MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Fanka aborcji ... Artykuł.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11.5 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10.5 | 11.5 | 12.5 | 13.5 | 14.5 | ] - Skocz do strony

Str 11.5 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jojomaster

Post #1 Ocena: 0

2011-12-02 10:19:02 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

24 tygodnie to jakas paranoja - dziecko MOZE juz przezyc poza macica! nie tak dawno (pare lat temu) byl krzyk w gazetak bo oto udalo sie uratowac dziecko (nie plod) 19-tygodniowy! dziecko zyje i ma sie dobrze! moj lekarz powiedzial mi ze ciazy nigdy by nie usunal, bo w 9 tyg zaczyna bic serce, a bardzo rzadko kobieta wie o ciazy przed 9 tygodniem. trzeba nie miec sumienia zeby cos takiego zrobic. wiele zwolennikow aborcji zastanowiloby sie dwa razy jak by zobaczyli w jaki sposob dokonuje sie aborcji. jak obcinaja dziecku konczyny, wkladaja mlynek, i odsysaja pozniej dziecko do wiadra. ale to przeciez tylko plod... bez zadnych praw... plakac sie chce

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Ronja_Rovardott

Post #2 Ocena: 0

2011-12-02 10:29:31 (14 lat temu)

Ronja_Rovardotter

Kobieta

Z nami od: 01-12-2011

Cytat:

2011-12-02 10:00:51, x_fish napisał(a):
Dla mnie ktos kto ma dzieci a pisze, ze w brzuchu nie jest dziecko, tylko plod, zarodek czy co tam jeszcze - jest dwulicowy.
Nie wierze, ze bedac w ciazy (lub gdy partnerka byla) nie glaskala brzucha, nie gadala do niego, nie cieszyla sie ze scanow. Co mowilas drugiemu dziecku, ze mama ma w brzuchu dzidzie czy plod? Nie cieszylas sie z mezem z waszej kochanej fasolki? Nie robilas zdjec 3d czy 4d na pamiatke? Nie traktowalas tego co roslo w brzuchu jak zywej istoty?
Czy jak ciaza jest chciana to w brzuchu rosnie dziecko a jak jej nie chcemy albo nasza nastoletnia corka wpadnie wtedy usuwamy tylko zarodek czy plod? Troche pokretna teoria zeby wybielic sobie sumienie (o ile je mamy).

Tak, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia - przykro mi, ze to wlasnie ja musze Ci przekazac te bolesna prawde o swiecie.
Doprawdy jestem ciekawa, czy tak czule przemawialbys do fasolki, gdyby sie nie zagniezdzila w macicy tylko w jajowodzie malzonki?
I jeszcze jedno, sa fakty i interpretacje, jesli ja bede mowic do mojego zarodka: 'dzidzius', 'fasolka', czy tez 'kurczatko moje', to nadal bedzie on zarodkiem (pozniej plodem, pozniej dzieckiem, pozniej doroslym, starym a na koncu trupem).

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2011-12-02 10:30:15 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Cytat:

2011-12-02 10:05:43, ewamik napisał(a):
.....
Wystarczająco,że antykoncepcja jest za darmo.To chyba powinno byc pomocne.Czy tak cięzko iśc do lekarza po tabletki? Nie! Lepiej jest pieprzyć się na lewo i prawo-"bo i tak usune ciążę"
MOże państwo do wszystkiego będzie dopłacać?
Nie znam kobiety,która dobrowolnie poddałaby sie sterylizacji.A Ty tez jestes wysterylizowana?

Ja sie dobrowolnie poddalam sterylizacji- i nie zaluje tego, nie chodzi tylko o moje zdrowie ale wiem ze po prostu nie chce kolejnego dziecka, ciazy nie usunelabym nawet gdyby to byla wpadka wiec wolalam sie tak zabezpieczyc

I uwazam ze coniektorym sterylizacja/wazektomia powinna byc przymusowo robiona, za to przeciwna jestem aborcji

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

mesajah

Post #4 Ocena: 0

2011-12-02 10:31:51 (14 lat temu)

mesajah

Kobieta

Z nami od: 21-10-2011

Cytat:

2011-12-02 10:19:02, jojomaster napisał(a):
24 tygodnie to jakas paranoja - dziecko MOZE juz przezyc poza macica! nie tak dawno (pare lat temu) byl krzyk w gazetak bo oto udalo sie uratowac dziecko (nie plod) 19-tygodniowy! dziecko zyje i ma sie dobrze! moj lekarz powiedzial mi ze ciazy nigdy by nie usunal, bo w 9 tyg zaczyna bic serce, a bardzo rzadko kobieta wie o ciazy przed 9 tygodniem. trzeba nie miec sumienia zeby cos takiego zrobic. wiele zwolennikow aborcji zastanowiloby sie dwa razy jak by zobaczyli w jaki sposob dokonuje sie aborcji. jak obcinaja dziecku konczyny, wkladaja mlynek, i odsysaja pozniej dziecko do wiadra. ale to przeciez tylko plod... bez zadnych praw... plakac sie chce

A mialabys sumienie zostawic dzieci bez matki?
Wszyscy przyciwnicy krzycza,a zadne z was przypuszczam nie mialo takiego dylematu.
Nie jestem zwolenniczka aborcji na zyczenie,ale nie potepiam tez tych kobiet.

