MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Eutanazja - tak czy nie, jesli tak to kiedy?

« poprzednia strona

Strona 10 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 10 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominikaaa

Post #1 Ocena: 0

2024-04-10 08:50:48 (rok temu)

dominikaaa

Z nami od: 30-03-2008

Ja kiedys byłam przeciwna. Ale teraz jestem za eutanazja w wyjątkowych przypadkach. Na przykład osób, które już nie maja szans na życie a chcą odejść wcześniej, godnie.

[ Ostatnio edytowany przez: dominikaaa 10-04-2024 08:54 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #2 Ocena: 0

2024-04-10 09:06:29 (rok temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2024-04-07 19:46:29, iwona38 napisał(a):
Ja wlasnie o tym mowie. Wszyscy doskonale wiemy jak latwo postawic bledna diagnoze i ze bylo wiele przypadkow dzieci, ktorym zezwolono na zmiane plci, a w doroslym zyciu powiedzialy, ze to byl blad.
Co jesli tak samo bedzie sie dzialo z eutanazja?

Nawiązując do Twojej wypowiedzi - właśnie wyszedł Cass Report i wnioski mniej więcej takie, że zamiast porządnie zdiagnozować - odsyłano na terapię:

Hilary Cass: Weak evidence letting down children over gender care

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2024-04-10 16:10:22 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

[*]null
Cytat:

2024-04-10 09:06:29, rafald napisał(a):
Cytat:

2024-04-07 19:46:29, iwona38 napisał(a):
Ja wlasnie o tym mowie. Wszyscy doskonale wiemy jak latwo postawic bledna diagnoze i ze bylo wiele przypadkow dzieci, ktorym zezwolono na zmiane plci, a w doroslym zyciu powiedzialy, ze to byl blad.
Co jesli tak samo bedzie sie dzialo z eutanazja?

Nawiązując do Twojej wypowiedzi - właśnie wyszedł Cass Report i wnioski mniej więcej takie, że zamiast porządnie zdiagnozować - odsyłano na terapię:

Hilary Cass: Weak evidence letting down children over gender care

Nie w temacie topicu, ale moim zdaniem problem bierze się z tego, że nie dawano pracować naukowcom, wpływ ideologiczny nie był tak istotny jak wpływ środowiska, czy może części środowiska LGBT. Gdzieś był dokument ze Sky o tym jak lekarze pracujący w dedykowanym instytacjach bali się odezwać widząc nieprawidłowości systemu

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #4 Ocena: 0

2024-04-10 17:24:52 (rok temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Obawiam sie, ze tak samo bedzie z eutanazja. Stanie sie poprostu modna wsrod mlodych ludzi.
Komus zalezy na forsowaniu takiego trendu, nie wiem komu, moze poprostu chodzi o kase. Pozbyc sie ludzi slabych, starych, chorujacych, niekoniecznie ciezko czy tez biednych. Poprostu obciazajacych w jakis sposob system opieki zdrowotnej i socjalnej.
Kiedys zabralam glos w dyskusji na ten temat na jednej z platform spolecznosciowych i takiego hejtu jakiego doswiadczylam nie spotkalam nigdy wczesniej. Tworzone sa konta, ktore cie opluja, wysmieja a kiedy wejdziesz w rzeczowa dyskusje to masz zero odpowiedzi. Maja nadac odpowiednia narracje i przeskakuja na inna dyskusje.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2024-04-10 17:34:12 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Iwona, ale mówienie że są trendy czy coś takiego nie oznacza, że problem związany ze śmiercią nie istnieje. Nie wiem dokładnie jak faktycznie wyglądają opisywane przykłady które bulwersują opinię publiczną, bądź jej część, gdyż być może gdyby ktoś posłuchał np. lekarzy i powodów to by zmienił zdanie. Nie wiem.

Tak naprawdę do tej pory nigdy nie powiedziałem, czy jestem za, czy przeciw, rozumiem dylematy i to po obu stronach i to nie jest jakaś postawa symetrysty tylko zdaję sobie sprawę z powagi tematu.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 10-04-2024 17:55 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #6 Ocena: 0

2024-04-10 18:17:14 (rok temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Ale o czym ty czlowieku mowisz?
Ja mowie o eutanazji ludzi zdrowych badz prawie zdrowych, starych, biednych i samotnych. Tudziez ludzi mlodych, dla ktorych eutanazja staje modna, dajaca im poczucie wolnosci. Bo tak wlasnie jest przedstawiana, jako wolnosc wyboru.
Nikt tu nie kwestionowal eutanazji ludzi, ktorzy zyja np. w bolu i wiadomo, ze i tak w krotkim czasie umra, pod warunkiem, ze sami podejma taka decyzje.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2024-04-10 18:24:41 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Iwona, masz rację o ile jest faktycznie jak mówisz i nie ma czynników o których my z boku nie mamy pojęcia. Nikt przy zdrowych zmysłach nie jest za eutanazją zdrowych ludzi, to jest samobójstwo przeprowadzone czyimiś rękami.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2024-04-10 21:08:18 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

W tym wszystkim najciekawsze jest to że psycholog tylko przez rozmowę potrafi pomóc pacjentowi w jego problemie. A teraz tak dla zwykłej zabawy (badz uświadomienia problemu) skoro tak to działa, to człowiek o wiedzy zbliżonej do psychologa mógłby swymi słowami i czynami nakierować kogokolwiek na drogę zmirzajacą w kierunku samozagłady? O hipnotyzerach już nie wspomnę. I dalej jest to wola zdesperowanego człowieka?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,