Cytat:
Ja widzę brak rozumienia. No i rzekłbym arogancję w Twojej "odzywce". Całe pocieszenie, że to sam do siebie się odedzwałeś.
I gwoli wyjasnienia "głębszego", możesz holować zarejestrowane, niesprawne w PL jeżeli wykupisz ubezpieczenie np jednodniowe.
Na przegląd też możesz jechać na takim tymczasowym ubezpieczeniu.
Mylisz się. Odezwałem się nie sam do siebie tylko do Ciebie w ogólnodostepnym wątku na forum, właśnie po to, żebyś nie mieszał w temacie, o którym nie masz pojęcia
Co do drugiej części - jeśli podasz mi link do jakiejkolwiek oferty polskiego ubezpieczyciela, który oferuje jednodniowe ubezpieczenia dla samochodów bez ważnego przeglądu - odszczekam wszystko i postawię ci kratę piwa.
Jeżeli wczytasz się ze zrozumieniem w moje wypowiedzi w tym wątku zauważysz, że opisałem jedynie faktyczny stan prawny w materii przewożenia na lawecie aut ubezpieczonych lub nie. I nie ma tu pola do dyskusji, podałem gołe fakty. Jedynym prawnie dozwolonym sposobem na przewiezienie samochodu bez ważnego ubezpieczenia jest transport na lawecie. Podałem też przykłady w jakiej sytuacji można zapłacić mandat za brak OC.
I to tyle. Zatem czekam z utęsknieniem na link
Marcin
P.S.
Poza tym musiałem zareagować na Twój wpis, cytuję:
A mówił ci ktoś jakieś, że tylko głupek, nie znający się na rzeczy może powiedzieć takie idiotyzmy jak ty? skierowany do innego uczestnika dyskusji. Nie czujesz się teraz tak jak nazwałeś Nescafika? Przypominam Twój pierwszy wpis w tej dyskusji, cytuję:
Nie wiem jak tu, w PL bez ubezpieczenia nawet na lawecie nie wolno.
[ Ostatnio edytowany przez: lublin-transport 23-07-2012 18:23 ]
Nie musicie mi dziękować - wystarczy, ze będziecie mnie wielbić na klęczkach

Transport paczek, mebli, motocykli PL-UK-PL