MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przyjaciółki singielki i ich problemy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-04-14 17:49:13 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-04-14 11:33:19, galadriel napisał(a):
Pozostałe koleżanki niestety wyszły za mąż.
Czekam kiedy się rozwiodą, bo trochę mi się nudzi bez nich:)

Jak ci się dłuży czas, to powkładaj stringi w kieszenie ich panów, odzyskasz je szybciej :-o:-]:-]:-]:-]:-]

Czasami trzeba pomagać losowi i nie być częścią historii, tylko ją tworzyć :-]:-]:-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2012-04-14 17:58:59 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Czasami trzeba pomagać losowi i nie być częścią historii, tylko ją tworzyć

Myślę, że ingerencja nie będzie konieczna. I nie o jakieś śmieszne zdrady się te związki rozbiją.

Poczekam, a co mi tam;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #3 Ocena: 0

2012-04-14 19:08:34 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

W waszych wypowiedziach jest wiele racji, ale nie będę burzyć kilkuletniej przyjaźni. Mam nadzieję, że to u nich etap przejściowy, każda zresztą przechodzi go trochę inaczej, ale u jednej, z którą wczoraj miałam sprzeczkę, jest to bardziej ekstremalny stan.
One chyba myślą, że zjawi się książę z bajki, który rozwiąże wszystkie ich problemy. A przecież żeby związek był udany, 2 osoby muszą się starać i jak dochodzi do tego codzienność, a stan zakochania pierwotnego mija, to jeśli człowiek się nie stara, to zaczynają się problemy. Poza tym nie widzę, żeby posiadanie partnera miało im nagle poprawić stosunki w pracy, czy pozwolić im zmienić pracę.
Padło pytanie, czy i gdzie szukają materiału na męża. Otóż, nie za bardzo, a przynajmniej nie we właściwych miejscach. Bo czy w pubie znajdą swój ideał? Może znajdą, ale jakoś mi się nie wydaje. Wszelkie randkowe strony dla Polonii też odpadają, bo one myślą, że większość Polaków wolnych reprezentuje typ albo stereotypowego Mariana albo napompowanego mięśniaka na sterydach.
Co do hobby, mają zainteresowania, ale nie mają jakiś zajęć poza pracą, typu wspomniana zumba, siłownia czy coś takiego. Jedna chodziła przez chwilę, ale już nie chodzi.
Myślę też, że mężatka może się przyjaźnić bez problemu z osobą wolną. Ja do niedawna niewiele różniłam się od singelek. Razem imprezowałyśmy, chodziłyśmy do pubów co weekend itp. Zresztą większość osób, które mnie zna od lat, wie, że ciągle jestem tą samą osobą, chociaż w związku. Wręcz większość nie znało mnie wczesniej, bo ze swoim obecnie mężem od ładnych kilku lat, jestem od 18 roku życia.
Ale od kilku ostatnich miesięcy wszystko się zmieniło i zmienia. Bo zbiegły się różne wydarzenia, jak remont i zerwanie z facetem jednej, czy moje zajście w ciążę. Jedna zresztą stwierdziła, że to dało im do myślenia, tzn czy jest sens wychodzenia co tydzień do pubów, upijania się i użalania nad sobą. Mają więc przebłyski zdrowego rozsądku, ale ogólnie przez większość czasu (zwłaszcza w ostatnich tygodniach) mają czarne myśli, że zostaną same na zawsze itp.
Tylko czy ja im to mogę zmienić? Czy ja mam im znaleźć partnerów? jeśli dojdzie do tego, że zamkną się w swoim świecie, w swoich domach, to trudno, ich wybór. Za kilka miesięcy ja też będę miała swój własny świat, którego być może nie będą rozumiały.
Ale jednak mam cichą nadzieję, że się ogarną i zaczną cieszyć się życiem, bez względu na to, czy będą z kimś, czy nie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2012-04-14 19:22:15 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Niektóre panny mają tak wysoko zawarte nosy, że nie widzą że mijają okazję.

I żyją sobie w tym swoim wydumanym, świecie pełnym złych gnomow i jednego księcia, który jest tak daleko że nie warto...
Z tego co piszesz twoje koleżanki to panie które chcą kogoś kto będzie je wielbić, za to że są.

Po prostu, z twojego opisu wychodzi że ich atrakcyjność kończy się o świecie.

Bo słońce wschodzi i trzeba dać coś więcej niż tyłek.

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #5 Ocena: 0

2012-04-14 20:05:44 (13 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Cytat:
Bo czy w pubie znajdą swój ideał?

A w pubie wiadomo.;-)
Tak samo wiadomo ze jak głowa pijana dupa sprzedana .
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

macadi

Post #6 Ocena: 0

2012-04-14 20:26:54 (13 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Juz nie krytykujcie tak tych singielek, zwlaszcza jesi ich nie znacie. Ja tam wiem, ze w dzisiejszych czasach wcale nie latwo o szczesliwy zwiazek, czego zreszta wiele przykladów na tym samym forum. Znam wiele dziewczyn, które nie zwiazaly sie z nikim na stale i wcale nie sa ani prózne ani bez polotu. Znam tez takie w zwiazkach bez przyszlosci, np. zareczone od wielu lat ale o slubie i dzieciach cisza, mimo, ze chcialyby. A jesli mowa o przyjazni to lepiej konflikty rozwiazywac miedzy soba a nie obgadywac na forum.

