MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Fanka aborcji ... Artykuł.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10.5 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9.5 | 10.5 | 11.5 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 10.5 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2011-12-02 08:13:19 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-12-02 01:44:37, krakn napisał(a):
Ale wszytko to z czystego przypadku, wyjątkowo.
Wtedy uważam że można a nawet trzeba usunąć ciąże, najlepiej w taki sposób jak jest tutaj popularny, przez weekend laski balują i się bzykają, a w poniedziałek lecą do apteki po pigułkę.
Cytat:

Co innego polecieć po pigułę dzień czy dwa po numerku a co innego położyć się na stole i dać rozszarpać lekarzowi coś co już żyje...

Dla jednych ten co kradnie (nieważne co;podatki,benefity,czy inne dobra nie należące do niego) jest zwykłym złodziejem.Dla innych ten co zabija (nawet nienarodzone dzieci) będzie zwykłym mordercą.

W moich widełkach "moralności przestępcy" nie mieści się w żaden sposób zabić lub kazać zabić dziecko tak samo jak w moralności innych nie mieści się wziąć coś nieswojego...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2011-12-02 08:53:10 (14 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2011-12-02 08:13:04, badfish napisał(a):
Cytat:

2011-12-02 07:51:54, Mama-Myszy napisal(a):
Swego czasu byl na MW artykul, ktorego nie moge teraz znalezc, mowiacy o tym, ze u Polek tradycja stalo sie usuwanie w UK ciaz.

Cytat:

Ktos napisal, ze usuwanie ciazy w UK jest dozwolone do 24 tygodnia

... jesli zagrozone jest zycie matki co diametralnie zmienia postac tego prawa.

A mi czasami wydaje sie, ze calkiem sporo ludzi lubi sie oburzac. Z braku w oczywisty sposob bulwersujacych spraw wymysla sie nowe: "tradycja usuwania ciaz przez Polki" albo "w UK mozna usuwac ciaze do 24tc". To pierwsze to bzdura, to drugie to polprawda.

w UK jeśli kobieta w ciąży do 24tygodnia źle sie czuje,to lekarz nie ma obowiązku ratować ciązy.Jakiś czas temu chcieli zmienic ustawę która mówiłaby,że ciążę można usówać do 22tc.Niestety,nie przeszło.
Tak,w UK istnieje turystyka aborcyjna.
Kiedyś wszystkie jeździły na Ukraine i Białoruś(m.in moje koleżanki) teraz po wejściu do UE Polki przyjeżdżają tutaj.
przecież każdy w Polsce ma kogoś,to mieszka w UK.
Sama zresztą niedawno słyszałam o takiej jednej...

Do góry stronyOffline

justin1976

Post #3 Ocena: 0

2011-12-02 09:20:59 (14 lat temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Cytat:

Ja, jako ww prochoiceowiec nie musze sobie zaprzatac glowy statystykami, poniewaz ponad dobro zarodka stawiam ot chocby zwykla niechec kobiety do zostania matka.

A wiesz co to jest antykoncepcja?? Dzięki niej nie zachodzimy w ciążę jeśli tego nie chcemy. Owszem żadna antykoncepcja nie jest pewna w 100%. Większość tych, którzy krzyczą "tak" dla aborcji podkreśla możliwość wpadki z powodu nieskuteczności metody. Stąd było moje pytanie o statystyki.
Oglądałam kiedyś program o brytyjskich nastolatkach. Dziewczyna przed 18-stką po raz trzeci "pozbyła si problemu". Dziennikarka się pyta dlaczego nie stosowała antykoncepcji. A ta smarkula odpowiada jej, że była za młoda żeby wiedzieć o tym cokolwiek. Normalnie dziewczę mnie rozwaliło. Za młoda na antykoncepcję, ale na seks i aborcje już nie.
Z tym trzeba walczyć...

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

badfish

Post #4 Ocena: 0

2011-12-02 09:51:13 (14 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

.

[ Ostatnio edytowany przez: badfish 02-12-2011 09:54 ]

Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

Ronja_Rovardott

Post #5 Ocena: 0

2011-12-02 09:57:06 (14 lat temu)

Ronja_Rovardotter

Kobieta

Z nami od: 01-12-2011

Cytat:

2011-12-02 09:20:59, justin1976 napisał(a):

A wiesz co to jest antykoncepcja?? Dzięki niej nie zachodzimy w ciążę jeśli tego nie chcemy. Owszem żadna antykoncepcja nie jest pewna w 100%. Większość tych, którzy krzyczą "tak" dla aborcji podkreśla możliwość wpadki z powodu nieskuteczności metody. Stąd było moje pytanie o statystyki.
Oglądałam kiedyś program o brytyjskich nastolatkach. Dziewczyna przed 18-stką po raz trzeci "pozbyła si problemu". Dziennikarka się pyta dlaczego nie stosowała antykoncepcji. A ta smarkula odpowiada jej, że była za młoda żeby wiedzieć o tym cokolwiek. Normalnie dziewczę mnie rozwaliło. Za młoda na antykoncepcję, ale na seks i aborcje już nie.
Z tym trzeba walczyć...

