Str 6 z 7 |
|
---|---|
Dynia85 | Post #1 Ocena: 0 2022-05-18 06:40:24 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-05-2022 Skąd: Huntington |
Matt bardzo dobra kamera-calculator, "diabelek" wyglada jak jakis xvazi-modo.
![]() |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2022-05-18 09:17:48 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Juz doszlam do porozumienia z dwoma systemami kamer.
Jedna kamera Eufy jest na plocie z tylu ogrodu, tam gdzie kot wchodzi i wychodzi, wiec wiemy kiedy pojawia sie i znika. Druga kamera jest na razie ruchoma, byla w garazu, wczoraj z boku domu, na wyjazd chyba powiesze ja na plocie po przeciwnej stronie od pierwszej. Ringi powiesilam na domu nad wyjsciem na patio i z boku, bo maja slaby zasieg wifi. Niestety ta przy patio w kolko wykrywa ruch, bo biegaja wiewiorki, przylatuja ptaki, itp. Chyba musze ustawic wykrywanie ruchu tylko w okreslonych godzinach. No i Ringi szybciej rozladowuja sie przez to ciagle wykrywanie ruchu. Dzisiaj zdejme te nad patio i naladuje ja przed wyjazdem. Carpe diem.
|
tesstickle | Post #3 Ocena: 0 2022-05-18 10:59:11 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2022-05-18 09:17:48, Richmond napisał(a): ... No i Ringi szybciej rozladowuja sie przez to ciagle wykrywanie ruchu. Dzisiaj zdejme te nad patio i naladuje ja przed wyjazdem. Może jakieś małe panele słoneczne by rozwiązały ten problem? Niektóre mają fabrycznie montowane. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 18-05-2022 11:00 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2022-05-18 11:20:17 (3 lata temu) |
Panel sloneczny do Ringa 50 funtow, to juz lepiej kupic dodatkowa baterie i zmieniac od czasu do czasu.
Kamere Eufy mozna podladowac bez zdejmowania/otwierania, bo mozna podpiac kabel pod spodem, wiec mozna podwiesic power bank w torebce czy cos podobnego. Ring ma wyjmowana baterie, wiec trzeba otworzyc, wyjac, ladowac pare godzin i kamera nie dziala wtedy, chyba ze masz jedna zapasowa i ladujesz rotacyjnie. Kupujesz kamere, ale potem masz opcje doplacenia za ekstra baterie, panele do kamery, bardziej wyszukany uchwyt, itp. A sama kamera nie jest tania. Carpe diem.
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2022-05-18 11:31:04 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
mam arlo bezprzewodowe w anglii i porzady sprzet na kablach w Polsce wniosek jest jeden nigdy wiecej baterii... : P
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2022-05-18 11:35:24 (3 lata temu) |
Zalezy od zastosowania. Ja nie potrzebuje do ochrony obiektu, tylko do monitorowania ogrodka, to bez kabli idealnie. Biore kamerke gdzie chce i ustawiam tam. Nastepnego dnia chce monitorowac inny kawalek ogrodka i przenosze.
Carpe diem.
|
tesstickle | Post #7 Ocena: 0 2022-05-18 11:39:24 (3 lata temu) |
Ja kupiłem najtańszą jaka była na ebayu (coś jak ta na obrazku ale bez solar panel)
Zasilanie stałe z kabla jej dałem. WiFi domowe i stary PCet robi za nagrywarkę. Podgląd online na telefonie, wykrywanie ruchu wyłączyłem bo mnie irytowały ciągłe powiadomienia. Obraz Może nie jest 4k ale jak raz odwiedziła mnie policja i pokazałem im obraz z kamery na tv to powiedzieli że nie jest źle, i tak jest lepszy od tego co im pokazują sklepy ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
Dynia85 | Post #8 Ocena: 0 2022-05-18 13:05:33 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 11-05-2022 Skąd: Huntington |
Wy uwazajcie na te kamery jak ustawiacie przed dom , znam goscia co go policja odwiedzila bo mial kamere na podjazd/ulice , a ze ulice zachaczal i to byla prywatna osoba, to psiarnia zapytytala czy ma SIA CCTV license.
Po prostu sasiedzi jak zczaja ze kamera jest ustawiona na ulice albo zachacza ich okna , moga to uznac za "invasion of privacy" i musicie miec license bo to odnosi sie do CCTV data protection act. Oczywiscie 90% ludzi problemu nie bedzie robic, ale czasami moze sie trafic jakis delikwent. Tlumaczyl sie ,ze przeciez w aucie kazdy moze miec na ulicy itp... nic nie pomoglo. [ Ostatnio edytowany przez: Dynia85 18-05-2022 13:08 ] |
sqlserver | Post #9 Ocena: 0 2022-05-18 13:27:00 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-05-18 13:05:33, Dynia85 napisał(a): Wy uwazajcie na te kamery jak ustawiacie przed dom , znam goscia co go policja odwiedzila bo mial kamere na podjazd/ulice , a ze ulice zachaczal i to byla prywatna osoba, to psiarnia zapytytala czy ma SIA CCTV license. Po prostu sasiedzi jak zczaja ze kamera jest ustawiona na ulice albo zachacza ich okna , moga to uznac za "invasion of privacy" i musicie miec license bo to odnosi sie do CCTV data protection act. Oczywiscie 90% ludzi problemu nie bedzie robic, ale czasami moze sie trafic jakis delikwent. Tlumaczyl sie ,ze przeciez w aucie kazdy moze miec na ulicy itp... nic nie pomoglo. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Dynia85</i> 18-05-2022 13:08 ] wystarczy tak ustawić żeby nie widzieć więcej niż ciebie interesuje, u mnie była kiedyś policja w sprawie kamer. Ktoś rozbił lusterko mojemu sąsiadowi i przyszli się zapytać czy nie widać czegoś na moich nagraniach moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
tesstickle | Post #10 Ocena: 0 2022-05-18 13:48:50 (3 lata temu) |
Moja kamera definitywnie łapie kawałek drogi, ale publicznej.
A policja mnie nawiedziła właśnie w sprawie szkody robionej sąsiadowi, i nagrania z mojej kamery były bardzo pomocne. I jakoś nikt nie wnosił pretensji o to że sobie publiczną drogę oglądam. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|