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #5 Ocena: 0

2011-12-02 10:34:49 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

z tego co wiem sterylizacja tez nie daje 100% pewnosci :-]
jak tego dokonalas? musialas placic?

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2011-12-02 10:37:38 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Cytat:

2011-12-02 10:34:49, jojomaster napisał(a):
z tego co wiem sterylizacja tez nie daje 100% pewnosci :-]
jak tego dokonalas? musialas placic?

zalezy od stopnia sterylizacji - mozna powiazac jajniki, mozna je usunac

zabieg mialam robiony w szpitalu - po rozmowach z lekarzem i psychologiem jako ze mloda jeszcze jestem chcieli miec pewnosc ze dezyzja byla sluszna, bezplatnie
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2011-12-02 10:39:17 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #8 Ocena: 0

2011-12-02 10:41:16 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Cytat:

2011-12-02 10:31:51, mesajah napisał(a):
Cytat:

2011-12-02 10:19:02, jojomaster napisał(a):

A mialabys sumienie zostawic dzieci bez matki?
Wszyscy przyciwnicy krzycza,a zadne z was przypuszczam nie mialo takiego dylematu.
Nie jestem zwolenniczka aborcji na zyczenie,ale nie potepiam tez tych kobiet.

to skoro wiedziala jak kolejna ciaza moze sie skonczyc to dlaczego sie nie zabezpieczyla, jest tyle form antykoncepcji, ze nie potrafie tego zrozumiec, moja kolezanka nie chciala jeszcze miec dzieci - najpierw studia, pozniej jakas dobra sytuacja finansowa itp... - tak wiesz, jak powinno to wygladac. brala tabletki i uzywali do tego gumek i co? i wyobraz sobie ze nie zaszla w niechciana ciaze. ciaaz pozamaciczna to jest zupelnie co innego - dziecko i tak nie ma szans na przezycie (chyba ze cos sie zmienilo).
a matka, ktora pragnie dziecka, zachodzi w ciaze swiadomie, to pomimo choroby czy czegos tam - uwierz mi - nie usunie. bo dla niej to nie plod tylko dziecko.
chodzi o to, ze wszystkie kobiety powinny miec swiadomosc, do czego mial sex sluzyc. bo zdaje sie ze nie wszystkie wiedza jak sie robi dzieci

Do góry stronyOffline

mesajah

Post #9 Ocena: 0

2011-12-02 10:49:10 (14 lat temu)

mesajah

Kobieta

Z nami od: 21-10-2011

a matka, ktora pragnie dziecka, zachodzi w ciaze swiadomie, to pomimo choroby czy czegos tam - uwierz mi - nie usunie. bo dla niej to nie plod tylko dziecko.

Zaszlam w ciaze swiadomie i swiadomie ta ciaze usunelam,bo zagrazala mojemu zyciu.Nie zostawilabym mojej dwojki dzieciakow bez mamy.Mam sumienie,bo mimo,ze minelo pare lat nie ma dnia zebym nie myslala o tym co zrobilam.Gdyby sytuacja sie powtorzyla,zrobilabym tak samo.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2011-12-02 10:52:54 (14 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2011-12-02 10:30:15, littleflower napisał(a):
Cytat:

2011-12-02 10:05:43, ewamik napisał(a):
.....
Wystarczająco,że antykoncepcja jest za darmo.To chyba powinno byc pomocne.Czy tak cięzko iśc do lekarza po tabletki? Nie! Lepiej jest pieprzyć się na lewo i prawo-"bo i tak usune ciążę"
MOże państwo do wszystkiego będzie dopłacać?
Nie znam kobiety,która dobrowolnie poddałaby sie sterylizacji.A Ty tez jestes wysterylizowana?

Ja sie dobrowolnie poddalam sterylizacji- i nie zaluje tego, nie chodzi tylko o moje zdrowie ale wiem ze po prostu nie chce kolejnego dziecka, ciazy nie usunelabym nawet gdyby to byla wpadka wiec wolalam sie tak zabezpieczyc

I uwazam ze coniektorym sterylizacja/wazektomia powinna byc przymusowo robiona, za to przeciwna jestem aborcji

Szczerze? Po prostu gratuluję decyzji.W niektórych przypadkach,to po prostu mu.Jesli taka usunełaby juz 2-gi raz ciązę..za 3-cim razem sterylizacja

Do góry stronyOffline

Strona 11.5 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10.5 | 11.5 | 12.5 | 13.5 | 14.5 | ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,