Str 4 z 4 |
|
---|---|
wyder67 | Post #1 Ocena: 0 2011-12-06 23:15:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2008 Skąd: bolton |
Pisalas , ze przy wlaczaniu pieca slychac bulgotanie-to moze byc zatkany odplyw w condensing drain . Pod piecem wychodzi szesc miedzianych rurek i jedna biala plastikowa i o ta wlasnie chodzi.Kiedy zbiornik w piecu sie przepelni piec sie wylacza w ciagu nocy woda powoli wycieknie przez ta przytkana rurke wiec rano jest lepiej.Jesli ten fachowiec do tego nie doszedl to to jest kowal , a nie hydraulik.Co do ryzyka zatrucia gazem lub tlenkiem wegla , to jest mocno przereklamowane - ten boiler ma palenisko calkiem oddzielone od mieszkania pobiera powietrze i wyrzuca spaliny na zewnatrz.
|
jedrek | Post #2 Ocena: 0 2011-12-07 00:15:03 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-11-2006 Skąd: London |
Cytat: 2011-12-02 22:50:29, ma_sia526 napisał(a): List do land lady napisalam, wyslalam i mam kopie i potwierdzenie wysylki. Kopie listu przeslalam do Cuncilu i Agencji mieszkaniowej przez ktora wynajelam to mieszkanie (zreszta w ostatnim zdaniu listu umiescilam taka informacje). Jak juz mnie tak dobrze nakreci to wysle jeszcze do lokalnej gazety o czym tez babe powiadomie. Dzis byl mroz i mialam rano w domu 14'C, zagrzalam sie dopiero w samochodzie jadac do pracy. Mam nadzieje ze maxymalnie w poniedzialek cos sie wreszcie wydarzy i naprawia mi ten cholerny piec bo jak na razie czuje sie jak w jakiejs melinie. Napisz jaki skutek przyniosly listy. Ja jutro zamiezam zadzwonic do coucilu, ponoc oni moga wplynac na landlorda zeby naprawil piec. W czwartek minie tydzien jak nie mamy pieca, przychodzily juz 3 ekipy i kazda mowi to samo. Potrzebny jest power flush czyli czyszczenie instalacji. Landlord sie ociaga bo to ok L800. Ale Housing Officer z councilu moze przyjsc do domu i jak nie ma cieplej wody to dom nie nadaje sie do zamieszkania i moze zobowiazac landlorda do naprawy w ciagy 48 godzin, jezeli nie to sam zleca naprawe i rachunek wysyla landlordowi. Ciekawe jak to dziala w praktyce. |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2011-12-07 00:20:40 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Czyszczenie i przepłukanie pieca 800 funtów
![]() to chyba w firmie Plimlico ![]() Podoba mi się cennik hydraulików ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
jedrek | Post #4 Ocena: 0 2011-12-07 08:53:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-11-2006 Skąd: London |
Cytat: 2011-12-07 00:20:40, krakn napisał(a): Czyszczenie i przepłukanie pieca 800 funtów ![]() to chyba w firmie Plimlico ![]() Podoba mi się cennik hydraulików ![]() Firma z British w nazwie. Power flush with magnetic filter L825. |
ma_sia526 | Post #5 Ocena: 0 2011-12-08 17:25:40 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2011 Skąd: Horley |
Cytat: 2011-12-07 00:15:03, jedrek napisał(a): Cytat: 2011-12-02 22:50:29, ma_sia526 napisał(a): List do land lady napisalam, wyslalam i mam kopie i potwierdzenie wysylki. Kopie listu przeslalam do Cuncilu i Agencji mieszkaniowej przez ktora wynajelam to mieszkanie (zreszta w ostatnim zdaniu listu umiescilam taka informacje). Jak juz mnie tak dobrze nakreci to wysle jeszcze do lokalnej gazety o czym tez babe powiadomie. Dzis byl mroz i mialam rano w domu 14'C, zagrzalam sie dopiero w samochodzie jadac do pracy. Mam nadzieje ze maxymalnie w poniedzialek cos sie wreszcie wydarzy i naprawia mi ten cholerny piec bo jak na razie czuje sie jak w jakiejs melinie. Napisz jaki skutek przyniosly listy. Ja jutro zamiezam zadzwonic do coucilu, ponoc oni moga wplynac na landlorda zeby naprawil piec. W czwartek minie tydzien jak nie mamy