MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego boją się psów...?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2012-07-28 19:02:56 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Nie wiem za bardzo w jakim dziale umiescic...
Pytanie brzmi: dlaczego ludzie z Pakistanu ( kobiety zwlaszcza), boja sie psow?
Wlasnie wrocilam ze spaceru z piesem. Lagodny jak baranek, czasem wiecej cierpliwosci do dzieciakow ma, niz ja ;-). Rownolegle ida dwie panie z "owego kraju". Po drugiej stronie ulicy, ale ich dzieciaki ( maly chlopiec ok lat 2 i dziewczynka ok lat 4 ) wcale przed piesem nie uciekaja, wrecz ciagna do niego. Tylko "mamy" odganiaja" cos tam krzyczac po "swojemu" do dzieci.
Wyjasnilam, ze piesa uwielbia dzieci.
Zapytalam, czemu sie psow boja.
Odpowiedz na pytanie, byla tylko "yes, yes" :-o.
Slyszalam, ze w "ichniej" religi, jako psy odradzaj sie zli ludzie.... To prawda?
I czy to jedyny powod?

Moj landlord - z Indii - tez sie boi. I za nic mi wyjasnic nie chce, dlaczego....
Bedzie ktos tak uprzejmy? ;-)
Bo ja lubie wiedziec wszystko, a tymbardziej wszystko co "inne" ;-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 28-07-2012 19:15 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Mateekk

Post #2 Ocena: 0

2012-07-28 19:10:55 (13 lat temu)

Mateekk

Mężczyzna

Z nami od: 10-11-2009

Muzułmanie nie przepadają za psami z kilku powodów:

- twierdzą, że aniołowie nie wchodzą do domów, w których znajdują się psy
- boją się kontaktu z psią śliną, która jest "nieczysta". Po kontakcie z nią muszą dokonać "oczyszczenia" (wudu).

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2012-07-28 19:15:09 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Dlaczego ślina jest nieczysta i dlaczego Anioły nie w
chodzą do takich domów?????
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Mateekk

Post #4 Ocena: 0

2012-07-28 19:18:26 (13 lat temu)

Mateekk

Mężczyzna

Z nami od: 10-11-2009

Jak tylko spotkam landlorda to się go dopytam. To wyżej co napisałem to jest coś co kiedyś mi powiedział jak go pytałem. Spróbuję się dowiedzieć więcej. ;)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2012-07-28 19:20:40 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Avi_141_greates

Post #6 Ocena: 0

2012-07-28 19:22:40 (13 lat temu)

Avi_141_greatest_enemy

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2012

Bo tak wierzą i już. Psy są nieczyste i koniec.
Więcej wyjaśnień ja nie dostałem, ale mi starczyło :)

Do góry stronyOffline

Avi_141_greates

Post #7 Ocena: 0

2012-07-28 19:26:06 (13 lat temu)

Avi_141_greatest_enemy

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2012

UUU. Rromek pozamiatał. I już wszystko jasne.

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #8 Ocena: 0

2012-07-28 19:27:28 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Juz tlumacze... Prorok przekazuje, ze Aniolowie (milosierdzia) nie wchodza do domow w ktorych znajduja sie psy lub posagi (ludzi lub zwierzat). Przekazuje rowniez, ze pies, jak stworzenie nieczyste (chodzi o higiene rowniez, o robale i przenoszone choroby), nie powinien przebywac w domu. Napisane jest, ze Allah nie objawil dlaczego muzulmanie nie powinni hodowac psow, ale nalezy Mu zaufac i skorto zakazal to tego przestrzegac. Bierze sie tez pod uwage, ze psy sa zwierzetami dzikimi (zwrocmy uwage na to, ze zasady te powstaly dosc dawno temu i w krajach gdzie mozliwosc roznoszenia chorob wygladala nieco inaczej nia dzis, podobnie jak udomowienie zwierzat), drapieznikami i moga zagrazac realnie malym dzieciom, moga roznosic choroby, wiec jesli nie sa potrzebne w gospodarstwie do strozowania lub pilnowania trzody, nie powinny byc przez czlowieka utrzymywane. Prosze zwrocic uwage, ze islam dopuszcza utrzymywanie psow jako zwierzat uzytkowych. Ponadto, zwraca tez uwage, ze mimo iz sa to zwierzeta nieczyste, nie nalezy ich tepic, wrecz przeciwnie - Abu Huraira wspomina o czlowieku, ktory napoil spragnionego psa i w ten sposob zyskal sobie zasluge. Tak wiec jesli spotkamy sie z agresja ze strony muzulmanina wobec psa,(popularne zachwanie wyrostkow w Egipcie np.) to w tym momencie on popelnia grzech.

ooo.. Rromek wzial i ja tu sie poce a on poszedl na skroty.:-] Moj landlord na pytanie czy mozemy miec zwierzeta, spytal jakie - psy nie, koty nie ma sprawy. Chodzilo o koty. Od mojego przyjazdu z kociarnia, odbiera rent na zewnatrz - on sie boi kotow.

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 28-07-2012 19:29 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2012-07-28 19:28:50 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2012-07-28 19:29:01 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie wiem czy, i dlaczego, z tego kraju specificznie nie lubia psow, ale powiem ci, ze ja nie przepadam jak sie pies, ktorego nie znam do mnie zbliza, a juz napewno jak sie zbliza do dziecka jak z nim ide. Raz pogryziona (dawno temu, ale pamiec pozostaje) przez znajomego psa, ostrozna jestem caly czas. Nawet mnie to denerwuje, jak ktos nie trzyma psa, zeby mozna bylo bez kontaktu przejsc obok. Wlasciciel moze mowic, ze pies lagodny, ze dzieci lubi. Moze nawet i lubi, ale najwiecej to zna i lubi dzieci z ktorymi ma do czynienia caly czas.

Dzieciom, szczegolnie malym i tym, ktore nie maja kontaktu z psem na codzien, moga przyjsc rozne pomysly, ktore psu sie moga nie spodobac.

Wole na sobie, a juz napewno na dziecku, nie testowac obcego psa cierpliwosci i tolerancji.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,