Str 10 z 15 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
znowu-ciupek |
Post #1 Ocena: 0 2011-12-02 00:43:23 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2011-12-01 10:55:15, x_fish napisał(a):
Postaram sie na chwile byc adwokatem diabla:
co was obchodzi co ona robi ze swoim cialem? przeciez nikogo nie krzywdzi bo wg prawa nie zabija czlowieka,
To wedle tej zasady też zabiję 15 razy żeby nie było monotonii raz pieska,raz kotka...Też nikogo nie skrzywdze...Przecież nie zabiję człowieka...
Taki płód już jest organizmem żywym jak kotek czy piesek...
Dla rozjaśnienia sytuacji nie jestem fanatykiem religijnym,nie chodzę do fanklubu,nie popieram katowania zwierząt ani zabijania zwierząt w celach innych niż konsumpcyjne albo żeby ulżyć ich cierpieniom.
x_fish nic osobistego...zabawiłem się przez chwilę w prokuratora z łapanki...
|

|
 |
|
|
krakn |
Post #2 Ocena: 0 2011-12-02 01:44:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
co innego wpadka, pękniete ogumienie, po "dziwnym" nie do konca przemyślanym sexie, po imprezie lub w trakcie  )
Co innego trudna sytuacja materialna, rodzinna zdrowotna.
Ale wszytko to z czystego przypadku, wyjątkowo.
Wtedy uważam że można a nawet trzeba usunąć ciąże, najlepiej w taki sposób jak jest tutaj popularny, przez weekend laski balują i się bzykają, a w poniedziałek lecą do apteki po pigułkę.
Ale nie w sposób celowy planowany utrzymywać ciąże do określonego czasu i w rozmyślny sposób ją usuwać.
Ta baba nie ma równo pod sufitem i tyle. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
MerryPoppins |
Post #3 Ocena: 0 2011-12-02 07:26:17 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2011 Skąd: Doncaster |
moja przyjaciółka jest u nas tłumaczem i b. czeso ale to naprawde srenio 3x w yg, tlumaczy w przychodni gdzie nasze mlode krajanki poddaja sie aborci, Jak ona mi opoowiada co te durne kobiety mówia,az pielegniarki komentuja,to jest mi wstyd za nie Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze...
[url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2011-12-02 07:51:54 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
badfish |
Post #5 Ocena: 0 2011-12-02 08:13:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2010 Skąd: Warszawa |
Cytat:
2011-12-02 07:51:54, Mama-Myszy napisal(a):
Swego czasu byl na MW artykul, ktorego nie moge teraz znalezc, mowiacy o tym, ze u Polek tradycja stalo sie usuwanie w UK ciaz.
Cytat:
Ktos napisal, ze usuwanie ciazy w UK jest dozwolone do 24 tygodnia
... jesli zagrozone jest zycie matki co diametralnie zmienia postac tego prawa.
A mi czasami wydaje sie, ze calkiem sporo ludzi lubi sie oburzac. Z braku w oczywisty sposob bulwersujacych spraw wymysla sie nowe: "tradycja usuwania ciaz przez Polki" albo "w UK mozna usuwac ciaze do 24tc". To pierwsze to bzdura, to drugie to polprawda. Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie
|

|
 |
|
|
znowu-ciupek |
Post #6 Ocena: 0 2011-12-02 08:13:19 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2011-12-02 01:44:37, krakn napisał(a):
Ale wszytko to z czystego przypadku, wyjątkowo.
Wtedy uważam że można a nawet trzeba usunąć ciąże, najlepiej w taki sposób jak jest tutaj popularny, przez weekend laski balują i się bzykają, a w poniedziałek lecą do apteki po pigułkę.
Cytat:
Co innego polecieć po pigułę dzień czy dwa po numerku a co innego położyć się na stole i dać rozszarpać lekarzowi coś co już żyje...
Dla jednych ten co kradnie (nieważne co;podatki,benefity,czy inne dobra nie należące do niego) jest zwykłym złodziejem.Dla innych ten co zabija (nawet nienarodzone dzieci) będzie zwykłym mordercą.
W moich widełkach "moralności przestępcy" nie mieści się w żaden sposób zabić lub kazać zabić dziecko tak samo jak w moralności innych nie mieści się wziąć coś nieswojego...
|

