MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaki odkurzacz- doradzcie

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-11-05 11:01:40 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PChelp

Post #2 Ocena: 0

2012-11-05 12:06:57 (13 lat temu)

PChelp

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 30-01-2011

Cytat:

2012-11-04 20:13:31, grubasson napisał(a):
Dysona nie polecam, za drogi jak na możliwości jakie oferuje i ten niefajny zapaszek (bezworkowy). Teraz mam henry i jest w porządku, zapomnieli tylko dosłać jeden element, ale to w sumie nic niezwykłego.

To tak jabys nie proponowal zamiany fiata na mercedesa.. bo za drogi i za duzo pali..
Henry to nie odkurzacz to budget sprzet jak ktos ma chodniczek. do odkurzenia .. (pracuje w electro sklepie i jest to najczesciej zwracany odkurzacz przez klientow)
Dyson w pelni profesionalny sprzet ...:-8 http://www.dyson.co.uk/Vacuumcleaners.aspx

Do góry stronyOffline

PaniDomu

Post #3 Ocena: 0

2012-11-05 12:15:12 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Absolutnie nie Dyson - to najbardziej uselessowe odkurzacze jakich uzywalam.Dobre to oni maja jedynie....reklamy : )

Henry - the best.Oplaca sie zainwestowac pare £££.
Osobiscie wole odkurzacze bagged.Te bezbagowe sa niehigieniczne - zawsze zostaje w srodku kurz i alergeny.

Vax-a uzywam takiego duzego i jest ok.

Przy wyborze (oprocz mocy) zwracam uwage na zasieg i dlugosc rury zeby nie odkurzac ze zgietymi plecami.Dobrze jest miec washable filter - pomaga w utrzymaniu dobrej mocy ssania i przedluza zywotnosc odkurzacza.

Wlasnie kupilam taki:http://www.ebay.co.uk/itm/360485610336
Jest tani ale ma dobre parametry - jutro moze przyjdzie to zobaczymy.

PS.Z racji wykonywanej pracy przetestowalam dziesiatki odkurzaczy - to sie znam : )
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

zabcia01

Post #4 Ocena: 0

2012-11-05 14:03:48 (13 lat temu)

zabcia01

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 16-10-2012

Ja chciała bym od razu taki piorący przy okazji.

Do góry stronyOffline

Xerokopia

Post #5 Ocena: 0

2012-11-05 14:45:29 (13 lat temu)

Xerokopia

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Jak chcesz pioracy to kiedys mialam VAX i byl ok, ale chyba jednak dywany zostawial za mokre.
Kupilam niedawno Henrego, kilka osob mi tak poradzilo i jestem zadowolona.

Do góry stronyOffline

zosiasamosia

Post #6 Ocena: 0

2012-11-05 15:01:45 (13 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

To troche tak, ze kazdy chwali co ma ;) Ja mam Morphy Richards 71080 i tez jestem zadowolona :) Zastapil mojego starego Zelmera i daje rade. Mimo iz bezworkowy, to niezauwazylam, zeby posmiardywal, ale filtry piore, wymieniam, itd.

Teraz mysle o zakupie AEG Ergorapido Plus (chce cos podrecznego do szybkiego zebrania okruchow z podlogi w kuchni czy tez ze stolu) i z checia poznam Wasze opinie na temat tego odkurzacza :)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-11-05 18:07:38 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-11-05 14:45:29, Xerokopia napisał(a):
Jak chcesz pioracy to kiedys mialam VAX i byl ok, ale chyba jednak dywany zostawial za mokre.
Kupilam niedawno Henrego, kilka osob mi tak poradzilo i jestem zadowolona.

Bo te odkurzacze domowe do prania, zdają egzamin ale gdy jest w domu bardzo czysto i raz w tygodniu szybko przejechać na mokro, tak by był ledwo wilgotny.

Inaczej po prostu one mają za słabe ssanie, odkurzacze domowe mają zaledwie jeden silnik, czasami dwa, ale to bardzo rzadko, moc nigdy większa jak 3000W

Trzeba bardzo uważać by nie przemoczyć, bo jak sie przemoczy to mogą porobić się żółto herbaciane kolory, albo moze zacząć śmierdzieć.

