MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Fenomen plodnosci Polek w UK.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 2 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Capricorn

Post #1 Ocena: 0

2012-08-12 18:05:44 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Cytat:

2012-08-12 17:54:58, Jarek11 napisał(a):
Cytat:

2012-08-12 17:26:10, clockwork_orange napisał(a):
bo, tu prezerwatywy daja za darmo i mozna codziennie... :-D

Hmmm, A ja zawsze myslalem ze prezerwatywy sie uzywa zeby nie miec dzieci :-)
[/QUOTE
No mi tez sie tak wydawalo ;) A temat bez sensu. Ja wlasnie czekam na 1 dziecko i nie uwazam, zebym byla plodna ponad przecietna europejska. Jestem w UK od 6 lat, mamy ustabilizowane zycie tu, ponad 30 lat i po prostu przyszedl ten moment na dziecko. Nie pobieralam i nie pobieram benefitow, nie mieszkam w mieszkaniu z councilu. Mam nie miec dzieci tylko dlatego,ze mieszkam za granica? Stac nas na dziecko i dlatego zdecydowalismy sie na powiekszenie rodziny.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MrMaverick1971

Post #2 Ocena: 0

2012-08-12 18:26:31 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-08-12 18:05:44, Capricorn napisał(a):
Cytat:

2012-08-12 17:54:58, Jarek11 napisał(a):
Cytat:

2012-08-12 17:26:10, clockwork_orange napisał(a):
bo, tu prezerwatywy daja za darmo i mozna codziennie... :-D

Hmmm, A ja zawsze myslalem ze prezerwatywy sie uzywa zeby nie miec dzieci :-)
[/QUOTE

No mi tez sie tak wydawalo ;) A temat bez sensu. Ja wlasnie czekam na 1 dziecko i nie uwazam, zebym byla plodna ponad przecietna europejska. Jestem w UK od 6 lat, mamy ustabilizowane zycie tu, ponad 30 lat i po prostu przyszedl ten moment na dziecko. Nie pobieralam i nie pobieram benefitow, nie mieszkam w mieszkaniu z councilu. Mam nie miec dzieci tylko dlatego,ze mieszkam za granica? Stac nas na dziecko i dlatego zdecydowalismy sie na powiekszenie rodziny.

W Twoim przypadku to jest sytulacja ktora mozna uwazac za "normalna". Decyzje o poczeciu dziecka powinno sie podejmowac wlasnie w ten sposob. Skoro stac Cie na dziecko to wszystko w porzadku. Inna sprawa jezeli dziecko jest tylko " narzedziem" i "kluczem" do uzyskiwania korzysci finansowych ktore sa dostepne w tym kraju... to juz jest chore.

Ciekawy jestem jak wiele Mam jest w UK , ktore mysla podobnie do Ciebie.

..mysle, ze niewiele..

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #3 Ocena: 0

2012-08-12 18:44:07 (13 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Szkoda,że na moja płodność jakoś UK nie podziałało. O pierwsze dziecko staraliśmy sie prawie rok,a drugiego jak nie było tak nie ma.I pewnie już nie będzie...
Może w złym regionie Wielkiej Brytanii mieszkam...?
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2012-08-12 19:12:30 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Z Polski wyjechało stado Polaków i Polek w wieku takim że im się chce co chwile ;-)

Kto sieje ten zasieje ;-)

A że nie trzeba się przejmować mamą, czy dziadkami za ściana to... Bo stać na wynajęcie, w perspektywie swoje

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

MrMaverick1971

Post #5 Ocena: 0

2012-08-12 19:19:08 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-08-12 19:12:30, krakn napisał(a):
Z Polski wyjechało stado Polaków i Polek w wieku takim że im się chce co chwile ;-)

Kto sieje ten zasieje ;-)

A że nie trzeba się przejmować mamą, czy dziadkami za ściana to... Bo stać na wynajęcie, w perspektywie swoje

...Czyli takie wakacje bez ograniczen... a co bedzie to bedzie jak nabroimy:-]

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #6 Ocena: 0

2012-08-12 19:21:29 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Z nami od: 24-05-2011

Myślę, że ten fenomen płodności nie dotyczy tylko Polek w UK. A prawda jest taka, że tu można sobie pozwolić na dziecko - czy to ze względu na to, że po prostu człowieka stać na utrzymanie dziecka czy też - w przypadku wszelkich zasiłków i zapomóg itp. - dziecko ułatwia wiele spraw.
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ciesza

Post #7 Ocena: 0

2012-08-12 19:23:18 (13 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

MrMaverick1971 jest duzo kobiet, ktore mysla i sa odpowiedzialne.
Zaliczam sie do grona nierozmanazajacych sie ponad przecietna :-]
Dlaczego? Bo nie stac mnie na kolejne dziecko.
(Co prawda jestem w stanie podac powodow nieskonczona ilosc ale na okolicznosc tej konwersacji uzyjmy tego).

