MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Konflikt między nastolatkami a wtrącanie rodziców ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 8 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

clockwork_orang

Post #1 Ocena: 0

2012-03-08 14:43:21 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-03-08 14:28:37, Lenusia napisał(a):
Po obejrzeniu filmiku siwego ... wszystko mi z rąk leci. Rozryczałam się i chodzę jak struta. Sprawa nie jest zupełnie cicha,bo szkoła w końcu zaczęła reagować. Dostaję meile od różnych nauczycieli,ale mam w nosie ich ,,przepraszamy,będzie dobrze,proszę się nie martwić itp,, Poinformowałam osobę,która zajmuję się takimi i podobnymi sprawami. Ona zadzwoniła i pyta się o szczegóły a ja cały czas mając ten filmik w oczach mówiłam i ryczałam. Powiedziała mi,że wysyła mi właśnie dokumenty,które mam podpisać i odesłać. Między innymi forma na kurs dla mojej córki mówiący jak powinna się zachowywać,co robić gdy będzie nękana. Powiedziała,że ofiary gnębienia to przeważnie ciche,skromne osoby. Moja córka jest właśnie taka. Powiedziała mi również w jakich szkołach jest wolne miejsce. Niestety do tej co córka chciałaby iść nie ma :( A wracając do filmiku to ta dziewczyna bardzo przypomina mi moją córkę z wyglądu. Dlatego mnie dobił ten film.

po pierwsze... to fragment filmu fabularnego, czyli Hollywood pelna geba 8-)
po drugie - daj im szanse, na chlodno skalkuluja co bardziej sie oplaca - czy przenoszenie corki to innej szkoly, czy przeniesienie do innej klasy - jej czy 'kolezanki'...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Lenusia

Post #2 Ocena: 0

2012-03-08 14:47:48 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

karjo poza szkołą jest cheerleaderką i chodzi na treningi. Tam ma koleżanki. Robi to co lubi,tam jak powiedziała wczoraj ,,odpoczywa,,.
Obserwuję ją,nawet doszło do tego gdy dzwoni telefon to ja słucham z kim rozmawia,z kim pisze,co robi.Oczywiście ona tego nie jest świadoma,ale ja śledzę każdy jej krok.Dużo rozmawiam z nią. Nie będę po nią chodzić pod szkołę,bo mam syna w innej szkole (primary). Szkoda,że nie można być w kilku miejscach na raz.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #3 Ocena: 0

2012-03-08 14:48:55 (13 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Karjo pamietam ze wypowiadales sie juz kilka razy komentujac moje wypowiedzi na tym forum :-D Postaram sie Ci odpowiedziec najlepiej jak potrafie. Nie moge sie wypowiedziec pozytywnie bo niestety nie slyszalem ani nie widzialem niczego ciekawego na temat szkol w UK(podkresle ze mowie o podstawowym nauczaniu). Pracowalem z chlopakami, ktorzy byli tylko troche mlodsi ode mnie i niestety ich wybitnym osiagnieciem bylo skonczenie high school i jak najszybsze pojscie do pracy. To co opowiadali z wlasnego doswiadczenia co dzialo sie w szkolach budzilo we mnie strach. Nie nauczyli sie niczego bo tak naprawde ich wiedza jest bardzo podstawowa po tym co skonczyli. Irytowal mnie fakt zabierania przez nich glosu w sprawach gdzie mieli wiedze nie wieksza od swini np historia czy geografia. Fizykami matematykami i anglistami rowniez wielkimi nie byli mimo iz uczeszczali do szkol bez dzieci tzw kolorowych gdzie z reguly takie wlasnie szkoly byly brane za jeszcze gorsze.
Co do Twojego zalozenia ze znam to wszystko z opowiadan to musze Ci przyznac racje bo na moje szczescie nie chodzilem z nimi do tych szkol choc znajac siebie nie postepowalbym tak jak oni bo nie jestem "owca" ktora podaza sladem glownego rozkminiajacego w szkole.... moglbym z Toba dlugo rozmawiac na ten temat ale to nie temat na forum i zasmiecanie tematu, ktory jest naprawde wazny. Badz zdrow i czytaj dalej moje wypociny :-D hehe

Do góry stronyOffline

Van_Helsing

Post #4 Ocena: 0

2012-03-08 15:01:55 (13 lat temu)

Van_Helsing

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2007

Cytat:

2012-03-08 14:28:22, SiwyZmc napisał(a):
Co do scen podonych do tych na filmiku slyszalem wiele razy i jak mocno nie staram sie to nie moge przypomniec sobie czegos takiego z Polski i mojego okresu kiedy bylem w szkole.

