Str 3 z 6 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-03-20 18:06:09 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
znowu-ciupek | Post #2 Ocena: 0 2012-03-20 18:06:21 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-03-20 18:04:55, zaczarowany_pantofelek napisał(a): Fakt, ta virgin smierdzi, za dziewice lepiej sie nie brac. Dobra opcja zeby pozbawic jak tego swadu jest naklasc np garlic lub chillies lub co kto lubi, mozna tez takie smakowe infused oils kupic gotowe. Ja kładę czosnek i chilli do takiej mild. Jeszcze jedno.... Stanowczo odradzam z cała odpowiedzialnością za swoje słowa...Mustard oil...Może i ma małą zawartość cholesterolu.Moze i zdrowszy...Ale kuźwa capi jak by sie bobry tarły:-Y.Kiedyś kupiłem na próbę taką 4l banieczke i po pierwszej próbie smażenia olej ten wylądował w zbiorniku naszej Toyoty... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 20-03-2012 18:07 ] |
znowu-ciupek | Post #3 Ocena: 0 2012-03-20 18:09:11 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-03-20 18:06:09, leonka napisał(a): Ja sobie nie wyobrazam smarzyc stekow czy piersi z kaczki na niedymiacej sie patelni... Ja sobie wyobrażam ( a właściwie to robię) na grilu albo na patelni grilowej przez tłuszczu ![]() |
perfekcja | Post #4 Ocena: 0 2012-03-20 18:11:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
Ja do smazenia polecam olej kokosowy.
|
Post #5 Ocena: 0 2012-03-20 18:14:19 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
znowu-ciupek | Post #6 Ocena: 0 2012-03-20 18:14:23 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-03-20 18:11:05, perfekcja napisał(a): Ja do smazenia polecam olej kokosowy. Albo Castrol Magnetic,jego namagnesowane cząsteczki przyczepiają sie nawet do zimnej patelni smarując ją już w niskich temperaturach ![]() ![]() |
znowu-ciupek | Post #7 Ocena: 0 2012-03-20 18:18:29 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-03-20 18:14:19, leonka napisał(a): Cytat: 2012-03-20 18:09:11, znowu-ciupek napisał(a): Cytat: 2012-03-20 18:06:09, leonka napisał(a): Ja sobie nie wyobrazam smarzyc stekow czy piersi z kaczki na niedymiacej sie patelni... Ja sobie wyobrażam ( a właściwie to robię) na grilu albo na patelni grilowej przez tłuszczu ![]() No tak, ale ja zawsze pedzelkiem lekko smaruje oliwa... Ale dopiero po rozgrzaniu patelni (czy patelni grillowej))... Ja je maceruję nieraz dzień wcześniej ( o ile jęzor nie ucieka już do ****) ale zarówno i stek i filet z kaczki to takie krwiste mięsko z którego soki "się puszczają" więc ten tłuszcz sie nie pali tak naprawdę... Ja sobie wyobraziłem Ciebie pakującą steka na patelę z tłuszczem jak do schaboszczaka dymiącej jak komin Stefana Batorego hehe A propos steków...Kiedyś w jednej restauracji w której pracowałem (w PL) serwowaliśmy "Kamień". To były takie prostokątne kawałki czegoś jakby marmuru...Grzało się to pół dna na palnikach a jak przychodziło zamówienie to taki kamień szedł na specjalna deseczkę (żeby kelner miał to jak złapać-coś jak deseczki pod te żeliwne patelki do Fajity) a na ten kamień pierdut kawał steka z polędwicy i kelner gazem pędem do klienta.Klient sobie sam dosmażał jak chciał [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 20-03-2012 18:25 ] |
zaczarowany_pan | Post #8 Ocena: 0 2012-03-20 18:42:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2011 Skąd: South |
Ciupek, jakos tak przeczuwam, ze marzy ci sie wlasna knajpa z zarciem
![]() [ Ostatnio edytowany przez: zaczarowany_pantofelek 20-03-2012 18:42 ]
Zyj i pozwol zyc innym
|
znowu-ciupek | Post #9 Ocena: 0 2012-03-20 18:55:31 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-03-20 18:42:20, zaczarowany_pantofelek napisał(a): Ciupek, jakos tak przeczuwam, ze marzy ci sie wlasna knajpa z zarciem ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>zaczarowany_pantofelek</i> 20-03-2012 18:42 ] Oby był przy mnie ktoś kto w razie czego mi znów wybije z głowy ten niezbyt mądry pomysł... Póki co dajemy radę wybijać sobie go z głowy.Raz już prawie zakopaliśmy sie w kredyty żeby otworzyć knajpę...Na szczęście nora nam się nie podobała i chcieli za duzo depozytu i nie wdepnelismy w ten "biznes". Dzieki temu jak coś mnie fqrfi w pracy to ją zmieniam a w nocy śpię spokojnie. Gotuje sobie w domciu,owajam sie ze szkłem a w sobotę przychodzi gościu pouczyć moją operator kamery co jak i z czym. Mam plan na biznesa zwiazanego z gastronomia w jakiś tam sposób.Póki co niech sobie jeszcze będzie planem. Znajoma właśnie zgłosiła swoja domową kuchnię w councilu i zobaczę czy jej przejdzie.Jak przejdzie to będę myślał co dalej.Nic na silę. Juz po mału łysieję,nie potrzebuję reszty włosów mieć siwych ![]() |
agarudii | Post #10 Ocena: 0 2012-03-20 19:03:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
co do smazenia na kamieniu to ja mam cos takiego i polecam, fajna sprawa szczegolnie na impreze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|