Str 4 z 14 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Lenusia |
Post #1 Ocena: 0 2012-03-05 13:16:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-03-2011 Skąd: Gloucestershire |
Szkoła podziękowała za informacje i przykro im,że doszło do takich nadużyć. Najgorsze,że ta dziewczyna dalej jej dokucza. Moja córka ignoruje,ale ile można? Ja już nerwowo wysiadam a co dopiero moja córka? Poczekam aż wróci ze szkoły. Jak co nie będę jej puszczać do szkoły. :-Y Chyba wszystkie możliwości pomocy wykorzystałam.
Ja to bym wzięła się przede wszystkim za matkę,bo dzieciak jak to dzieciak,ale po matce mogę się wszystkiego spodziewać. Jak to się mówi przykład idzie z góry.
K... mać niech to się już skończy,bo nawet dziś w collegu skupić się nie mogłam. Ciągle zerkałam na telefon.Boże jak ja się denerwuję.    Jeśli tak będzie dalej to mamy znów zadzwonić na policję i podać nr sprawy. Jak ja nie cierpię takich sytuacji,nie lubię się kłócić z ludzmi.
A czy w ostateczności mogę zmienić szkołę? Nie chce by mi się dzieciak zmarnował. Córka nie chce zmiany,ale w ostateczności wolę ją przenieść niż ma mi się wykończyć psychicznie. Tym bardziej,że dopiero co zaczęła Secondary a gdzie dalej
edit. A ,żeby mieli zakaz zbliżania się do mojej córki i do mojego domu to musi być sprawa w sądzie,tak? [ Ostatnio edytowany przez: Lenusia 05-03-2012 13:18 ] Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę  ))
|

|
 |
|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #2 Ocena: 0 2012-03-05 13:26:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Nie. Taki nakaz moze wydac rowniez policja.
I na pewno babka dostala to na pismie. Jesli zlamie nakaz, a Ty zadzwonisz na policje, powinni byc natychmiast pod Twoim domem i zabrac "pania" ze soba. Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
Lenusia |
Post #3 Ocena: 0 2012-03-05 13:31:33 (13 lat temu) |
Dobrze wiedzieć. Dzięki Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę  ))
|

|
 |
|
MerryPoppins |
Post #4 Ocena: 0 2012-03-05 14:57:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2011 Skąd: Doncaster |
Lenusia,nie daj sie, ja bym na twoim miejscu powiadomiła policje ze młoda nie odpuszcza, Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze...
[url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
Lenusia |
Post #5 Ocena: 0 2012-03-05 20:11:34 (13 lat temu) |
W szkole nie rozmawiał nikt z córką,zobaczymy jutro. Tamta dziewczyna miała pretensje do mojej córki o to,że prawie jej mamę aresztowali. Widocznie rozmowa przebiegała nie zbyt przyjemnie ,pewnie tez na nich wsiadła jak na mnie.
Nie wiem czemu,ale jeszcze nie jestem spokojna. Jakoś czuję taki wewnętrzny niepokój.  Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę  ))
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #6 Ocena: 0 2012-03-05 20:24:49 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2012-03-05 13:26:17, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Nie. Taki nakaz moze wydac rowniez policja.
I na pewno babka dostala to na pismie. Jesli zlamie nakaz, a Ty zadzwonisz na policje, powinni byc natychmiast pod Twoim domem i zabrac "pania" ze soba.
Policja wystawia Harassment Notice w formie listu, ktory informuje delikwenta/tke, ze dane zachowanie podlega pod Harassement (zeby nie bylo, ze osoba powie, ze nie wiedziala ze takie zachowanie mozna uznac za harassment), i pouczenie, ze za kolejne przyklady takiego zachowania pociagniete do odpowiedzialnosci przed sadem.
Jesli sprawa znajdzie final w sadzie, sad moze wydac Restraining Order za zlamanie ktorego grozi kara do 5 lat wiezienia.
Ada
|

|
 |
|
clockwork_orang |
Post #7 Ocena: 0 2012-03-05 20:37:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat:
2012-03-05 13:16:37, Lenusia napisał(a):
A czy w ostateczności mogę zmienić szkołę? Nie chce by mi się dzieciak zmarnował. Córka nie chce zmiany,ale w ostateczności wolę ją przenieść niż ma mi się wykończyć psychicznie. Tym bardziej,że dopiero co zaczęła Secondary a gdzie dalej
przepraszam, ze sie wtracam, ale moze zapytasz sie corki co chce najpierw?
wiem, kochasz i sie marwtisz, ale w tym momencie wlasne dziecko traktujesz podmiotowo - ot, mozna przestawic z jednej polki na druga... vel szkoly
po prostu porozmawiaj z dyrektorka, a poniewaz policja jest w to zaangazowana, to z pewnoscia wezmie Twoje uwagi do serca... moze zniana klasy, niekoniecznie dla Twojej corki, rozwiaze sprawe?
|

|
 |
|
Lenusia |
Post #8 Ocena: 0 2012-03-05 21:09:49 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-03-05 20:37:37, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:
2012-03-05 13:16:37, Lenusia napisał(a):
przepraszam, ze sie wtracam, ale moze zapytasz sie corki co chce najpierw?
wiem, kochasz i sie marwtisz, ale w tym momencie wlasne dziecko traktujesz podmiotowo - ot, mozna przestawic z jednej polki na druga... vel szkoly
po prostu porozmawiaj z dyrektorka, a poniewaz policja jest w to zaangazowana, to z pewnoscia wezmie Twoje uwagi do serca... moze zniana klasy, niekoniecznie dla Twojej corki, rozwiaze sprawe?
Pytałam córkę o zdanie,ale wiem jaka ona jest.Jeśli zauważę coś niepokojącego nie będę czekać aż zdecyduje się na zmianę szkoły. Decyzje sama podjęła wybierając sobie szkołę. Trenuje cheerleading i ma tam wiele koleżanek z różnych szkół i pewnie szybko znalazłaby przyjazne koleżanki w nowej szkole.
Czas pokaże co i jak.
[ Ostatnio edytowany przez: Lenusia 05-03-2012 21:16 ] Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę  ))
|

|
 |
|
Lenusia |
Post #9 Ocena: 0 2012-03-06 13:51:36 (13 lat temu) |
No i dziewczyna nie odpuszcza. Chyba zakończy się sądem,bo szkoła chyba w d... ma ten problem. Ja mam dość pomówień. Gówniara kłamie jak z nut. Moja córka psychicznie nie daje rady. Dzwoniła do mnie ,płakała. Gdybym nie musiała odebrać syna ze szkoły już byłabym w szkole córki.
Gówniara dałaby spokój a tak nastawia inne dzieci przeciwko mojej córce. Zwariować można  Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę  ))
|

|
 |
|
MerryPoppins |
Post #10 Ocena: 0 2012-03-06 13:56:45 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2011 Skąd: Doncaster |
Lenusia
przypomniałam siebie jak w zeszłym roku u moich dzieci w szkole był taki jeden co tez im zycie uprzykrzał w efekcie szkoła postarała sie o przeniesienie go do innej szkoły jako tego co psuje atmosfere i mimo upomnień nie przetaje co wiecej wciagajac to inne dzieci i nastawiajac przeciwko moim.
Ja w tej chwili widze tylko dobry ruch ze strony szkoły,jak oni to oleja to dupa. Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze...
[url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|