Chcialabym zapewnic mojemu dziecku wszystko czego bedzie potrzebowalo, same zajecia pozalekcyjne pochlaniaja mala fortune nie mowiac o podstawach.

Ambitnie rzecz ujmujac jak zmienie partnera na milionera to sobie zrobie gromadke:-]

EDYTA ale temat nie o tym, ze ciesza ma tylko 1 dziecko :-D
Polki sa plodne bo na chwile obecna system socjalny tudziez ich sytuacja finansowa na to im pozwala, a przynajmniej zdecydowanie ulatwia.

Zreszta czy na pewno?
W Polsce z reguly (tak generalizuje wiem) najwiecej potomstwa posidaja ludzie "biedni" i slabo wyksztalceni, a ci z innej polki zbyt racjonalnie chyba do tematu podchodza

[ Ostatnio edytowany przez: ciesza 12-08-2012 19:27 ]

Do góry stronyOffline

zaczarowany_pan

Post #8 Ocena: 0

2012-08-12 19:24:18 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Cytat:

2012-08-12 17:23:16, MrMaverick1971 napisał(a):
Moze sie naraze wiekszosci mlodych mam na tym forum, ale postanowilem zaryzykowac i zadac to pytanie, otoz dlaczego Polki czesciej (duzo czesciej) decyduja sie na dzieci i rodza je w zawrotnym tempie wlasnie tutaj?

Nie zrozumcie mnie zle, nie mam nic przeciwko prokreacji i dzieciom. Inspiracja do zalozenia tego watku byla obserwacja roznych forow polonijnych w UK i doszedlem do wniosku, ze najwiecej postow i aktywnosci jest w kategorii "Mama i dziecko" itp.

Mysle, ze to fenomen na skale swiatowa.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>MrMaverick1971</i> 12-08-2012 17:27 ]

Glupie pytanie, aby sprowokowac? Nie masz dzieci czy cie na nie nie stac? A moze zazdroscisz, ze inni chca , moga i potrafia sie rozmnazac dla samej tylko przyjemnosci posiadania rodziny wielodzietnej. Co w tym zlego, ze ludzie nie musza kalkulowac i wybierac czy ksiazki do szkoly dla jedynaka czy kolejne dziecko bez stresu i walki o przezycie od pierwszego do pierwszego.

Zeby nie bylo splodzilam tylko raz.

Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

odbytnicza

Post #9 Ocena: 0

2012-08-12 19:36:09 (13 lat temu)

odbytnicza

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 02-07-2012

Cytat:

2012-08-12 19:23:18, ciesza napisał(a):
Ambitnie rzecz ujmujac jak zmienie partnera na milionera to sobie zrobie gromadke:-]

Jednak wiekszosc to mniej ambitne polskie masy ludowe ktore spostrzegly ze majac gromadke prowadzi sie zycie podobne do milionera bo niekoniecznie trzeba sie rano zrywac z wyra i leciec do roboty.

Przy okazji to dziwne ze niektorzy widza w tym szczegolny fenomen, bo to zjawisko typowe wsrod imigrantow z malo ksztalconych kultur wiejskich: Pakistan, Bangala, Indie, Islam.

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #10 Ocena: 0

2012-08-12 19:51:44 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-08-12 19:36:09, odbytnicza napisał(a):
Cytat:

2012-08-12 19:23:18, ciesza napisał(a):

Jednak wiekszosc to mniej ambitne polskie masy ludowe ktore spostrzegly ze majac gromadke prowadzi sie zycie podobne do milionera bo niekoniecznie trzeba sie rano zrywac z wyra i leciec do roboty.

Przy okazji to dziwne ze niektorzy widza w tym szczegolny fenomen, bo to zjawisko typowe wsrod imigrantow z malo ksztalconych kultur wiejskich: Pakistan, Bangala, Indie, Islam.

..ale Polacy to dumny narod i nie chca sie porownywac z nacjami o ktorych wspomnialas. Przeciez ogolnie przyjeta teza przez "Polaczenta" na temat tzw. "Ciapatych" jest taka, ze to oni sa nierobami i dzieciorobami zyjacymi z zasilkow.

Mysle , ze plodnosc polskich kobiet ma wiekszy i glebszy sens i nie ma co porownywac ich do "malo ksztalconych" wiesniakow z jakiegos zaplecza swiata.

Dumne "Matki Polki" nie wybacza Ci tego:-]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,