Str 3 z 5 |
|
---|---|
Argosman | Post #1 Ocena: 0 2011-08-14 23:05:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
Ciekawe co by było, gdyby wszyscy wykupili pierwszeństwo wejścia na pokład...
W sumie moja żona nosi się z zamiarem wykupienia pierwszeństwa, ale skoro podróżuje z 2 i 6 letnimi córkami to chyba jasne, że musi się dla niej znaleźć cały rząd siedzeń. Tylko co w sytuacji gdy wejdzie ostatnia i wszystkie miejsca zajęte oprócz 3 w 3 różnych częściach samolotu? Przesiadanie w samolocie może spowodować niepotrzebne zamieszanie, dlatego dzieci powinny być wpuszczane bez kolejki, oczywiście z opiekunami. Niestety Ryan chce zarabiać na wszystkim, a problemy z jakimi później musi się uporać załoga samolotu nikogo nie interesują. |
ciesza | Post #2 Ocena: 0 2011-08-14 23:38:33 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
Co by bylo gdyby wszyscy mieli priority bording?
Otoz odpowiedz jest prosta wszyscy i tak stoja w kolejce ![]() Zdazyla mi sie taka sytuacja na lotnisku w Rzymie. Zaproszenie dla pasazerow z pierwszenstwem i pol hali ruszylo, wiec tylko parsknelam smiechem i jako jedyna z synem poczekalam do konca, co zreszta i tak zawsze czynie - stanie w kolejkach chyba nie jest zgodne z moim pokoleniem. Miejsce i tak zawsze sie znajdzie, a jak nie to sie zrobi miejsce ![]() |
clockwork_orang | Post #3 Ocena: 0 2011-08-14 23:42:50 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2011-08-14 23:01:51, leonka napisał(a): Clockwork Orange - pisalam, moj syn wielokrotnie lecial na osobnym siedzeniu (na wlasne zyczenie) - zadna stewardessa nie zakwestionowala... Dla mnie to tez logiczne ze dzieci powinny siedziec razem z rodzicami, szczegolnie maluszki... Ale widzisz - maja chyba w nosie... ![]() |
staryznajomy | Post #4 Ocena: 0 2011-08-14 23:49:24 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
tak głupkowato zapytam:
jak nie ustąpić miejsca dziecku z opiekunem? jaka moralność pozwala na coś takiego? przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
Post #5 Ocena: 0 2011-08-14 23:54:57 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
staryznajomy | Post #6 Ocena: 0 2011-08-15 00:01:49 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-08-14 23:54:57, leonka napisał(a): Cytat: 2011-08-14 23:49:24, staryznajomy napisał(a): tak głupkowato zapytam: jak nie ustąpić miejsca dziecku z opiekunem? jaka moralność pozwala na coś takiego? Ta sama moralnosc co pozwala na chamskie pchanie sie w kolejce, baaa, kolejka to ciezko to nazwac, ten bydlecy ped do wejscia, skakanie przez siedzenia, wzajemne popychanie i wpychanie sie... Na lotnisku czy dworcu latwo odnalezc bramke przy ktorej odprawiaja do Polski... ![]() ![]() ![]() przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
mlody_leszczyk | Post #7 Ocena: 0 2011-08-15 05:55:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2010 Skąd: Luton |
Ten speedy boarding jest najlepszy zimą. Kiedy zaczną ludzi przepuszczac do wyjścia i na zewnątrz terminalu. I tak stoją 5-10 minut na wietrze, deszczu itp., bo załoga niejest jeszcze gotowa na wpuszczenie pasażerów na pokład. A ja dobie czekam wewnątrz terminalu w cieple, aby sobie na spokojnie wsiąść do samolotu i zająć pierwsze wolne miejsce.
Widok tych zamkniętych ludzi jest bezcenny, a za speedy boarding zapłacić możesz ryanair credit card ![]() |
Argosman | Post #8 Ocena: 0 2011-08-15 08:29:19 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
Cytat: 2011-08-14 23:49:24, staryznajomy napisał(a): tak głupkowato zapytam: jak nie ustąpić miejsca dziecku z opiekunem? jaka moralność pozwala na coś takiego? Ta sama, która pozwala karkom stanąć w przodzie i nie przepuszczać NIKOGO. Byłem świadkiem w Krakowie na lotnisku. Wprawdzie już dobre3-4 lata temu, ale autentyczne zdarzenie. Powiedzieli, że nie przepuszczą nikogo, bo stanęli pierwsi w kolejce (znaczy przepchali wszystkich by tam stanąć). Aż dziwne, że pytasz o moralność w dzisiejszych czasach... |
SiwyZmc | Post #9 Ocena: 0 2011-08-15 10:14:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
heheeh ten temat mnie najbardziej smieszy. Wykupic pierwszenstwo i isc do przodu bo liczyc na cud mozna tylko nie zawsze bedzie nam dane go zobaczyc. Trafilo mi sie kilka razy ze Ryanair prosil zeby rodzice z dziecmi przechodzili do przodu ale to bylo tylko w drodze z Polski do UK i w czasach gdzie "pierwszenstwo" wejscia na poklad dopiero zaczynalo im przynosic dochody. Sa dwie opcje. Kupic je i isc do przodu albo nie kupywac i czekac na sam koniec zeby wejsc bez trudu i przepychania sie lokciami do przodu. Co do bydla latajacego do Polski i z powrotem to niestety nic nie zrobimy. Do UK nie wyjechala tylko smietanka polskiego spoleczenstwa ale rowniez cale wiejskie bydlo, ktoro niestety z kultura nie ma nic wspolnego.
|
Dodziunia | Post #10 Ocena: 0 2011-08-15 10:25:54 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
A ja za kazdym razem jak lece Ryanairem to zawsze na strone prosza najpierw tych z pierwszenstwem,a potem matki z dziecmi do lat 5. nigdy nie wykupowalam pierwszenstwa a zawsze brali nas na poczatku. nie wiem od czego to zalezy, ale faktem jest ze Polacy zachowuja sie jak bydlo. pchaja sie ,depcza po sobie, jakby mialo zabraknac dla nich miejsca.
|