Nie tak dawno byłem u klientki, której jakiś gościu tak usiłował czyścić wykładzinę właśnie czymś takim małym, chyba z wypożyczalni, że woda zaczęła przez sufit niżej. *ROFL*

Dla porównania topowy profesjonalny sprzęt ma 3 silniki 9000W same silniki ssące.
A i tak wykładzina wymaga, od godziny do kilkunastu godzin schnięcia, zazwyczaj jest to mniej więcej średnio pół dnia.

Więc owszem, zakup domowego piorącego odkurzacza jest dobrym pomysłem ale trzeba brać poprawkę że to jednak tylko do odświeżania, do natychmiastowego usuwania plam i np jedzenia z dywanu, podłogi.

Jak macie dużo kamienia w toalecie to takim odkurzaczem można szybko odessać wodę, polać kamień jakimś kwasem, poczekać i spłukać.
Znacznie szybciej się dzieje od kamienienie gdy nie ma wody w toalecie.

Bestia ma rację, Mulinex jest zarąbisty,*THUMBS UP*
Beata nie raz wspominała że chciała by go kupić, bo w kilku domach je miała.

Następny to hendry i jego odmiany.
Ma dość mocne ssanie, prosta konstrukcja jak cepa. (żeby było ciekawiej silniki są czeskie, ale łożyska w nich polskie z jednej z 3 najlepszych fabryk w europie)

Warto jednak używać zgodnie z konstrukcją worki, choć ma tą szmacianą przegrodę.

Dlaczego? ano dlatego ze ta szmata wyłapuje za mało.
jak za mało wyłapuje to dużo leci na silnik, jak leci na silnik to zaczyna się pierniczyć.

Kolega wyżej, po części ma rację, Henryki są najczęściej oddawane, bo są najczęściej używane na budowach, a tam nikt nigdy nie stosuje papierowych worków, a i wodę nie raz pociągnie, jak to na budowie.

My mamy już 5 lat henryka bardzo intensywnie używany, zwłaszcza na robotach po remontach, ale i w domu też co 2-3 dni cały dom Becia jedzie z góry na dół, 2 godziny wyje że TV nie da się oglądać :)))
a dół to niemal codziennie, bo wiadomo jak się ma psa to bydle zawsze coś roznosi.

Od jakiegoś czasu zrobili strasznie wnerwiający system, żeby pracował pełną mocą za każdym razem trzeba kliknąć dwoma włącznikami.

A to słabe "ekologiczne" ssanie to chyba do myziania dla kilera jest :))

Inne egzemplarze też mamy rozstawione po różnych domach, też po kilka lat.
I działają.

Chyba jedyną ich wadą jest brak tych filtów mikro cośtam, czyli takiej gąbki.
Tyle że ta gąbka ba istotny wpływ na moc ssania, czyli co z tego że odkurzacz ma prawie 3KW, jak ssie tak jak ten z 1500 i to pod warunkiem że zawsze jest czysty, często wymieniany na nowy.
Bo jak nie to tam cuda zaczynają nam rosnąć i pełzać :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

PaniDomu

Post #8 Ocena: 0

2012-11-08 10:34:17 (12 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Odkurzacz przyszedl wczoraj i zostal przetestowany:
www.ebay.co.uk/itm/360485610336

Goraco polecam jezeli szukacie odkurzacza za nieduze pieniadze. Prawde mowiac to jestem zdziwiona cena i jakoscia.Jest lepszy od odkurzaczy dwukrotnie drozszych.
Ten kosztowal £35.
Jest maly,zgrabny,2000W moc, mocne ssanie,regulowana dlugosc rury,5kg,dobra szczotka.Dodatki chowane pod obudowa,filtr HEPA oraz wewnetrzny - mozna wyciagac do uprania.
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Coriolanus

Post #9 Ocena: 0

2012-11-08 13:56:42 (12 lat temu)

Coriolanus

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2012

Uzywam Dysona od kilku lat i nie wymienilbym go na inny odkurzacz. Ergonomia konstrukcji, jakosc wykonania i trwalosc nie maja sobie rownych. Nalezy zaznaczyc ze Dysony nie sa odkurzaczami przemyslowymi i nie nadaja sie do sprzatania po remoncie domu.

[ Ostatnio edytowany przez: Coriolanus 08-11-2012 13:57 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,