Tak samo jak z tym szukaniem pracy bezposrednio. Mniejsze firmy daja ogloszenia same, wieksze szukaja przez agencje. Roznie bywa. Ja mam punkt widzenia korporacyjny.
Carpe diem.
Str 2 z 2 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2012-03-07 09:00:25 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
W pierwszym poscie nie ma szczegolow, wiec odpowiedzi sa ogolne.
Tak samo jak z tym szukaniem pracy bezposrednio. Mniejsze firmy daja ogloszenia same, wieksze szukaja przez agencje. Roznie bywa. Ja mam punkt widzenia korporacyjny. Carpe diem.
|
martica_s | Post #2 Ocena: 0 2013-07-05 17:15:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-02-2013 Skąd: London |
Podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego.
Zamierzam zmienić pracę. Problem polega na tym, że charakter obecnej mojej pracy nie pozwala mi na wyskoczenie na rozmowę w czasie lunchu, a żeby dostać dzień wolny trzeba zawiadomić pracodawcę 2 tyg wcześniej. Także nie mam żadnej możliwości pójścia na interview o ile takowe się pojawią. Jedyną możliwością jest w moim wypadku zrezygnowanie z jednego dnia w tygodniu na rzecz off day (co za tym idzie, zmniejszenie etatu). I teraz moje pytanie: jak potencjalny pracodawca zapatruje się na osoby, które nie mogą stawić się w wyznaczonym przez nich dniu na rozmowę i zaznaczają, że mają day off np. tylko w czwartki? Czy to wpływa negatywnie na cały proces? Przeglądam oferty i w większości tych, które mnie interesują jest już z góry wyznaczony dzień interview dla tych, którzy się zakwalifikują. [ Ostatnio edytowany przez: martica_s 05-07-2013 17:17 ] |
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2013-07-05 19:28:20 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Musisz powiedziec pracodawcy/agentowi, ze ze wzgledu na obecne stanowisko, niestety musisz miec wiedziec o interview 2 tygodnie wczesniej.
A czy ograniczenie Twojej dostepnosci wplynie negatywnie na szukanie pracy? Moze tak, moze nie. Zalezy jak szybki lub powolny jest proces rekrutacji w danej firmie czy czekaja dlugo na pracownika, itp. Ewentualnie mozesz byc nagle chora, w koncu sie zdarza nie? Nie piszesz jaka to branza czy jaka prace wykonujesz, wiec trudno tak z fusow wrozyc. Jak jestes specjalista, to poczekaja, jak maja kandydatow na peczki, to zignoruja. Carpe diem.
|
martica_s | Post #4 Ocena: 0 2013-07-05 19:59:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-02-2013 Skąd: London |
Cytat: 2013-07-05 19:28:20, Richmond napisał(a): Musisz powiedziec pracodawcy/agentowi, ze ze wzgledu na obecne stanowisko, niestety musisz miec wiedziec o interview 2 tygodnie wczesniej. A czy ograniczenie Twojej dostepnosci wplynie negatywnie na szukanie pracy? Moze tak, moze nie. Zalezy jak szybki lub powolny jest proces rekrutacji w danej firmie czy czekaja dlugo na pracownika, itp. Ewentualnie mozesz byc nagle chora, w koncu sie zdarza nie? Nie piszesz jaka to branza czy jaka prace wykonujesz, wiec trudno tak z fusow wrozyc. Jak jestes specjalista, to poczekaja, jak maja kandydatow na peczki, to zignoruja. Obecnie pracuję jako carer, powiedzmy, że była to praca na początek w UK, a że już minął okres adaptacyjny to szukam pracy związanej z moimi kwalifikacjami- w NGO jako human rights researcher. Kończę dr w tym kierunku, także uważam, że szanse na znalezienie są. Z tego co się zorientowałam te procesy rekrutacyjne są bardzo szybkie i tutaj jest problem. |