MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przyjaciółki singielki i ich problemy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2012-04-15 15:46:35 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-04-15 15:16:26, Capricorn napisał(a):
Ja rozumiem, że desperacja, ale po co pokazywać facetom, że są gotowe do pójścia do łóżka, czy choćby na jakieś 'niewinne' figle sam na sam, skoro się z nimi nie spotykają? Strasznie mnie to denerwuje, bo to naprawdę mądre, inteligentne kobiety, nie stereotypowe blondynki z Polski bez wykształcenia (bez urazy), a mimo to, czasem zachowują się po prostu głupio.

Ale to ich zycie i ich decyzje.

BTW, nie mozna miec juz seksu bez zwiazku?
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2012-04-15 15:47:30 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Ich problemem jest jednak to, że nie potrafią raz na zawsze zamknąć za sobą pewnego etapu.

No to już się wyjaśniło w czym problem.

Ta koleżanka o której wspomniałam w pierwszym wpisie (ta co nie chce być sama!) wiele lat zrywała i schodziła się z tym samym facetem (nota bene prawnikiem poznanym w pubie:)

Tłumaczyłam jak dziecku, że dopóki będzie go trzymać na marginesie i na "wszelki wypadek", to może przeoczyć kogoś nowego, interesującego i wartego uwagi. Po prostu innemu nie da w tym czasie szansy, bo emocjonalnie wciąż tkwi zaangażowana z tamtym.

Nareszcie się coś zmieniło. Łazi teraz na te Zumby i inne siłownie, wyciągam ją do teatru, i dawno nic o ex od niej nie słyszałam. Dobry znak- przedtem z jej strony nie było innego tematu, albo wszystkie inne rozmowy i tak sprowadzone zostały do opowieści, dygresji, wspominek o nim:/

Może więc jednak jeszcze jest jakaś nadzieja dla Twoich koleżanek;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

slonecz

Post #3 Ocena: 0

2012-04-15 15:53:59 (13 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

A moze one ich wykorzystują a nie na odwrót? Kolejny stereotyp, ze jak kobieta idzie do łóżka z facetem to facet ja wykorzystuje, a moze to jej sie "bzykac"chce ;)?

Faceta tez można wykorzystać, czerpiąc przy tym obopolna przyjemność.

Do góry stronyOffline

effimd

Post #4 Ocena: 0

2012-04-15 15:58:08 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Nadzieja dla kolezanek jest,ale skoro tak dlugo sie miotaja,zyja przeszloscia,wracaja do tego,co nie ma przyszlosci,to proste to moze nie byc.Czasem potrzeba jakiegos 'wstrzasu',rewolucji,zeby zaczac patrzec na pewne rzeczy z dystansem i byc gotowym na cos nowego.Ty jako kolezanka mozesz do nich mowic ale to i tak jak 'grochem o sciane'.Jesli one chca w koncu jakichs stalych zwiazkow,to powinny zrozumiec,ze raczej czekanie na tych ich bylych moze byc bezoowocne.Traca po drodze szanse na cos,co naprawde mogloby sie okazac tym czego chca.

[ Ostatnio edytowany przez: effimd 15-04-2012 16:00 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2012-04-15 15:59:54 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Slonecz z opisu Capricorn wynika, że te jej koleżanki chcą związku w tradycyjnym tego słowa znaczeniu;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2012-04-15 16:01:19 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-04-15 15:16:26, Capricorn napisał(a):
ale ma do niego słabość, a że chodzą to tych samych miejsc, to go często widuje. I niestety popełnia błąd, że go czasem zabiera ze sobą do domu. Nie wnikam w szczegóły, co robią, tzn mówiła, że seksu nie ma,

taaaaa, albo kłamie, albo to jest nienormalne alboooo, wydumane :-]

Bo jak zdrowy chłop idzie ze zdrową D... znaczy panią do domu, i do tego obydwoje napaleni, to ja nie widzę opcji by sobie pofiglować i nie poprzesuwać ścian :-]:-]:-]

Albo ja starej daty jestem 8-) i za moich czasów inaczej bywało...

