MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Konflikt między nastolatkami a wtrącanie rodziców ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 2 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-03-03 09:16:16 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Marzenna67

Post #2 Ocena: 0

2012-03-03 09:27:33 (13 lat temu)

Marzenna67

Kobieta

Z nami od: 25-02-2009

Podobną sytuację ,Ja i moja córka przechodziłyśmy w zeszłym roku szkolnym .Zaczęło się od wyzwisk pod adresem mojej córki i jej koleżanki ,były tez zastraszane, obie bały się chodzić do szkoły. Na początku ukrywały przed nami rodzicami różne zaczepki ,ale kiedy doszło do rękoczynów to opowiedziały nam wszystko. Incydent został zgłoszony na policję ,następnie do szkoły .Niegrzeczne dziewczynki dostały zakaz zbliżania się do mojej córki i jej koleżanki ,okazało się również ,że sprawczynie były już notowane i posiadały kartotekę na policji .
Podobne sytuacje przerabiał ,mój syn ,skończyło się również na rękoczynach ,ale sprawa polubownie się zakończyła (na szczeście dla mojego syna)pogodzili się chłopaki .

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #3 Ocena: 0

2012-03-03 09:43:31 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Ja młodej zwróciłam uwagę grzecznie. Mam na to dowód,bo było to na piśmie. Dokładnie napisałam,że skopiowałam te pogróżki i wyzwiska pod adresem mojej córki. PO czym ona grzecznie przeprosiła. Pózniej matka zaczęła swoje. Podejrzewam,że tu matka jest wszystkiemu winna. Zamiast załagodzić konflikt to ta dodaje oliwy do ognia.

Zaraz jedziemy na policję zgłosić ale nie znam jej dokładnego adresu. Znam jej dokładne imię i nazwisko (matki i córki) i dzielnice,w której mieszkają. Czy znajdą ich?

Życzcie mi powodzenia,bo całą noc nie spałam,głowa boli,tabletki nie działają. :(

Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

zaczarowany_pan

Post #4 Ocena: 0

2012-03-03 09:53:55 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Wspolczuje corce i trzymam kciuki za swiety spokoj.
Skore gesia mam jak pomysle, co moj syn musial przechodzic w szkole kiedy zaczynal. Nie wiedzial, stety badz nie, co to chamstwo i agresja.

[ Ostatnio edytowany przez: zaczarowany_pantofelek 03-03-2012 09:59 ]

Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-03-03 10:07:19 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-03-03 10:13:07 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #7 Ocena: 0

2012-03-03 13:55:58 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

No i wróciliśmy. Policjant zanotował wszystko i powiedział ,że bardzo dobrze zrobiłam zamykając jej drzwi przed nosem. W ciągu 72h odezwą się do nas. Przede wszystkim bardzo dobrze zrobiliśmy zgłaszając,bo jeśli coś się stanie córce czy np ktoś porysuje nam auto czy wybije szybę w domu to pierwszymi podejrzanymi będą oni. Zobaczymy co z tego wyjdzie,mam nadzieję tylko,że będzie już spokój. Jestem tak wykończona psychicznie,jeszcze nigdy w życiu nie przeżyłam takiego stresu.
Oby w poniedziałek ta koleżanka dała spokój mojej córce,bo się chyba załamię.
Jedyne pocieszenie to,że gdy jeszcze coś się wydarzy,będzie mnie nachodzić w domu to już nie muszę się produkować i od początku opowiadać całej historii tylko dzwonić na policję podać nr sprawy i moment i są u mnie w domu.

Dziękuję wam wszystkim za pomoc. :-) Czuję się teraz trochę bezpieczniej.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

andreek

Post #8 Ocena: 0

2012-03-03 14:40:23 (13 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Bardzo dobre posuniecie z Twojej strony Lenusia, mysle ze teraz troche to powinno przystopowac jej zapedy.(matki) Dobry temat dla wszystkich ktorzy sie z czyms takim spotkaja w stosunku do swoich dzieci. Moja starsza corka tez spotkala sie z czyms podobnym w szkole, ale szkola bardzo ladnie zareagowala i sie wszystko rozeszlo po kosciach. W zwiazku z tym mala prosba o przesuniecie tematu do dzialu Dom ,Rodzina, Dziecko... bedzie go latwiej odnalezc zainteresowanym.

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #9 Ocena: 0

2012-03-03 17:24:54 (13 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Lenusia,trudno powiedzieć jak tamta dziewczyna będzie się zachowywała w obecnej sytuacji,może będzie chciała sprowokować Twoją córkę,żeby mieć jakiegoś haka?
Może porozmawiaj z córką i wyjaśnij jej/tak na wszelki wypadek/żeby w razie spotkania w szkole z tą"przesympatyczną" osóbką,absolutnie nie reagowała na jej zaczepki/jeżeli do czegoś takiego dojdzie/ ,tylko o każdym incydencie informowała Ciebie i nauczyciela.
Nie wiem,może będzie wszystko dobrze,ale lepiej na zimne dmuchać...

Bardzo Ci współczuje i mam nadzieję,że ta przykra historia szybko, i co najważniejsze, dobrze się skończy.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-03-03 18:07:28 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,