Do góry stronyOffline

effimd

Post #7 Ocena: 0

2012-04-14 20:43:06 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Jak to sie mowi:'Kazda potwora znajdzie swojego amatora'.Nic na sile,ale moze czasem szansa jest za rogiem,a szuka sie gdzies daleko.Zbyt wygorowane wymagania,bo sie wydaje,ze to jest ten ktos,ten jedyny,chociaz tak naprawde albo nieosiagalny,albo sie okaze,ze zupelnie na dluzsza mete do nas nie pasuje.Tego,ktory pozniej okazuje sie tym jedynym,czesto nie zauwazamy wiele lat,mimo,ze chcialby byc z nami,ale przychodzimy moment,gdy jesli spojrzymy szerzej i zaryzykujemy moze okazac sie,ze to wlasnie jest to-facet,z ktorym mozna cos budowac.Oby tylko nie bylo za pozno.Znam cztery takie historie,dzis te osoby tworza rodziny,bo daly czanse swoim wytrwalym amatorom.Dla nich na szczescie nie bylo za pozno,ale moze warto wczesniej reagowac,kogos zauwazyc,by dostac swoja szanse,czasem moze byc za pozno,a wtedy stracimy szanse bezpowrotnie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-04-14 21:09:42 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2012-04-14 20:26:54, macadi napisał(a):
Juz nie krytykujcie tak tych singielek, .

Nie krytykuje singielek, co innego ich wybór, czy to po prostu swego rodzaju wygoda, czy charakter, który nie pozawala na stały związek i ciągłe kompromisy, czy też po prostu to że lubi często zmieniać facetów i bzykać się co raz to z kimś innym.

Ich sprawa

Wyrażam zdanie, nie kryje krytyczne, choć bardziej bym to ujął ze współczuciem, o pewnej grupie kobiet i tyle.

Powiedzmy znałem taką panią, ktora mierzyła baaardzo wysoko, jej mąż miał być koniecznie co najmniej dyrektorem :-]

Nasze drogi rozeszły się na lata, po kilku latach dowiaduje się że będzie ślub.

Super, pomyślałem że w końcu znalazła księcia z bajki.

jadąc na tą imprezę, spodziewałem się, ze może być znacznie starszy, ale bardzo elegancki, wręcz dystyngowany pan, ale na pewno inteligentny, wykształcony i w ogóle ...

Wchodze do mieszkania i ....
:-o oniemiałem, "czesiek" "wąsaty marian" to pierwsze co przyszło mi do głowy, nie mogłem dojść do siebie i przez dłuzszą chwilę zastanawiałęm się czy aby na pewno poznałem "pana młodego"

Zasadniczo ten jej wydumany książę z bajki, zostawił po sobie 2 dzieci, sporo długów, ale za to zabrał ze sobą trochę dość cennych fantów.
hm, przez te 2-3 lata ich małżeństwa po prostu doszedłem do wniosku ze nad rozumem wzięła wyższość desperacji trzydziestki.
I brała co się akurat napatoczyło.
hm, i tak się zastanawiając dalej wtedy jako 20 latek pamiętam doszedłem do wniosku że desperacja to tam chyba nie musiała się wysilać :-]

A wiecie co?
Przyglądnijscie się innym nacjom co plują na "polki"

ich teksty po 20 minutach z poderwaną panną w klubie, czy pubie.

słowa klucze
Jesteś piękna, chce się z tobą ożenić, mieć z tobą dzieci...

tak sobie radzą i czasami spoób ich użycia jest tak prymitywny że mi ręce opadaly...

Nie wiem, może za mało pijany byłem i inaczej to odbierałem jako obserwator, :-]:-]:-]

Ale gdyby te klucze nie działały na zamki w majtach to by ich nie używali...
No ale działają ...
Na desperatki, które dają się nabrać, a rano wykopane z łóżka wpadają w kolejny kompleks i z jeszcze większą desperacją rzucają się na następne kłamstwa, "słowa kluczowe"

Bo przecież nikt nie lubi być porzucony i odtrącony.
A takie panny to najłatwiejszy łup, jako weekendowa przygoda, tzw jednorazówka.

No i tego typu laski, same pakują się w kłopoty.

Do góry stronyOffline

macadi

Post #9 Ocena: 0

2012-04-14 21:26:12 (13 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Cytat:

2012-04-14 21:09:42, krakn napisał(a):
Cytat:

2012-04-14 20:26:54, macadi napisał(a):
Juz nie krytykujcie tak tych singielek, .

No i tego typu laski, same pakują się w kłopoty.

A skad wiesz, ze to akurat 'tego typu laski'? to ze ktos poznaje kogos w pubie to jeszcze nie znaczy, ze od razu pakuje sie do lózka. Tak jak i to, ze jak ktos jest sam to od razu 'sam sobie winien'. To jest myslenie bardzo stereotypowe.

[ Ostatnio edytowany przez: macadi 14-04-2012 21:29 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2012-04-14 21:29:05 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Nie wierzę, że ktoś kogoś dał radę poderwać na kod: piękna, ożenić, dzieci.

Chyba się znowu 8-) zacznę włóczyć po knajpach.
Tak w celach naukowych, żeby się przekonać jakiż to polot (komunikacja werbalna) mają ci wszyscy rozwodnicy, zdradzeni faceci i szukający wrażeń przykładni mężowie. Tudzież znudzeni single.

Cytat:
To jest myslenie bardzo stereotypowe.

Całe to myślenie jest cokolwiek dziwne.

Nie zauważyłam moralnego potępienia dla faceta traktującego przedmiotowo przypadkowe dziewczyny, dla ich naiwności- tak.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 14-04-2012 21:34 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,