Na pewno tak zrobię jak piszesz MM,jeśli nie odpowiedzą na meila.

Str 12 z 14 |
|
---|---|
Lenusia | Post #1 Ocena: 0 2012-03-09 14:32:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-03-2011 Skąd: Gloucestershire |
W tej szkole jaja są normalnie. Tamta znów uciekała ze szkoły.
Na pewno tak zrobię jak piszesz MM,jeśli nie odpowiedzą na meila. Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
![]() |
kingazkl1 | Post #2 Ocena: 0 2012-03-09 14:33:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2009 Skąd: Manchester |
Cytat: 2012-03-09 14:19:37, Mama-Myszy napisał(a): Lenusia, ja powtorze to jeszcze raz. Bardziej sie przestrasza jak pojdziesz z kartka papieru do szkoly i zdecydowanym tonem powiesz, ze prosisz o zrobienie ksero i przybicie szkolenj pieczatki z data. Chociaz mam nadzieje, ze mail pomoze. Tylko takie sprawy najlepiej zalatwiac samemu, tradycyjnymi metodami. Ile ja sie maili do councilu napisalam swego czasu, do agencji rowniez. Jak jednak wyslalam list poleconym to agencja zaraz oddzwonila. JA myślę że masz absolutną rację i zgadzam się że tak koleżanka powinna zrobić ...Lenusia MM wie co mówi ... K,A,F,A...
|
SiwyZmc | Post #3 Ocena: 0 2012-03-09 15:30:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
Cytat: 2012-03-09 11:46:52, kolezanka_szkla napisał(a): SiwyZmc TYLKO taka Anglie widziales? Moja corka ma cudownych znajomych w roznym wieku. Sa rowniez i tacy, ktorzy sa malo warci. Blizsze towarzystwo jest cudowne i zyczylabym jej kolezankom w Polsce takie miec. To sa ludzie z pasja, madrzy i inteligentni. Wychowywani normalnie, posiadajacy normalne, pelne rodziny. Otworz oczy troche szerzej. Wszedzie mozesz znalezc patologie. W Anglii, w Polsce i w Chinach. Lepiej z nia sie nie bratac. Wybacz ale Ty musisz byc slepa?! Widzialem i jedno i drugie i chocby dlatego zylem tam przez 7 lat ![]() ![]() Wracajac do sprawy.... te skur#$%^& nie interesuja sie bo nie jest zamieszany bialy Anglik(Angielka) i (albo) druga strona konfliktu jest kolorowa (zapewne czarna?!) a jesli nawet nie jest czarna to starcie bialy Anglik vs Polak to jak w pilce noznej... wynik w ktorym zawsze wygrywaja Anglicy ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: SiwyZmc 09-03-2012 15:36 ] |
kolezanka_szkla | Post #4 Ocena: 0 2012-03-09 16:24:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
SiwyZmc LICZ SIE ZE SLOWAMI! "glupim" mozesz sobie nazywac swoich bliskich, ale NIE mnie! Banda nie jestem rowniez, a do hipokrytki bardzo mi daleko! Zastanow sie nas swoja kultura, potem oceniaj innych. Nie pierwszy raz rozmawiasz w tonie co najmniej chamskim. Widac nauczyles sie sporo od swoich pobratymcow w Anglii.
