2012-05-02 21:52:58, keramczak napisał(a):
Czy w tak pieknym i slawnym miescie jak York nie ma polskiego sklepu?
są tylko czasami zaskakuje się swoją bystrością i nie wpadłam na to wcześniej
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 2 z 2 |
|
---|---|
kalamutka | Post #1 Ocena: 0 2012-05-03 08:02:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: york |
Cytat: 2012-05-02 21:52:58, keramczak napisał(a): Czy w tak pieknym i slawnym miescie jak York nie ma polskiego sklepu? są tylko czasami zaskakuje się swoją bystrością i nie wpadłam na to wcześniej ![]() |
1981ja | Post #2 Ocena: 0 2012-05-03 09:50:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2012 Skąd: tutaj |
Quark w tesco można dostać. Biały pojemniczek z niebieskim napisem jak się nie mylę. Całkiem dobry do pierogów.
|
truskaweczka222 | Post #3 Ocena: 0 2012-05-24 00:33:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2012 Skąd: Didcot Oxfordshie |
zapraszamy do sklepu Balbinka w Didcot
![]() ![]() |
zuza11 | Post #4 Ocena: 0 2012-05-24 06:11:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Jolantina,jakim cudem udaje Ci się ukwasić pasteryzowane mleko,żeby było na ser? Mam nadzieję,że znalazłaś jakiś sposób!
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2012-05-24 06:46:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Jogurt, maslanka, kefir i po sprawie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
zuza11 | Post #6 Ocena: 0 2012-05-24 06:48:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Krakn,co Ty gadasz?
![]() |
szczurp | Post #7 Ocena: 0 2012-05-24 07:24:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-09-2007 Skąd: juz w Polsce |
kiedy mieszkalismy w UK zamiast polskiego twarogu do pierogów używałam sera FETA, pierogi w smaku wychodzily rewelacyjne
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: szczurp 24-05-2012 07:26 ] pat.
|
zuza11 | Post #8 Ocena: 0 2012-05-24 07:32:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Szczurp-dziękuje bardzo-pomysł rewelacyjny!
|
Post #9 Ocena: 0 2012-05-24 08:23:14 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jolantina | Post #10 Ocena: 0 2012-05-24 08:42:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Cytat: 2012-05-24 06:11:47, zuza11 napisał(a): Jolantina,jakim cudem udaje Ci się ukwasić pasteryzowane mleko,żeby było na ser? Mam nadzieję,że znalazłaś jakiś sposób! Jednym sposobem jest dodawanie kwaśniej śmietany do mleka i odczekanie z 2 dni - trzaskasz kwaśne mleczko, podgrzewasz je do 70 stopni, przelewasz przez pieluchę tetrową, odciskasz serwatkę i twarożek gotowy. Ja z kolei jestem szczęśliwą posiadaczką grzybka tybetańskiego, z którego robię kefir, ja którym robię własnie twaróg w podobny sposób. Smak takiego twarogu i konsystencja są super. Diabla oszukac nie grzech
|