Tak, tu te mlode menelki abortuja zarodki w Polsce rodza dzieci z FASem, ktore od przypadku do przypadku wychowuja sie w swojej rodzinie, albo w DD, najczesciej powielajac patologiczne wzorce wyniesione z dziecinstwa. Bardzo to smutne, ze sa ludzie nieprzystosowani (zazwyczaj jest to dziedziczne, wiec zanim zaczniemy w nich rzucac kamieniami, pamietajmy, ze to sa wlasnie te dorosle niewyskrobane dzieciatka), ale oni sa i juz. Dla przecietnej kobiety decyzja o usunieciu ciazy nie jest latwa i zazwyczaj jest bardzo przymyslana.
Moim zdaniem wystarczajacym srodkiem zapobiegajacym nadmiernej nonszalancji w kwestii aborcji jest uczynienie aborcji na zyczenie platnej (tak jak wiekszosc zabiegow dokonywanych na zyczenie, a nie ze wzgledow medycznych). Kolejnym krokiem w tym kierunku, juz nieco bardziej drastycznnym, powinny byc doplaty (spore, tak zeby starczylo na kilka tygodni ochlaju) do dobrowolnego poddania sie zabiegowi sterylizacji/wazektomi. Mysle, ze w duzym stopniu rozwiazaloby to problem dzietnosci/aborcji w srodowiskach patologicznych.
Ostateczna decyzja o donoszeniu ciazy powinna zawsze nalezec do ciezarnej.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-12-02 10:00:51 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2011-12-02 10:05:43 (14 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Nie ma dopłat do in vitro,a Ty mówisz o dopłatach do sterylizacji?
A jak poznać czy rodzina patologiczna czy nie?
Pewnie potrzebny jest wywiad środowiskowy i to nie jeden.
A co ze sterylizacją nastolatek? Ununie taka 4-5razy ciązę,bo za młoda.Powie,ze dopiero w wieku 30lat chce zajśc w ciązę.I też wysterylizowac taką?
Środek zapobiegawczy czyli płatna aborcja? Wększej głupoty nie słyszałam.
Wystarczająco,że antykoncepcja jest za darmo.To chyba powinno byc pomocne.Czy tak cięzko iśc do lekarza po tabletki? Nie! Lepiej jest pieprzyć się na lewo i prawo-"bo i tak usune ciążę"
MOże państwo do wszystkiego będzie dopłacać?
Nie znam kobiety,która dobrowolnie poddałaby sie sterylizacji.A Ty tez jestes wysterylizowana?

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-12-02 10:12:05 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

berenika

Post #9 Ocena: 0

2011-12-02 10:13:38 (14 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Cytat:

2011-12-02 09:57:06, Ronja_Rovardotter napisał(a):
Cytat:

2011-12-02 09:20:59, justin1976 napisał(a):

Z tym trzeba walczyć...

Moim zdaniem wystarczajacym srodkiem zapobiegajacym nadmiernej nonszalancji w kwestii aborcji jest uczynienie aborcji na zyczenie platnej (tak jak wiekszosc zabiegow dokonywanych na zyczenie, a nie ze wzgledow medycznych).

Moim zdaniem może wystarczyłby pokazanie filmów, które są na pierwszej stronie tego tematu. Może zagorzałe fanki aborcji nawet nie wiedzą czego lekarz dokonuje(skoro nie wiedzą co to antykoncepcja i że od sexu zachodzi się w ciążę.

Jeszcze gdyby zabieg zabieg wykonywano bez znieczulenia to na pewno grono stałych bywalczyń klinik uszczupliłoby się.
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Ronja_Rovardott

Post #10 Ocena: 0

2011-12-02 10:17:52 (14 lat temu)

Ronja_Rovardotter

Kobieta

Z nami od: 01-12-2011

Cytat:

2011-12-02 10:05:43, ewamik napisał(a):
Nie ma dopłat do in vitro,a Ty mówisz o dopłatach do sterylizacji?
A jak poznać czy rodzina patologiczna czy nie?
Pewnie potrzebny jest wywiad środowiskowy i to nie jeden.
A co ze sterylizacją nastolatek? Ununie taka 4-5razy ciązę,bo za młoda.Powie,ze dopiero w wieku 30lat chce zajśc w ciązę.I też wysterylizowac taką?
Środek zapobiegawczy czyli płatna aborcja? Wększej głupoty nie słyszałam.
Wystarczająco,że antykoncepcja jest za darmo.To chyba powinno byc pomocne.Czy tak cięzko iśc do lekarza po tabletki? Nie! Lepiej jest pieprzyć się na lewo i prawo-"bo i tak usune ciążę"
MOże państwo do wszystkiego będzie dopłacać?
Nie znam kobiety,która dobrowolnie poddałaby sie sterylizacji.A Ty tez jestes wysterylizowana?

Uch, bedzie ciezko, bo widze, ze adwersarz sie zagotowal i troche mu to przycmilo umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.
Platna dobrowolna sterylizacja/wazektomia, wiesz co oznacza slowo dobrowolna? Mozesz mi uwierzyc lub nie, ale sa srodowiska, gdzie mozliwosc spozycia alko jest priorytetem nad plodnoscia. Nikt, absolutnie nikt nie powinien byc do tego zmuszany, ani zachecany w inny sposob niz finansowy. Nie ma zadnej potrzeby analizowania czy rodzina jest patologiczna czy nie, bo caly zabieg bylby dobrowolny. Zapytania o moja plodnosc nie skomentuje, bo ma sie nijak do tematu.
Tak, uwazam, ze za aborcje na zyczenie pacjentka powinna zaplacic, tak jak za CC na zyczenie, albo zrobienie szpary w zebach na zyczenie, nie widze powodu, zeby podatnik mial finansowac, badz co badz widzimisie kobiety. Rozumiem, ze uwazasz, ze jednak powinien?

Do góry stronyOffline

Strona 10.5 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9.5 | 10.5 | 11.5 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,