MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Konflikt między nastolatkami a wtrącanie rodziców ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 4 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lenusia

Post #1 Ocena: 0

2012-03-05 13:16:37 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Szkoła podziękowała za informacje i przykro im,że doszło do takich nadużyć. Najgorsze,że ta dziewczyna dalej jej dokucza. Moja córka ignoruje,ale ile można? Ja już nerwowo wysiadam a co dopiero moja córka? Poczekam aż wróci ze szkoły. Jak co nie będę jej puszczać do szkoły. :-Y Chyba wszystkie możliwości pomocy wykorzystałam.
Ja to bym wzięła się przede wszystkim za matkę,bo dzieciak jak to dzieciak,ale po matce mogę się wszystkiego spodziewać. Jak to się mówi przykład idzie z góry.

K... mać niech to się już skończy,bo nawet dziś w collegu skupić się nie mogłam. Ciągle zerkałam na telefon.Boże jak ja się denerwuję. :-(:-(:-( Jeśli tak będzie dalej to mamy znów zadzwonić na policję i podać nr sprawy. Jak ja nie cierpię takich sytuacji,nie lubię się kłócić z ludzmi.

A czy w ostateczności mogę zmienić szkołę? Nie chce by mi się dzieciak zmarnował. Córka nie chce zmiany,ale w ostateczności wolę ją przenieść niż ma mi się wykończyć psychicznie. Tym bardziej,że dopiero co zaczęła Secondary a gdzie dalej :-[

edit. A ,żeby mieli zakaz zbliżania się do mojej córki i do mojego domu to musi być sprawa w sądzie,tak?

[ Ostatnio edytowany przez: Lenusia 05-03-2012 13:18 ]

Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2012-03-05 13:26:17 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Nie. Taki nakaz moze wydac rowniez policja.
I na pewno babka dostala to na pismie. Jesli zlamie nakaz, a Ty zadzwonisz na policje, powinni byc natychmiast pod Twoim domem i zabrac "pania" ze soba.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Lenusia

Post #3 Ocena: 0

2012-03-05 13:31:33 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Dobrze wiedzieć. Dzięki

Do góry stronyOffline

MerryPoppins

Post #4 Ocena: 0

2012-03-05 14:57:52 (13 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Lenusia,nie daj sie, ja bym na twoim miejscu powiadomiła policje ze młoda nie odpuszcza,
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #5 Ocena: 0

2012-03-05 20:11:34 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

W szkole nie rozmawiał nikt z córką,zobaczymy jutro. Tamta dziewczyna miała pretensje do mojej córki o to,że prawie jej mamę aresztowali. Widocznie rozmowa przebiegała nie zbyt przyjemnie ,pewnie tez na nich wsiadła jak na mnie.
Nie wiem czemu,ale jeszcze nie jestem spokojna. Jakoś czuję taki wewnętrzny niepokój. :(

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2012-03-05 20:24:49 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2012-03-05 13:26:17, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Nie. Taki nakaz moze wydac rowniez policja.
I na pewno babka dostala to na pismie. Jesli zlamie nakaz, a Ty zadzwonisz na policje, powinni byc natychmiast pod Twoim domem i zabrac "pania" ze soba.

Policja wystawia Harassment Notice w formie listu, ktory informuje delikwenta/tke, ze dane zachowanie podlega pod Harassement (zeby nie bylo, ze osoba powie, ze nie wiedziala ze takie zachowanie mozna uznac za harassment), i pouczenie, ze za kolejne przyklady takiego zachowania pociagniete do odpowiedzialnosci przed sadem.

Jesli sprawa znajdzie final w sadzie, sad moze wydac Restraining Order za zlamanie ktorego grozi kara do 5 lat wiezienia.
Ada

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2012-03-05 20:37:37 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-03-05 13:16:37, Lenusia napisał(a):
A czy w ostateczności mogę zmienić szkołę? Nie chce by mi się dzieciak zmarnował. Córka nie chce zmiany,ale w ostateczności wolę ją przenieść niż ma mi się wykończyć psychicznie. Tym bardziej,że dopiero co zaczęła Secondary a gdzie dalej :-[

przepraszam, ze sie wtracam, ale moze zapytasz sie corki co chce najpierw?

wiem, kochasz i sie marwtisz, ale w tym momencie wlasne dziecko traktujesz podmiotowo - ot, mozna przestawic z jednej polki na druga... vel szkoly 8-)

po prostu porozmawiaj z dyrektorka, a poniewaz policja jest w to zaangazowana, to z pewnoscia wezmie Twoje uwagi do serca... moze zniana klasy, niekoniecznie dla Twojej corki, rozwiaze sprawe?

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #8 Ocena: 0

2012-03-05 21:09:49 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Cytat:

2012-03-05 20:37:37, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2012-03-05 13:16:37, Lenusia napisał(a):

przepraszam, ze sie wtracam, ale moze zapytasz sie corki co chce najpierw?

wiem, kochasz i sie marwtisz, ale w tym momencie wlasne dziecko traktujesz podmiotowo - ot, mozna przestawic z jednej polki na druga... vel szkoly 8-)

po prostu porozmawiaj z dyrektorka, a poniewaz policja jest w to zaangazowana, to z pewnoscia wezmie Twoje uwagi do serca... moze zniana klasy, niekoniecznie dla Twojej corki, rozwiaze sprawe?

Pytałam córkę o zdanie,ale wiem jaka ona jest.Jeśli zauważę coś niepokojącego nie będę czekać aż zdecyduje się na zmianę szkoły. Decyzje sama podjęła wybierając sobie szkołę. Trenuje cheerleading i ma tam wiele koleżanek z różnych szkół i pewnie szybko znalazłaby przyjazne koleżanki w nowej szkole.
Czas pokaże co i jak.

[ Ostatnio edytowany przez: Lenusia 05-03-2012 21:16 ]

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #9 Ocena: 0

2012-03-06 13:51:36 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

No i dziewczyna nie odpuszcza. Chyba zakończy się sądem,bo szkoła chyba w d... ma ten problem. Ja mam dość pomówień. Gówniara kłamie jak z nut. Moja córka psychicznie nie daje rady. Dzwoniła do mnie ,płakała. Gdybym nie musiała odebrać syna ze szkoły już byłabym w szkole córki.
Gówniara dałaby spokój a tak nastawia inne dzieci przeciwko mojej córce. Zwariować można :(

Do góry stronyOffline

MerryPoppins

Post #10 Ocena: 0

2012-03-06 13:56:45 (13 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Lenusia
przypomniałam siebie jak w zeszłym roku u moich dzieci w szkole był taki jeden co tez im zycie uprzykrzał w efekcie szkoła postarała sie o przeniesienie go do innej szkoły jako tego co psuje atmosfere i mimo upomnień nie przetaje co wiecej wciagajac to inne dzieci i nastawiajac przeciwko moim.
Ja w tej chwili widze tylko dobry ruch ze strony szkoły,jak oni to oleja to dupa.
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,