Nie chce Cie zmartwic ale szkola za naszych czasow juz minela i nigdy nie wroci.. Teraz to wszystko wyglada zupelnie inaczej.. Nie mozna porownywac tego co kiedys nam w szkole robili badz nie robili do tego co jest teraz.. Swiat poszedl do przodu - praktycznie ze wszystkim.. Kiedys zly kolega podlozyl szpilke kolezance na krzeslo - teraz podlozy tabletke gwaltu.. Tak wiec nie mozna tego porownywac ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Van_Helsing 08-03-2012 15:04 ]

Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2012-03-08 15:04:18 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #6 Ocena: 0

2012-03-08 16:33:04 (13 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Nuska nie kaze Ci polegac na mojej opinii. Mozliwe ze masz szczescie posiadac madre dzieci, ktore nie ida w slad wiekszosci zyjacych i idacych na latwizne obywateli UK.

Zgodze sie ze jesli czego chcesz to mozesz to osiagnac ale tu jest dylemat mozliwosci z checiami. Nie kazdemu bedzie sie chcialo cos robic zeby cos osiagnac bo pojdzie po najlatwiejszej linii oporu i na przyszlosc bedzie celowal w dom z councilu i benefity za otylosc ;-)

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2012-03-08 17:00:42 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-03-08 16:33:04, SiwyZmc napisał(a):
Nuska nie kaze Ci polegac na mojej opinii. Mozliwe ze masz szczescie posiadac madre dzieci, ktore nie ida w slad wiekszosci zyjacych i idacych na latwizne obywateli UK.

Zgodze sie ze jesli czego chcesz to mozesz to osiagnac ale tu jest dylemat mozliwosci z checiami. Nie kazdemu bedzie sie chcialo cos robic zeby cos osiagnac bo pojdzie po najlatwiejszej linii oporu i na przyszlosc bedzie celowal w dom z councilu i benefity za otylosc ;-)

chyba dzieci nie masz...

a cala filozofia polega na nieco innym podejsciu do 'nauki' - tu zadanie domowe polega na np. napisaniu co sie wie o jakims fakcie, osobie itp. - zmusza do szukania informacji samemu, bo te nie sa podane na tacy do wykucia na blache... szkola pokazuje kierunek, ale postepy w nauce zaleza od rodzicow w glownej mierze, poczawszy od dostepu do informacji, poprzez tlumaczenie dzialan matematycznych, az po... wychowanie :-?

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 08-03-2012 17:01 ]

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #8 Ocena: 0

2012-03-08 17:05:59 (13 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Cytat:

2012-03-08 17:00:42, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2012-03-08 16:33:04, SiwyZmc napisał(a):

chyba dzieci nie masz...

a cala filozofia polega na nieco innym podejsciu do 'nauki' - tu zadanie domowe polega na np. napisaniu co sie wie o jakims fakcie, osobie itp. - zmusza do szukania informacji samemu, bo te nie sa podane na tacy do wykucia na blache... szkola pokazuje kierunek, ale postepy w nauce zaleza od rodzicow w glownej mierze, poczawszy od dostepu do informacji, poprzez tlumaczenie dzialan matematycznych, az po... wychowanie :-?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>clockwork_orange</i> 08-03-2012 17:01 ]

Dzieci mam.... i ja nie uczylem sie na blache bo wiedzialem ze to nie jest taka wiedza jaka jest potrzebna. Mialem rowniez boksera w klasie, ktory opowiadanie kilkustronicowe na polski recytowal wierszem... nie wspomne co sie stalo jak ktos mu przerwal w polowie:-D a co do postepow w nauce to nie tylko rodzice nas wychowuja..... pomysl o tym ;-)

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #9 Ocena: 0

2012-03-08 17:10:26 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Ja znowu (ktory to juz raz?) przecieram oczka i twierdze, ze "moja" Anglia jest inna. A moze to Liverpool jest inny?

Moim zdaniem angielska szkola dziala na zasadzie: jak sie nie chcesz uczyc i chcesz byc matolem - nie bedziemy w tym przeszkadzac. Twoj wybor, Twoje prawo.

ALE

Jak chcesz wyjsc na ludzi, to Ci nieba przychylimy, damy dodatkowe lekcje, dodatkowych nauczycieli i wszystkie mozliwe pomoce.

Stosunek do nauki i zycia wynosimy z domu. Szkola tego nie jest w stanie nauczyc. Szkola moze za to w cudowny sposob wesprzec rodzicow.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2012-03-08 18:24:15 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

Irytowal mnie fakt zabierania przez nich glosu w sprawach gdzie mieli wiedze nie wieksza od swini np historia czy geografia....

Co do zalozenia ze znam to wszystko z opowiadan to musze przyznac racje

Widocznie obie strony uzywaly tego samego zrodla informacji....:-]

Ada

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,