|
 |
|
ewamik |
Post #7 Ocena: 0 2011-12-02 08:53:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Cytat:
2011-12-02 08:13:04, badfish napisał(a):
Cytat:
2011-12-02 07:51:54, Mama-Myszy napisal(a):
Swego czasu byl na MW artykul, ktorego nie moge teraz znalezc, mowiacy o tym, ze u Polek tradycja stalo sie usuwanie w UK ciaz.
Cytat:
Ktos napisal, ze usuwanie ciazy w UK jest dozwolone do 24 tygodnia
... jesli zagrozone jest zycie matki co diametralnie zmienia postac tego prawa.
A mi czasami wydaje sie, ze calkiem sporo ludzi lubi sie oburzac. Z braku w oczywisty sposob bulwersujacych spraw wymysla sie nowe: "tradycja usuwania ciaz przez Polki" albo "w UK mozna usuwac ciaze do 24tc". To pierwsze to bzdura, to drugie to polprawda.
w UK jeśli kobieta w ciąży do 24tygodnia źle sie czuje,to lekarz nie ma obowiązku ratować ciązy.Jakiś czas temu chcieli zmienic ustawę która mówiłaby,że ciążę można usówać do 22tc.Niestety,nie przeszło.
Tak,w UK istnieje turystyka aborcyjna.
Kiedyś wszystkie jeździły na Ukraine i Białoruś(m.in moje koleżanki) teraz po wejściu do UE Polki przyjeżdżają tutaj.
przecież każdy w Polsce ma kogoś,to mieszka w UK.
Sama zresztą niedawno słyszałam o takiej jednej...
|

|
 |
|
justin1976 |
Post #8 Ocena: 0 2011-12-02 09:20:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Cytat:
Ja, jako ww prochoiceowiec nie musze sobie zaprzatac glowy statystykami, poniewaz ponad dobro zarodka stawiam ot chocby zwykla niechec kobiety do zostania matka.
A wiesz co to jest antykoncepcja?? Dzięki niej nie zachodzimy w ciążę jeśli tego nie chcemy. Owszem żadna antykoncepcja nie jest pewna w 100%. Większość tych, którzy krzyczą "tak" dla aborcji podkreśla możliwość wpadki z powodu nieskuteczności metody. Stąd było moje pytanie o statystyki.
Oglądałam kiedyś program o brytyjskich nastolatkach. Dziewczyna przed 18-stką po raz trzeci "pozbyła si problemu". Dziennikarka się pyta dlaczego nie stosowała antykoncepcji. A ta smarkula odpowiada jej, że była za młoda żeby wiedzieć o tym cokolwiek. Normalnie dziewczę mnie rozwaliło. Za młoda na antykoncepcję, ale na seks i aborcje już nie.
Z tym trzeba walczyć...
|

|

|
|
badfish |
Post #9 Ocena: 0 2011-12-02 09:51:13 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2010 Skąd: Warszawa |
. [ Ostatnio edytowany przez: badfish 02-12-2011 09:54 ] Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie
|

|
 |
|
Ronja_Rovardott |
Post #10 Ocena: 0 2011-12-02 09:57:06 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2011 Skąd: L |
Cytat:
2011-12-02 09:20:59, justin1976 napisał(a):
A wiesz co to jest antykoncepcja?? Dzięki niej nie zachodzimy w ciążę jeśli tego nie chcemy. Owszem żadna antykoncepcja nie jest pewna w 100%. Większość tych, którzy krzyczą "tak" dla aborcji podkreśla możliwość wpadki z powodu nieskuteczności metody. Stąd było moje pytanie o statystyki.
Oglądałam kiedyś program o brytyjskich nastolatkach. Dziewczyna przed 18-stką po raz trzeci "pozbyła si problemu". Dziennikarka się pyta dlaczego nie stosowała antykoncepcji. A ta smarkula odpowiada jej, że była za młoda żeby wiedzieć o tym cokolwiek. Normalnie dziewczę mnie rozwaliło. Za młoda na antykoncepcję, ale na seks i aborcje już nie.
Z tym trzeba walczyć...
Tak, tu te mlode menelki abortuja zarodki w Polsce rodza dzieci z FASem, ktore od przypadku do przypadku wychowuja sie w swojej rodzinie, albo w DD, najczesciej powielajac patologiczne wzorce wyniesione z dziecinstwa. Bardzo to smutne, ze sa ludzie nieprzystosowani (zazwyczaj jest to dziedziczne, wiec zanim zaczniemy w nich rzucac kamieniami, pamietajmy, ze to sa wlasnie te dorosle niewyskrobane dzieciatka), ale oni sa i juz. Dla przecietnej kobiety decyzja o usunieciu ciazy nie jest latwa i zazwyczaj jest bardzo przymyslana.
Moim zdaniem wystarczajacym srodkiem zapobiegajacym nadmiernej nonszalancji w kwestii aborcji jest uczynienie aborcji na zyczenie platnej (tak jak wiekszosc zabiegow dokonywanych na zyczenie, a nie ze wzgledow medycznych). Kolejnym krokiem w tym kierunku, juz nieco bardziej drastycznnym, powinny byc doplaty (spore, tak zeby starczylo na kilka tygodni ochlaju) do dobrowolnego poddania sie zabiegowi sterylizacji/wazektomi. Mysle, ze w duzym stopniu rozwiazaloby to problem dzietnosci/aborcji w srodowiskach patologicznych.
Ostateczna decyzja o donoszeniu ciazy powinna zawsze nalezec do ciezarnej.
|

|
 |
|