pieca, przychodzily juz 3 ekipy i kazda mowi to samo. Potrzebny jest power flush czyli czyszczenie instalacji. Landlord sie ociaga bo to ok L800. Ale Housing Officer z councilu moze przyjsc do domu i jak nie ma cieplej wody to dom nie nadaje sie do zamieszkania i moze zobowiazac landlorda do naprawy w ciagy 48 godzin, jezeli nie to sam zleca naprawe i rachunek wysyla landlordowi. Ciekawe jak to dziala w praktyce. Listy wyslane z potwierdzeniem dotarly do zainteresowanych we wtorek po poludniu ![]() Po poludniu zadzwonila LandLady zeby powiedziec ze w poniedzialek, tym razem o 11.15 przyjdzie koles od jakiegos testu pieca-nie zrozumialam-(sound testing?), nawet nie wie co to jest ![]() zbywa interesantow i powiedziala mi ze to kwestia wynegocjowania warunkow u Land Lady. Musze wiec jutro jeszcze raz zadzwonic i moze trafie na kogos innego lub zwroce sie z zapytaniem do Citizen Advice. A moze ktos z forumowiczow podobnie walczyl o zwrot czynszu i cos podpowie? Dzieki wielkie za doping i podpowiedzi!!! Moze tez moje doswiadczenie przyda sie komus innemu czego Wam jednak nie zycze bo lepiej siedziec w cieple i nie miec takich doswiadczen i problemow ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ma_sia526 08-12-2011 17:31 ] |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-12-08 19:52:44 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
clockwork_orang | Post #7 Ocena: 0 2011-12-08 19:56:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
przeczytaj umowe, standardowa zaklada 3dni* na naprawe waznych defektow (jak, np. piec czy peknieta rura, walacy sie dach) oraz dwa tygodnie* (srednio, bo moze byc i dwa razy dluzej) na naprawe mniej pilnych spraw (np. zerwane zaluzje czy zaslony, uszkodzenie wykladziny itp.)
ps. moja umowa miala takie warunki i terniny, ktorych landlady w sumie dotrzymywala - dzien lub dwa opoznienia mozna przebolec, ale kiedys siedzialem tydzien bez 'toalety' i dostalem rabat na rencie ![]() * to sa terminy umowne, bo ciezko z dnia na dzien zamowic ekipe do remontu calego domu... ![]() |
ma_sia526 | Post #8 Ocena: 0 2011-12-13 16:54:38 (13 lat temu) |
Najpierw zacytuję usera wyder67
Pisalas , ze przy wlaczaniu pieca slychac bulgotanie-to moze byc zatkany odplyw w condensing drain . Pod piecem wychodzi szesc miedzianych rurek i jedna biala plastikowa i o ta wlasnie chodzi.Kiedy zbiornik w piecu sie przepelni piec sie wylacza w ciagu nocy woda powoli wycieknie przez ta przytkana rurke wiec rano jest lepiej.Jesli ten fachowiec do tego nie doszedl to to jest kowal , a nie hydraulik.Co do ryzyka zatrucia gazem lub tlenkiem wegla , to jest mocno przereklamowane - ten boiler ma palenisko calkiem oddzielone od mieszkania pobiera powietrze i wyrzuca spaliny na zewnatrz. Kolega jest genialny. Powinien robić w zakładach bukmacherskich. Przyszedł inny mechanik i po niedługim testowaniu pieca dosze34dł do wniosku że jest problem z ową condensating pipe. Jak mu powiedziałem że poprzednią zamontował jego poprzednik i poprzez wpuszczenie w ziemię ją zatkał to nie chciał uwierzyć. Głową kręcił i jeszcze dopytywał. W sumie jakaś godzina roboty i piec odżył. Teraz mam pytanie: Czy za miesiąc siedzenia w zimnie można się starać o jakąś zniżkę na rencie? Jeśli tak to pomóżcie mi jak to załatwić prawnie. Jaka jest podstawa prawna? Będę wdzięczny za pomoc PS. Wszystkie posty oprócz tego pisała moja żona, ale teraz pobiegła do pracy i pozwoliła mi skorzystać z konta. Pozdrawiamy serdecznie. |
Post #9 Ocena: 0 2011-12-13 17:00:56 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ma_sia526 | Post #10 Ocena: 0 2011-12-13 19:35:56 (13 lat temu) |
Ok. Dziekuję.Bede walczył i informował jak mi poszło
|