No tak, nie było wtedy FB i co chwile nie trzeba było sprawdzać, więc co było robić? :-]:-]:-]

Jedno jest pewne, za dużo zyją wyimaginowanymi "doskonałymi" wspomnieniami.
Po prostu okłamują same siebie i tyle w tym temacie bracie :-]
znaczy siostro na ostro 8-);-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2012-04-15 16:16:37 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Myślenie faceta:

Cytat:
(...)Bo jak zdrowy chłop idzie ze zdrową D... znaczy panią do domu, i do tego obydwoje napaleni, to ja nie widzę opcji by sobie pofiglować i nie poprzesuwać ścian

Myślenie kobiety:

-chwila przyjemności- konsekwencje całe życie (ciąża)
-czy stać mnie, aby ewentualnie samej ponosić koszty tych konsekwencji?
-jak się upiję, albo wrzucę jakąś kokę odlot będzie ten sam, bez ryzyka wpadki
-jemu i tak jest obojętne z kim się prześpi, nie ja to inna- to niech sobie idzie do innej
-ogląda się za innymi laskami- to niech sobie z nimi sypia, nie ze mną

itd...

;)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 15-04-2012 16:17 ]

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #8 Ocena: 0

2012-04-15 16:18:18 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Cytat:

2012-04-15 15:46:35, Richmond napisał(a):

BTW, nie mozna miec juz seksu bez zwiazku?

Można ;-) Ale jeśli z jednej strony ktoś chce stałego związku, cały czas o tym mówi, o tym jak jest ciężko samemu itp, a potem znajduje się w jakiejś dziwnej sytuacji z ex, to jakaś sprzeczność jest.

Wiem, że to jest ich życie, dlatego napisałam wcześniej, że przecież ja im życia nie zmienię. Ale to są moje przyjaciółki i zależy mi na tym, żeby były szczęśliwe. Jeszcze kilka miesięcy temu wszystko było super, ale teraz coraz bardziej mają jakieś humory, no i ta niepotrzebna sprzeczka z moją przyjaciółką, która uważa, że ja jako osoba w związku nie zrozumiem ich sytuacji. A ja rozumiem, ale jednocześnie uważam, że nie można się nad sobą użalać i się na kimś wyżywać czy być niemiłym, tylko dlatego, że się nie ma faceta.
Dlatego napisałam na forum, żeby zobaczyć, czy ktoś ma podobne doświadczenia albo potrafi obiektywnie ocenić tę sytuację.

Do góry stronyOffline

effimd

Post #9 Ocena: 0

2012-04-15 16:30:05 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Wiem, że to jest ich życie, dlatego napisałam wcześniej, że przecież ja im życia nie zmienię. Ale to są moje przyjaciółki i zależy mi na tym, żeby były szczęśliwe. Jeszcze kilka miesięcy temu wszystko było super, ale teraz coraz bardziej mają jakieś humory, no i ta niepotrzebna sprzeczka z moją przyjaciółką, która uważa, że ja jako osoba w związku nie zrozumiem ich sytuacji. A ja rozumiem, ale jednocześnie uważam, że nie można się nad sobą użalać i się na kimś wyżywać czy być niemiłym, tylko dlatego, że się nie ma faceta.
Dlatego napisałam na forum, żeby zobaczyć, czy ktoś ma podobne doświadczenia albo potrafi obiektywnie ocenić tę sytuację.

Wlasnie one musza zaczac od siebie cos zmieniac.To przykre,ze kolezanki za swoje niepowodzenia(zreszta w pewien sposob na wlasne zyczenie te niepowodzenia )obwiniaja innych,bo wydaje im sie,ze nikt ich nie rozumie.
Dziwne,ze Ciebie jako przyjaciolke potrafia potraktowac w niemily sposob z tego wzgledu,ze im sie nie uklada a Ty jestes w zwiazku.
Sama mam kolezanki singielki,ktore tez chcialby spotkac te druga polowe,ale one bardzo kibicuja mojemu zwiazkowi.Ty nie jestes temu winna,ze one nikogo na stale nie maja,w pewien sposob same sobie stworzyly taka sytauacje ogladajac sie w przeszlosc.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-04-15 16:55:27 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie