Str 5 z 14 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Lenusia |
Post #1 Ocena: 0 2012-03-06 14:03:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-03-2011 Skąd: Gloucestershire |
Wczoraj obiecali (szkołą),że porozmawiają. Nie rozmawiali. Dziś nie rozmawiali do tego dziewczyny pokazują w tel wiadomości,w których mnie oczernia,że to ja agresywna byłam itd. Moja córka ma dość tłumaczenia się.
Moja córka chciała rozmawiać z panią ,która jest od takich spraw to ją olała.Powiedziała,że nie ma czasu teraz. To na co mam czekać? Odbiorę syna ze szkoły i pojadę do szkoły córki,nie będę czekać na żadne spotkanie (bo podobno trzeba się zapisać na spotkanie). Jeśli nas oleją to jutro nie pójdzie do szkoły. Będę załatwiać zmianę. Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę  ))
|

|
 |
|
|
Lenusia |
Post #2 Ocena: 0 2012-03-07 13:41:06 (13 lat temu) |
Szkoła sobie nie radzi z problemem. Po mojej ostatniej interwencji kilka godzin temu w końcu ruszyli dupska i rozmawiali z tamtą dziewczyną,która nęka moją córkę. Podejrzewam,że na krótką metę. Jutro będzie od początku to samo. Ja powiedziałam córce,że jeśli nadal będzie gówniara jej grozić ma wyjść ze szkoły. Wtedy szkoła zainteresuje się gdzie jest uczeń i dlaczego opuścił szkołę. Wtedy od razu na policję zgłosimy,że szkoła nie radzi sobie z uczniami.
Gówniara jedna straszy moją córkę swoją starszą kuzynką,która tez chodzi do tej samej szkoły ale do starszej klasy. Moja córka boi się. Ja w ogóle zastanawiam się jak ona się może skupić na lekcjach gdy ta co ją gnębi jest z nią w klasie. Dla mnie koszmar jakiś.
Jestem umówiona na spotkanie z Polką,która zajmuje się między innymi takimi sprawami. Pomoże mi w sprawie zmiany szkoły. Myślę,że mimo wszystko kolejne 4 lata nie da rady moja córka w jednej klasie z tamtą dziewczyną. Córka wybrała sobie szkołę,w której są Polacy. W obecnej chyba jest jedyna w szkole.
Najgorsze,że inne koleżanki jaja sobie robią mówiąc do mojej córki,że tamta poszła po kuzynkę i ma uważać. To chyba zarazliwe jest. Mi ręce opadają,nie mam siły już. Nerwowo wykończona jestem
Trudno niech się dzieje co chce. Jeśli zgłoszę ponownie na policję może dostanie zakaz zbliżania się do mojej córki. Niech nawet matkę aresztują,skoro nie radzi sobie jako rodzic. Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę  ))
|

|
 |
|
kolezanka_szkla |
Post #3 Ocena: 0 2012-03-07 13:50:26 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Ja bym poszla do counsilu i zarzadalabym natychmiastowej zmiany szkoly. Skoro dziecko jest zastraszone, nie chce chodzic z tego powodu do szkoly - musza pomoc. Mozesz powiedziec, ze nie jestes w stanie zmusic corki do pojscia do szkoly. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|

|
 |
|
Lenusia |
Post #4 Ocena: 0 2012-03-07 13:57:14 (13 lat temu) |
Codziennie gdy ona w szkole to ja telefon przy tyłku i ciągle w gotowości do wyjścia. Normalnie schizę już mam.
Council też odwiedzę,postawie wszystkich na nogi by tylko pomóc córce.
Na zmianę szkoły pewnie czeka się trochę dlatego już zaczęłam działać.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę  ))
|

|
 |
|
czarnulka33 |
Post #5 Ocena: 0 2012-03-07 13:58:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: newwport gwent |
ja mialam pare lat podobna sytuacje z moja starsza córka,tylko ze tamta dziewczyna tydzien ja nekala wyzywala od głupich Polakow i jeszcze inne swinstwa ,przyszla do domu i mi powiedziala ze od tygodnia jej dokucza,a mi duzo nie trzeba bylo ,nastepnego dnia poszlam do szkoly a tym bardziej ze ja jestem nerwowa to cisnienie mialam ,poszlam z corka do dyrektorki powiedzialam co mi lezy ze jak sie nie uspokoi tamta dziewczyna to tak ja zalatwie ze jej ojce jeszcze kase bea mi wyplacali ze ja obraza na tle rasowym i ze ja wiem gdzie mam sie z tym problemem zglosic , ,moja corka swoje tez opowiedziala. I co mi Pani derektor powiedziala... ze porozmawia z jej rodzicamii z nia i ze jezeli moge to na nastepny dzien moge sie zglosic do szkoly w celu porozmawiania z jej rodzicami ,ja powiedzialam ze nie mam czasu bo pracuje ,i zeby oni sami to zalatwili ,a jezeli nie przestanie mi nekac corke to ja wiem co mam zrobic ,i co? chyba pomoglo bo ma teraz spokoj nic sie nie dzieje dala sobie siana gówniara przestyraszyla sie i chyba jej ojce tez dali jej wciry ,chociaz podejrzewam ze ci rodzice sa tez niezli bo takie rzeczy co tamta mowila do mojej to tylko z domu mogla wyniesc .
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #6 Ocena: 0 2012-03-07 14:01:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
|

|
 |
|
kolezanka_szkla |
Post #7 Ocena: 0 2012-03-07 14:02:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Lenusia na zmiane szkoly moze i czeka sie dlugo, ale w przypadku ewidentnych zaniedban przez poprzednia szkole chyba nie moga sobie na to pozwolic. Moja znajoma miala taka sytuacje. Wlasciwie jej corka. Szkole zmieniono w ciagu tygodnia. Corka znajomej byla zastraszona tak bardzo, ze do tej pory spotyka sie z psychologiem. W tamtym przypadku szkola miala kompletnie w tyle problemy dziewczyny. Po zmianie szkoly przez dziewczyne, dyrektorka starej - zostala usunieta. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #8 Ocena: 0 2012-03-07 14:03:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
|

|
 |
|
Lenusia |
Post #9 Ocena: 0 2012-03-07 14:06:30 (13 lat temu) |
karjo1 dzięki za stronkę. Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę  ))
|

|
 |
|
Lenusia |
Post #10 Ocena: 0 2012-03-08 09:35:48 (13 lat temu) |
Szkoła postawiona na nogi. Jak nie dostawałam konkretnej odpowiedzi tak teraz 5 nauczycieli jest w tą sprawę zaangażowanych. Czekamy na kolejny atak tamtej dziewczyny i policja jest w szkole. Co nie zmienia faktu,że szkołę będziemy zmieniać. Tyle,że na miejsce w nowej szkole trzeba czekać i może od września pójdzie.  Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę  ))
|

|
 |
|