Po raz kolejny mijasz sie z prawda. Moja corka tuz po przyjezdzie do Anglii byla w identycznej sytuacji. Szkola zareagowala natychmiast. Tamta dziewczyna dostala ostatnie ostrzezenie. MUSIALA siedziec cicho. Jakos prawo twoje pt "polak-Anglik" (celowo uzylam malych i wielkich liter) nie zadzialalo. Czy ty na prawde uwazasz, ze Polska to kraj przyjazny dla cudzoziemcow? Mialam czarnych kumpli w akademiku. Gwarantuje ci, ze to co polscy cudowni i wspaniali obywatele z nimi robili nie bylo ani mile, ani sympatyczne. Mialam kolezanke Rosjanke. Na prawde chcesz wiedziec JAK sie z nia obchodzona na uczelni, a potem w pracy w szpitalu? Mam szwagierke Francuske. Cudowna, ciepla psycholozke, ktora wolala wyjechac jak najdalej, byle tylko nie siedziec w Polsce. I tak mozemy sobie odbijac pileczke. Z tym, ze ja Ci jeszcze moge opowiedziec o cholocie w Danii, Norwegii i Niemczech. Cholota jest wszedzie. W kazdym kraju. Wystarcze te cholote omijac. Najwidoczniej niektorych ta umiejetnosc przerasta. Lenusia ja bym zrobila tak: nie puscilabym do szkoly mlodej w poniedzialek. W poniedzialek zanioslabym pismo informujace, ze dziecko jest zastraszone i do szkoly nie bylas w stanie jej wypchnac. Zaparla sie i nie poszla. Ze strachu. Na koncu pisma dodalabym, ze kopia idzie do counsilu. [ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 09-03-2012 16:34 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
SiwyZmc | Post #5 Ocena: 0 2012-03-09 16:34:21 (13 lat temu) |
kolezanko szkla.... chamsko jeszcze narazie do nikogo tutaj sie nie odzywalem bo sobie tak naprawde nie zasluzyl. Glupia Cie rowniez nie nazwalem wiec sie nie bulwersuj bez powodu. Czytaj ze zrozumieniem zanim wykrzyczysz swoje protesty
![]() co do pisania o moich pobratyncach to kogo masz na mysli? jesli mowisz o Anglikach to teraz mi ublizasz i to Ty powinnas powiedziec przepraszam bo czuje sie tym dotkniety! Jesli mowisz o pobratyncach jako Polakach... bede w stanie to przezyc bo przynajmniej jedno jest prawda za w pewnym sensie sa moimi bracmi! ![]() Co do cucoziemcow w Polsce ... nie interesuje mnie to bo nie o tym temat. Ja wypowiedzialem sie o sytuacji w UK i o Anglikach. O Polakach nie musisz mnie rowniez uprzedzac bo wiem jak jest ale rowniez posiadam zdolnosc omijania i nie pokladania nadziei w beznadziejmych przypadkach niezaleznie od ich pochodzenia. p.s od moich bliskich trzymaj "lapy" z daleka bo za bliskich jestem w stanie srogo skarcic ![]() [ Ostatnio edytowany przez: SiwyZmc 09-03-2012 16:39 ] |
|
|
kolezanka_szkla | Post #6 Ocena: 0 2012-03-09 16:37:53 (13 lat temu) |
"...mnie nie urazisz ze piszesz Polak z malej... swiadczy to o Tobie i o tym jaki masz szacunek dla tego kraju!"
No coz... umiejetnosc czytania ze zrozumieniem - widze - w narodzie ginie. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
SiwyZmc | Post #7 Ocena: 0 2012-03-09 16:41:35 (13 lat temu) |
przygadal kociol garnkowi....czytam ze zrozumieniem i mimo moich niecheci do Anglikow nadal uzywam duzych liter a Ty zmieniasz powazny temat na offtop tak wiec moze daj sobie juz spokuj z pouczaniem mnie?! naprawde nie zrobisz na mnie wrazenia i nie narzucisz mi swojego zdania tak wiec... najlepszego
|
Lenusia | Post #8 Ocena: 0 2012-03-09 17:10:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-03-2011 Skąd: Gloucestershire |
W tej szkole chyba jest alergia na Polaków,ponieważ w zeszłym roku inna Polka miała te same problemy i co jeszcze się okazuje ,że ta kuzyneczka dokuczała. Kuzynka tej co dokucza mojej córce. Mafia normalnie. Tamta Polka przeniosła się do innej szkoły. Teraz jedyną Polką jest moja córka. Byliśmy przed chwilą w szkole,do której chcemy naszą córkę przenieść i tam jest więcej Polaków. Córka zdecydowała,że też chce się przenieść,że nie daje rady psychicznie już. W poniedziałek jesteśmy umówieni na spotkanie w Shire Hall i dostaniemy aplikacje do nowej szkoły no i czekam jeszcze na akt chrztu,który moja mama mi dziś wysłała. Niech to się zakończy,bo ja mam już serdecznie dość. Najtrudniejsze jest ukrywać nerwy swoje i emocje przed córką,nie chcę by ona się denerwowała ,że ja się denerwuję.Niech czuje we mnie wsparcie,bo wiem jak jej ciężko codziennie patrzeć na tamtą dziewczynę. Oby jak najszybciej dostała się do nowej szkoły,bo im dłużej to będzie trwało tym będzie coraz trudniej.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
![]() |
kolezanka_szkla | Post #9 Ocena: +2 2012-03-09 17:15:59 (13 lat temu) |
Trzymam kciuki Lenusia, bardzo mocno.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2012-03-09 19:40:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Lenusia, jakis czas temu podeslalam linki na organizacje zewnetrzne. Dzialaj niezle, przynajmniej u nas, bo testowalismy
![]() Na przeniesienie byc moze trzeba bedzie poczekac, wiec warto ruszyc temat na zewnatrz. Poza tym dostalas kontakt do child protection officer w szkole? Trzymam kciuki za spokoj. |