MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Konflikt między nastolatkami a wtrącanie rodziców ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 9 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SiwyZmc

Post #1 Ocena: 0

2012-03-08 18:56:40 (13 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

tak Ado... TVN24 i radio trwam :-)....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2012-03-08 19:03:10 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2012-03-08 18:56:40, SiwyZmc napisał(a):
tak Ado... TVN24 i radio trwam :-)....

Twoj wybor...
Ada

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2012-03-08 19:14:29 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Siwy, rownie dobrze moge oceniac Twoj poziom wychowywania dzieci, podejscia do nich po Twoim avatarze, co Ty angielskie szkolnictwo po paru losiach spotkanych przypadkowo gdzies po drodze ;).

Lenusia, jeszcze jedno chodzilo mi po glowie, a zapomnialam wspomniec.
Mloda powoli dorasta i takich sytuacji moze miec w zyciu mnostwo.
Warto ja oswajac z nie zawsze cudnym swiatem i nie zawsze fajnymi ludzmi, podpowiadac jak reagowac. Nie da sie niestety kloszowac dzieci dozywotnio, kiedys, gdzies sie zetkna z chamstwem, podloscia.
A i tak nie jest zle, jesli tylko jedna sztuka wystartowala do mlodej ;).

I jeszcze, nie robcie bledu rozmowy z rodzicami, jesli nie jestescie w dobrym kontakcie, a tym bardziej z dzieciakami.
Nie tedy droga, a dorosly moze miec problemy za 'straszenie' malolata, nawet jesli nie wiem, jak bardzo by sie chcialo go pogonic.

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #4 Ocena: 0

2012-03-08 19:51:43 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

karjo chyba pomyliłeś osoby. Ja nie dyskutuję z nikim ani z gówniarą ani z jej matką tylko zgłosiłam na policję. I wyszło mi to na dobre. A po to urzędniczka zapisała moją córkę na coś w rodzaju kursu by umiała się obronić i być ,,silniejsza,, psychicznie. Póki jestem w stanie ją chronić to będę to robić bo kto ma chronić dzieci jak nie rodzic. Ona ma dopiero 12 lat i ten kurs dobrze jej zrobi na przyszłość.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2012-03-08 19:54:44 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

O kwestii rozmowy z rodzicami czy dzieciakiem -agresorem ogolnie napisalam, bo i takie podpowiedzi czesto sie pojawialy.

Co do ochrony, chronic owszem, ale madrze, przy tym uczyc radzenia sobie w takich sytuacjach.
dlatego napisalam o drugiej stronie wykorzystania takich zdarzen, wyciagniecia wnioskow :).

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #6 Ocena: 0

2012-03-09 07:46:58 (13 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Ada... bez komentarza!
Karjo... po moim avatarze rowniez mozesz wnioskowac ze posiadam jakies poczucie humoru czego nie mozna powiedziec o Tobie a co do Twoich sugestii na temat mojego wychowania dzieci to sie powstrzymaj i zajmij sie swoimi o ile je posiadasz. Co do "losi" spotkanych gdzies przypadkowo... czy Ty mieszkasz w ogole w UK? Nie widzisz tego co ja widzialem? Samotnych matek z kilkorgiem dzieciakow, gdzie w wielu przypadkach jeden facet nie jest ojcem tych wszystkich dzieci? Nie widzisz narodu zyjacego na benefitach? Nie zauwazasz pijanstwa i brudu jaki zostawiaja po imprezach weekendowych? Ogolnie starasz sie za wszelka cene wybielic to czego sie nie da. Widzialem to wszystko na codzien, pracowalem z mlodymi przedstawicielami angielskiego narodu i widzialem na co ich stac oraz czym sie wyrozniaja.... prosze Cie nie badz cyniczny!

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #7 Ocena: 0

2012-03-09 08:03:26 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Nigdzie nie jest idealnie ani tu w UK ani w PL czy w innym kraju. Może w Raju,ale tam jeszcze nie byłam. ;)
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-03-09 08:46:10 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Van_Helsing

Post #9 Ocena: 0

2012-03-09 09:10:48 (13 lat temu)

Van_Helsing

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2007

Ja jestem w Raju - Raj to dla mnie zycie z bliska i kochajaca osoba

Dajcie sobie juz na luz - kazdy bedzie mial swoja opinie i ciezko bedzie jednego i drugiego przekonac.. Dla jednych UK to najgorsze miejsce do zycia dla innych UK to miejsce spelnienia swoich marzen... Znam ludzi, ktorzy przyjechali z Australii - tak wychwalanej przez wszystkich ... Tak wiec jednym bedzie w UK dobrze innym w PL a jeszcze innym na dalekim Kaukazie - i dobrze bo wszystkich do jednego Panstwa sie nie wstawi ;)
Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

littleflower

Post #10 Ocena: 0

2012-03-09 10:17:28 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja sie dolaczam do opinii ze jednak ang primary jest o wiele lepsza niz polska, chocby to ze dzieci sa indywidualnie traktowane, do poziomu ich umiejetnosci
Przykladem jest moja corka ktora w wieku 6 lat potrafila gramatycznie i skladnie napisac list - gdzie poczatek i srodek i koncowka byly na miejscu i z sensem, z matematyki robila juz proste dzielenia, mnozenia umiala podzielic tysieczne liczby na jednostki, o histori Egiptu, Anglii i innych krajach religiach mogla opowiadac godzinami- w tym samym czasie w polskiej zerowce uczyla by sie pisania literek w linijce, a nawet gdyby to juz potralila to i tak musiala by to robic z reszta klasy
i wcale nie uwazam ze moje dziecko jest super uzdolnione, bo pracujac w szkole jako Teacher Assistant wiele razy spotakalam sie z tym, nie tylko wsrod polskich uczniow.

Co do bulling w szkole, od kilku dni nr 1 tematem jest strajk w szkole u mojego syna , Castle Vale Performing Art College, z powodu kilku zlych uczniow a jeszcze bardziej dojrzalych nauczycieli, cala szkola ma teraz bardzo zla opinie, myslalam o tym by zmienic synowi ale on jest w klasie 10-tej, idzie mu rewelacyjnie, ma swoj tok nauczania w wytyczonych egzaminach GCSE i w innej szkole moze musial by zaczynac od nowa lub zaprzepascil to co ma, on tez nie chce slyszec o zmianie szkoly :-(
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Strona 9 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,