-tak sie zastanawiam/luknelam na twoj profil/dzieci chyba nie posiadasz,i o ile wiek wpisalas prawdziwy-to musze stwierdzic ze cierpisz na brak zycia towarzyskiego i czytasz nieodpowiednia prase ze uprawiasz takie wodolejstwo!W kazdym temacie masz duzo do powiedzenia.a ja wiem jedno-jak sie komus wydaje ze wszystko wie-to znaczy ze wie gowno:)bez obrazy.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

brookaciki12

Post #4 Ocena: 0

2012-08-13 13:04:13 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Cytat:

2012-08-13 12:55:47, KaskaM napisał(a):
Odbytnicza-tak sie zastanawiam/luknelam na twoj profil/dzieci chyba nie posiadasz,i o ile wiek wpisalas prawdziwy-to musze stwierdzic ze cierpisz na brak zycia towarzyskiego i czytasz nieodpowiednia prase ze uprawiasz takie wodolejstwo!W kazdym temacie masz duzo do powiedzenia.a ja wiem jedno-jak sie komus wydaje ze wszystko wie-to znaczy ze wie gowno:)bez obrazy.

Dziekuje Kasiu, wyreczylas mnie i dzieki Tobie nie musze sie juz wypowiadac, bo czytajac kolejne juz posty zaczynaja rece opadac,,

jest takie powiedzenie; "krowa ktora duzo muczy, malo mleka daje"

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #5 Ocena: 0

2012-08-13 13:07:59 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-08-13 12:44:55, KaskaM napisał(a):
Maverick-wiez ja myle,ze a kobiety i ...kobiety:).Jedna grupa to taka-ktore krotko po zkole wychodza za maz zaczynaja rodzic dzieci,wpadaja w ten kierat domowy-dzieci,pranie ,przatanie,gotowanie-i to nadaje sens ich zyciu.Jesli do tego jest maz ktoremu to odpowiada i taki jest dla nich tereotyp rodziny.Ale sa tez kobiety ktore chca inwetowac w siebie,chca sie rozwijac robic kariere i nie daja sie zepchnac do roli "garkotluka"-te maja z reguly 1 badz 2 dzieci max.Dla jednych posiadanie jak najwiekszej ilosci dzieci to szczyt ambicji a dla innych samorozwoj i tylko jedno dziecko.

Dlatego napisalem , ze to co robisz ma sens.

Nie chce oceniac ludzi przez pryzmat wlasnych pogladow na temat posiadania dzieci , bo nie lubie sie komus pakowac z buciorami w zycie.

Kazdy ma wolny wybor i zrobi ze swoim zyciem to co uwaza za stosowne.
Nikogo nie chce pouczac, bo to nie lezy w mojej naturze.

Zalozenie tego watku nie mialo na celu wzbudzic klotni pomiedzy tymi ktorzy sa odpowiedzialni, a tymi ktorzy nie znaja slowa odpowiedzialnosc.
Dziecko jest naszym skarbem i nie ma watpliwosci co do tego, ale fakt samego poczecia i urodzenia dziecka nie czyni z nas wspanialych rodzicow... to potrafia tez zwierzeta.

Caly proces wychowania i zapewnienia temu dziecku odpowiednich warunkow do rozwoju i zapewnienia przyszlosci ( dobre przedszkole, szkola, studia etc.) to jest dopiero wyzwanie. Jezeli nie jestesmy w stanie zapewnic tych podstawowych warunkow jednemu dziecku, to po cholere robimy drugie i trzecie itd.

Nie zapewniajac jednemu potomkowi tych warunkow o ktorych napisalem wczesniej, to czego sie moga spodziewac kolejne splodzone dzieci?

Takie jest moje zdanie na ten temat, ale oczywiscie mozna sie z nim nie zgodzic.

