MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przyjaciółki singielki i ich problemy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

macadi

Post #1 Ocena: 0

2012-04-14 15:00:51 (13 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Trudno jest utrzymac przyjazn z kims kto ma zupelnie inne zycie i problemy. Ja jako singielka nie mialam ani jednej przyjaciólki mezatki bo wydawalo mi sie, ze to juz zupelnie inny swiat. Teraz jako mezatce trudno mi z kolei zachowac przyjazn z singielkami, nawet z tymi, które znalam wczesniej. Nie twierdze, ze mezatki powinny przyjaznic sie tyko z mezatkami a sngielki z singielkami ale czesto tak jest latwiej. Znam kilka singielek, sama nia bylam dosc dlugo i niestety w wiekszosci przypadków depresja czy zly humor kiedys dopada, a wtedy jeszcze trudniej o znalezienie kogos interesujacego. To takie bledne kolo. Najtrudniej jest zazwyczaj wlasnie w swieta, wakacje, weekendy. Nie ma sensu jednak pomagac na sile, lepiej zajac sie soba i swoim zyciem., mosze poszukac nowych znajomosci?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-04-14 15:07:17 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2012-04-14 15:38:48 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2012-04-14 13:43:39, binus1 napisał(a):
(...)
To pisałem Ja Jarząbek wsród singli(z odzysku);-)
(...)

Słusznie. Należałoby nadmienić, że faktycznie jest różnica między "singlami z odzysku", a kimś kto nie ma za sobą poważnego związku. Po rozwodzie czy rozstaniu człowiek może mieć serdecznie dość tego, za czym inni tak wielce tęsknią.

Pytanie o hobby też nie jest przypadkowe. To czym się zajmujemy, interesujemy, i jak organizujemy sobie wolny czas, w jakimś sensie nas określa. Jedna będzie się w weekendy uczyć, inna szlajać po knajpach, a jeszcze inna uprawiać jakieś sporty ekstremalne.

Z reguły wybieramy towarzystwo osób nam podobnych. Z nimi czujemy się dobrze, mamy wspólne tematy, itp, itd. Ta sama zasada działa w przypadku przyjaciółek, jak potencjalnych kochanków (partnerów).
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-04-14 15:52:30 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-04-14 16:07:43 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stalowa-magnoli

Post #6 Ocena: 0

2012-04-14 16:48:36 (13 lat temu)

stalowa-magnolia

Kobieta

Z nami od: 23-01-2012

Zgadzam sie M-M takie przyjaciólki to nie przyjaciółki ,i nie zgadzam się że singlem się jest z wyboru. 20 lat wstecz to nie nazywało się singiel tylko stara panna albo stary kawaler ,takie osoby po prostu nie miały polotu.Znajdz se koleżnki nowe co bedą miały wspólne zainteresowania jak ty w Angli polaków od groma nie bedzie problemu z nowymi przyjazniami

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2012-04-14 17:14:17 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
stara panna albo stary kawaler ,takie osoby po prostu nie miały polotu

Jeszcze do tego dodac, ze kobiety, ktore nie chcialy dzieci to dziwolagi natury, albo wrecz wrodzone wiedzmy, napewno niczym nie przypominajace tego, co natura zamierzyla dla nich....

Sa osoby, ktore potrafia szczerze sie przyznac, ze zycie w zwiazku nie daje im satysfakcji, i zamiast na sile unikac bycia "stara panna, czy starym kawalerem" pozostaja singlami. Uwazam to za duzp bardziej rozsadne wyjscie.

Jest jednak roznica pomiedzy byciem samym (singlem), a samotnoscia. Samotnym mozna byc nawet w zwiazku, i czersto nawet na MW widac tego przyklady.

Desperacja nigdy nie byla atrakcyjna, desperacja znalezienia partnera szczegolnie ta widoczna na kilometr, powoduje, ze potencjalny kandydat czesto ze zdwojona szybkoscia ucieka.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-04-14 17:19:01 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2012-04-14 17:25:14 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja tam się upieram przy swoim. Singiel to ktoś, kto wybiera samotność vel wolność, a nie ktoś kto jest na nią skazany, bo: jest nieatrakcyjny, nieciekawy, mdły, rozmemłany, albo po prostu nie spotkał w życiu nikogo na tyle zachwycającego, by się z nim związać.

Samotność zresztą, to stan ducha. Facet nie jest na to antidotum. Czasem w małżeństwie można być bardziej samotnym, niż formalnie pozostając bez pary. I nawiązując do tego co napisała Ada- widać to nie tylko na forach internetowych.

Wracając do koleżanek Capricorn. Z opisu wynika, że one jednak czują to powołanie do zamążpójścia, rodzenia dzieci itd...;) Na emigracji podobno trudniej znaleźć bratnią duszę. Był kiedyś na MW taki artykuł o samotności Londyńczyków;)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 14-04-2012 17:26 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

mesajah

Post #10 Ocena: 0

2012-04-14 17:32:15 (13 lat temu)

mesajah

Kobieta

Z nami od: 21-10-2011

Cytat:

2012-04-14 17:25:14, galadriel napisał(a):
Ja tam się upieram przy swoim. Singiel to ktoś, kto wybiera samotność vel wolność, a nie ktoś kto jest na nią skazany, bo: jest nieatrakcyjny, nieciekawy, mdły, rozmemłany, albo po prostu nie spotkał w życiu nikogo na tyle zachwycającego, by się z nim związać.

W stu procentach sie z Toba zgadzam.

Moja najlepsza przyjacioka jest wlasnie taka singielka z wyboru.Nigdy nie chciala miec stalego partnera ani bron boze dzieci.Jej tryb zycia kompletnie nie ma wplywu na relacje miedzy nami.Ja mam dwoje dzieci,ktore ona zreszta uwielbia.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,