Str 2 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-12-01 23:32:05 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ma_sia526 | Post #2 Ocena: 0 2011-12-02 00:04:47 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2011 Skąd: Horley |
Jak jest wylączony piec to cisnienie pokazuje 1,7 jak podkrecam pokretlo grzania kaloryferow to strzalka wskazuje 1,9 ale za chwile piec sie wylącza.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2011-12-02 00:06:38 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
2,5 ? ty masz 2 piętrowy dom?
zazwyczaj przy 1,5-1,8 piec się blokuje i wywala wodę. może to kwestia ustawień w czasie montażu. nie spotkałem się jeszcze by trzeba było az tyle, wręcz przeciwnie musiałem zrzucić nadmiar wody. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Nie_z_tej_bajki | Post #4 Ocena: 0 2011-12-02 01:21:29 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
U mnie tez sie zawieszal ostatnimi czasy.
Przyszedl akurat gosc na "check" coroczny. Powiedzialam co sie dzieje ( zawiesza sie, wylacza, przestaje grzac, gasnie plomien ). Sprawdzil, wymienil "knot" i wszystko wrocilo do normy. Ponoc juz byl wypalony i za krotki ![]() ![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2011-12-02 01:35:29 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2011-12-02 01:21:29, Nie_z_tej_bajki napisał(a): U mnie tez sie zawieszal ostatnimi czasy. Przyszedl akurat gosc na "check" coroczny. Powiedzialam co sie dzieje ( zawiesza sie, wylacza, przestaje grzac, gasnie plomien ). Sprawdzil, wymienil "knot" i wszystko wrocilo do normy. Ponoc juz byl wypalony i za krotki ![]() ![]() no tak, To ty Magda długiego knota potrzebowałaś by było ciepło, aaaha ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
ma_sia526 | Post #6 Ocena: 0 2011-12-02 22:50:29 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-12-02 00:06:38, krakn napisał(a): 2,5 ? ty masz 2 piętrowy dom? zazwyczaj przy 1,5-1,8 piec się blokuje i wywala wodę. może to kwestia ustawień w czasie montażu. nie spotkałem się jeszcze by trzeba było az tyle, wręcz przeciwnie musiałem zrzucić nadmiar wody. Mieszkam z rodzina na parterze, nade mna mieszka inna rodzina, kolejne dwie (tez gora i dol) mam przez sciane, kazdy ma osobne wejscie z innej strony budynkow. Instalacje mamy tez rozdzielona bo kazdy ma osobna skrzynke gazowa i pradowa. Sasiedzi nad nami na piec sie nie skarza wiec to chyba tylko nasza sprawa. Spojrzalam jeszcze raz na zegar na piecu. Strefa zielona zaczyna sie od 0,8 do 2.8 bar. W tej chwili jak nie chodzi strzalka miernika jest na 1,8. Dwa dni temu byl przeciez u mnie ten "fachowiec" od pieca o ktorym pisalam i slowem nie skomentowal tych za wysokich wskazan zegara. Dzieki Wam wszystkim za wszelkie podpowiedzi,zawsze co dwie glowy to nie jedna! List do land lady napisalam, wyslalam i mam kopie i potwierdzenie wysylki. Kopie listu przeslalam do Cuncilu i Agencji mieszkaniowej przez ktora wynajelam to mieszkanie (zreszta w ostatnim zdaniu listu umiescilam taka informacje). Jak juz mnie tak dobrze nakreci to wysle jeszcze do lokalnej gazety o czym tez babe powiadomie. Dzis byl mroz i mialam rano w domu 14'C, zagrzalam sie dopiero w samochodzie jadac do pracy. Mam nadzieje ze maxymalnie w poniedzialek cos sie wreszcie wydarzy i naprawia mi ten cholerny piec bo jak na razie czuje sie jak w jakiejs melinie. |
jedrek | Post #7 Ocena: 0 2011-12-02 23:22:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-11-2006 Skąd: London |
Cytat: 2011-12-01 22:13:03, ma_sia526 napisał(a): Aha dzis mialam zaplacic za nowy miesiac ale postanowilam ze nie zaplace az zrobi nam ten piec. Nie wiem czy nam to nie zaszkodzi bo potem moze nam psuc opinie gdy bedziemy wynajmowac przez nastepna agencje (sprawdzaja poprzednie opinie) ale nie mam innego "bata" na te moja land lady. Bede mial podobny problem co ty. Ale najgorsza opcja jest nieplacenie czynszu. Mozesz sobie zasr..ac papiery. Jest droga do naprawy samemu i potraceniu sobie z czynszu, ale musisz przestrzegac pewnej procedury. Tu znajdziesz wiecej informacji i wzory listow, bo wszystko musi byc na pismie. |
Post #8 Ocena: 0 2011-12-02 23:41:39 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2011-12-03 00:05:32 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ma_sia526 | Post #10 Ocena: 0 2011-12-04 01:19:30 (14 lat temu) |
Dzieki wielkie za wszystkie podpowiedzi i porady. Oczywiscie za czynsz zaplacilam w piatek. Jak puscily zle emocje to zaczelam kalkulowac na trzezwo. Wyslalam listy o ktorych juz pisalam - land lady, cuncilu i agencji przez ktora wynajelam mieszkanie - i mam nadzieje ze w nastepnym tygodniu cos sie ruszy w sprawie pieca. Jak na razie to odkrylismy w domu ze po polnocy jestesmy w stanie wszyscy po kolei wziac prysznic pod warunkiem ze wylaczymy ogrzewanie. Piec sie nawet nie wylacza i leci naprawde goraca woda! Pocieszajace bo juz myslalam ze to hartowanie zimna woda skonczy sie jakims reumatyzmem. W ciagu dnia dogrzewamy sie piecykiem a wieczorem ladujemy sie z termoforami do lozka i jakos idzie przezyc ale przysieglam sobie ze na wiosne zmieniamy lokum. Moze nastepnym razem uda nam sie trafic na jakiegos normalnego zarzadce nieruchomosci.
|