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #6 Ocena: 0

2012-08-13 13:25:12 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Jak juz zostalo wspomniane socjal duzo sie przyczynil do tego iz polki rodza dzieci, czesto tu wlasnie udaje im sie pogodzic prace z maciezynstwem. w wielu przypadkach bez problemu po wychowawczym moga wrocic do pracy.
Prawo pracy oraz formy zatrudnienia/ksztalcenia rowniez pozwalaja na laczenie wlasnych ambicji zawodowych razem z zajmowaniem sie potomstwem.
To co sie mowi o studiach to fakt, tez bym chcial aby moje i nie moje dzieci studiowaly. jesli jednak obiora inna droge kariery nie bede zmuszal. wazne aby zrozumialy iz rodzice wiecznie zyc nie bede i im szybciej zrozumieja skad i w jaki sposob biora sie pieniadze, ile to wysilku kosztuje rodzicow zarobienie ich tym szybciej beda odpowiedzialni za siebie. bardzo bym chcial aby moje chlopaki (kurcze musze zaczac sie wypowiadac o calej gromadce :) ) np jak tylko wiek pozwoli roznosili gazety czy ulotki. to wyksztaltuje tez w nich charakter.
Jak Kasia wspomniala zycie jest nie przewidywalne i trzeba sie liczyc z nim i byc przygotowanym na to co nas moze spotkac.

ps. oki koniec przerwy czas wracac do pracy sie obijac :) :)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-08-13 13:35:39 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kulturalna

Post #8 Ocena: 0

2012-08-13 13:37:09 (13 lat temu)

Kulturalna

Kobieta

Z nami od: 16-12-2010

Znam 2 pary w Uk, ktore maja dzieci i obydwie pracy mieszkaja w mieszkaniach socjalnych. Kolezanki zaszly w ciaze bo mialy ochote i ze panstwo pomoze... Po co w ogole miec dzieci skoro liczy sie tylko na panstwo? Mowia mi ze bede stara matka... Moze i bede stara matka ale we wlasnym domu z ogrodem a dzieci beda chodzily na zajecia po szkole, za ktore panstwo juz nie placi.

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #9 Ocena: 0

2012-08-13 13:44:49 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-08-13 13:35:39, x_fish napisał(a):
Cytat:

2012-08-13 13:07:59, MrMaverick1971 napisał(a):
Caly proces wychowania i zapewnienia temu dziecku odpowiednich warunkow do rozwoju i zapewnienia przyszlosci ( dobre przedszkole, szkola, studia etc.) to jest dopiero wyzwanie. Jezeli nie jestesmy w stanie zapewnic tych podstawowych warunkow jednemu dziecku, to po cholere robimy drugie i trzecie itd.

Nie zapewniajac jednemu potomkowi tych warunkow o ktorych napisalem wczesniej, to czego sie moga spodziewac kolejne splodzone dzieci?

Jedynym problemem jest co rozumiemy przez "odpowiednie warunki".
Dla jednych to bedzie prywatne przedszkole z jezykiem francuskim, droga szkola, najdrozszy laptop itd dla kogos innego to bedzie czas spedzony z mama w domu gdy dziecko ma 3 lata, rodzenstwo z ktorym bedzie mogl sie bawic, wlasny pokoj itd a np prywatna szkola jest fajna ale nie niezbedna.
Kazdy ma inne oczekiwania od zycia i inne zapatrywanie na to co jego dziecko potrzebuje do zycia(szczescia).

[ Ostatnio edytowany przez: <i>x_fish</i> 13-08-2012 13:36 ]

Dlatego napisalem , ze kazdy ma wybor jak sobie i swoim dzieciom zapewnic przyszlosc.

Zgadza sie, dla jednych szczytem marzen jest wynajete mieszkanie, benefity i gromadka dzieci, ktore sa szczesliwe bo sie bawia z rodzenstwem, a dla innych swoj dom i jedno dziecko ktore ma zapewniona przyszlosc.

Kwestia priorytetow.
Wolny wybor dla kazdego.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2012-08-13 13:47:45 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

hmm, melduje sie?

mam 4 corki, z czego 3 urodzone w Uk... 8-)

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,