Urban "NIE"
Str 5 z 9 |
|
---|---|
nemonick | Post #1 Ocena: 0 2012-02-05 00:47:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-12-2008 |
|
marco_polo | Post #2 Ocena: 0 2012-02-05 01:05:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2010 |
Przy porwaniach zawsze najważniejszy jest czas, bo zawsze chodzi o życie porwanego. Rutkowski od początku podejrzewał tą "matkę" ale nie było dowodów co się stało z dzieckiem i wiadomo w takiej sytuacji trzeba działać błyskawicznie. Nie ma co się "pieścić" z "mamusią" bo ona jest w złym stanie psychicznym. Od pierwszego dnia kiedy ona odmówiła badania na wariografie należało ostro brać ją w obroty.
Policja działa w swoim "zabójczym" tempie i gdyby Rutkowski nie wyciągnął z matki prawdy za jakiś czas może znaleźli by ciało i spokojnie można było zwalić winę na domniemanego "porywacza". Teraz wszyscy osądzają Rutkowskiego, że zachował się nieetycznie a dla czego nikt nie stanie w obronie tej malutkiej Madzi? Która została zabita i porzucona na tym okropnym mrozie zasypana gruzami? Ja nie mogłam uwierzyć oczom kiedy w piątek policja sprowadzała sprzęt z Wa-wy żeby szukać ciała tylko dla tego że "matka" była w złym stanie psychicznym i nie mogła wskazać miejsca! Kutz w tvn24 apelował żeby uszanować cierpienie matki i rodziny. A gdzie jest cierpienie Magdy? Rutkowski zrobił kawał dobrej roboty i tyle. Żeby nasza policja działała w takim tempie - pozostaje tylko marzyć... |
Tommy63pl | Post #3 Ocena: 0 2012-02-05 07:44:41 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-05-2010 Skąd: Newark |
"""..26-letni mieszkaniec Rzymu wrzucił do Tybru swego 16-miesięcznego synka. Poszukiwania dziecka w lodowatej wodzie rzeki nie przyniosły rezultatu. Mężczyzna został aresztowany.
Do tragedii doszło w sobotę o świcie, a jej świadkiem był funkcjonariusz policji więziennej. Przy moście w centrum Wiecznego Miasta zobaczył mężczyznę, wrzucającego do rzeki płaczące dziecko. Policjant był na tyle daleko od tego miejsca, że nie zdążył zapobiec nieszczęściu. Zawiadomił karabinierów, którzy wkrótce potem zatrzymali mężczyznę na podstawie rysopisu, sporządzonego dzięki relacji świadka. Sprawca błąkał się po ulicy, próbując się schować. Aresztowany mężczyzna zeznał, że po kolejnej awanturze z żoną poszedł do jej rodzinnego domu, gdzie wyrwał synka z rąk babci i uciekł z nim. Dobiegł do nabrzeża i wrzucił dziecko do rzeki. Swój gest tłumaczył tym, że opieka nad dzieckiem była przedmiotem nieustannych rodzinnych awantur. Okazało się, że był wcześniej karany, między innymi za handel narkotykami. W czasie wielogodzinnych poszukiwań dziecka nie udało się odnaleźć....." Cot sie dzieje na tym swiecie....:-Y ![]() |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-02-05 09:18:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Kolejny raz powtórzę, obrońcy praw człowieka bronią prawa przestępcy, a nie ofiary.
No tak, bo jak żeś ofiara to żeś sam sobie winien. Ten świat schodzi na psy. Rutkowski fakt że nie ma związanych rąk przez ułomne prawo. Może zastosować fotele, może okłamać, sprowokować itd. Gdyby to zrobiła policja, to zeznania i dowody stają się Nieważne. Jedni i drudzy robią wszystko w granicach prawa. Nienormalne jest to że strażnicy prawa, muszą po pierwsze bronić prawa przestępcy, a potem dopiero ofiary. I nikt mnie nie przekona że jest to w imię czlowieczenstwa bo umniejszamy, czlowieczenstwu przedkładając prawo barbazyncy oprawcy., nad prawem ofiary. To jest nie ludzkie. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
xxxemi | Post #5 Ocena: 0 2012-02-05 09:52:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Przyznam,że zaskoczyła mnie postawa p.Kolendy-Zalewskiej.Dziennikarz nie moze być stronniczy i nie może opowiadać się po żadnej ze stron.Na tym polega OBIEKTYWIZM.Tutaj niestety tego zabrakło.Tymbardziej że to jedna chyba z najbardziej doświadczonych i cenionych dziennikarzy.
|
|
|
okidoki333 | Post #6 Ocena: 0 2012-02-05 10:03:23 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 06-07-2009 Skąd: kettering |
Przesadzila z tymi osobistymi wycieczkami,zero profesjonalizmu!!!To co zrobil Rutkowski-ehhh ciezko ocenic,wyglada jak z wiocha.pl to fakt,ale nie o to tutaj chodzi!Ludzie juz ja linczuja i juz wydali wyrok a co jezeli sie okaze zupelnie cos innego?Ja tez ja podejzewam o to ze zabila dziecko i to wspolnie z mezem.nie zmienia to faktu ze szopka medialna Rutkowskiego byla niepotrzebna
|
Post #7 Ocena: 0 2012-02-05 10:17:39 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Van_Helsing | Post #8 Ocena: 0 2012-02-05 10:23:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2007 Skąd: Gloucestershire |
Cytat: 2012-02-05 10:17:39, leonka napisał(a): A jak mi syn zaginie - to sprzedam dom i zaplace Rutkowskiemu... Niemoralny? Poza prawem? I dobrze... Moga sobie psy na nim wieszac... Czym wiecej wieszaja - tym wiecej zwolennikow mu przysparzaja... A gdyby tak pani Kolendzie dziecko porwali - juz widze jak na kolanach tez do niego pedzi... Tyle w temacie... 100 % racji... ![]() Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12
|
marco_polo | Post #9 Ocena: 0 2012-02-05 12:19:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2010 |
leonka - masz w 1000000000% racje!
Też bym tak zrobiłam! Zresztą było kilka bardzo głośnych spraw w których Polskie prawo było bezsilne a w których tylko Rutkowski pomógł! Przypomnijcie sprowadzone przez niego polskie dziecko z Norwegii które władze Norwegii odebrali rodzicom (bo chodziło smutne do szkoły, na tej podstawie urząd uznał ze dziecku jest źle w PL rodzinie) i umieścili w norweskiej rodzinie zastępczej. Polskie urzędy NIC nie mogły zrobić! A przecież to polskie dziecko i jej rodzice też są Polakami! http://tvp.info/informacje/swiat/norwegia-detektyw-rutkowski-uprowadzil-dziecko/4792351 Identyczna historia była z dzieckiem z Rosji. I też pomógł Rutkowski. Owszem działa kontrowersyjnie ale najważniejsze że jest skuteczny!!! I zawsze działa w interesie ofiary a nie ochrania "uczucia" przestępców!!! |
Tommy63pl | Post #10 Ocena: 0 2012-02-05 16:18:39 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-05-2010 Skąd: Newark |
|