MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chętnie bym wrócila do uk

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

GRALIKOWA

Post #1 Ocena: 0

2011-06-03 22:17:25 (14 lat temu)

GRALIKOWA

Kobieta

Z nami od: 20-12-2008

Wyjechałam z uk półtora roku temu.Teraz siedzę w polsce i totalny tu jest syf.Nie stać mnie na nic.Jestem załamana takim życiem jakie daje nam nasz kochany kraj.W uk nie mialam kokosów,ale ludzie!!bez porównania.Co bym zrobiła,zeby wrócic tam do Was.Ale musiałabym zaczynac od zera.Boje sie,nie mam odwagi.Nie wracajcie tu ludzie.Coraz gorzej sie robi tutaj i coraz wieksza bieda.Mój błąd będe żałowac dokonca zycia.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-06-03 22:23:15 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2011-06-04 01:52:41 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

Mój błąd będe żałowac dokonca zycia.

Zalowac to bedziesz na koniec zycia, ze nie zrobilas nic tylko cale zycie zalowalas, zamiast cos z tym zrobic.
Ludzie w wieku prawie (i po) emerytalnym dokonuja drastycznych zmian w zyciu, jak oni maja odwage i energie, to dlaczego nie mlodsi?
Ada

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-06-04 07:14:25 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jacek776

Post #5 Ocena: 0

2011-06-04 08:21:27 (14 lat temu)

Jacek776

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2009

Powiem Wam coś: mój ojciec - 58 lat - przyjechał z Polski - pracuje. Wujek - pracuje, siostra - pracuje, teściu - pracuje, przyjeżdża teściowa - dorobi sobie już wiem gdzie. Moi koledzy i koleżanki pościągali rodzinę, kuzynów, teściów, znajomych - by tu mieszkać i pracować. Dlaczego? Bo tu da się GODNIE żyć, założyć i mieć rodzinę. Wszyscy mają już tu rodziny albo myślą o ściągnięciu ich.
Ja wiem, że w Polsce też można ale jak się ma pracę - 4000PLN/mieś minimum. A jak można za powiedzmy 2000PLN?
Zobaczcie sami na skalę tego co się dzieje. Zobaczcie ilu już pościągało rodziny, przyjaciół, znajomych.
Kiedyś w Polsce pracowałem: 3 etaty, delegacje, wyjazdy, oprócz tego tłumaczenia, korki czyli szara strefa a później decyzja - spieprzam stąd bo się garba tylko dorobię. Teraz słyszę propozyję pracy w Polsce - ile? 1200PLN na rękę. Śmiech na sali... :-]I jak tu myśleć o Polsce?
Też chciałbym żyć i pracować w Polsce ale niestety. Sami wiecie. Kiedyś znalazłem jedną wypowiedź na forum: 'tam jest ojczyzna moja, gdzie jest praca'. Oprócz pracy mamy tu mieszkania, socjal, ulgi itp - czyli GODNOŚĆ i jakąś PRZYSZŁOŚĆ - to, czego w Polsce brakuje. I jakieś tam polityczne pierdu pierdu od 20 lat to samo i coraz większe bagno... sondaże, stadiony, korupcja, wybory itp -ten sam cyrk od lat. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #6 Ocena: 0

2011-06-04 08:44:54 (14 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Cytat:

2011-06-04 07:14:25, maciekwww napisał(a):
bez uogolnien,..z jakiego regionu jestes,pewnie kresy wschodnie Rzeczypospolitej,z tamtad jest 80% emigrantow w uk i wogole.

Ja pochodze z kresow wschodnich Rzeczypospolitej i powiem Ci szczerze ze jak siedze tutaj 7 lat to niewiele osob widzialem z tamtych wlasnie rejonow. Wiele osob widze z Warszawy, Krakowa, Katowic i ogolnie Slaska a z calej sciany wschodniej naprawde niewiele. Nie podawaj smiesznych wartosci procentowych skoro nie masz tak naprawde pojecia. Sprawa nastepna to to ze wracam do siebie i nie bede sie nawet zastanawial. Wszystko zalezy od nastawienia. Moje nastawienie jest zyc i dac zyc innym tak wiec... wierze ze sobie poradze ;) Wszystkim tym, ktorzy marudza na zycie w Polsce proponuje wyemigrowanie do RPA albo do krajow unii jak Rumunia badz Bulgaria;)

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #7 Ocena: 0

2011-06-04 09:55:47 (14 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2011-06-04 08:44:54, SiwyZmc napisał(a):

Ja pochodze z kresow wschodnich Rzeczypospolitej i powiem Ci szczerze ze jak siedze tutaj 7 lat to niewiele osob widzialem z tamtych wlasnie rejonow.

Kresy wschodnie - ta nazwa oznacza dawne wschodnie tereny II Rzeczypospolitej, ktore po II wojnie swiatowej zostaly wcielone jako czesc zwiazkowych republik Ukrainy, Bialorusi i Litwy.
I faktycznie niewiele osob mogles spotkac,bo ciezko jest im wyjechac ;-)

Do góry stronyOffline

berenika

Post #8 Ocena: 0

2011-06-04 10:00:45 (14 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Pewnie miał na myśli Polskę wschodnią a nie kresy.
To ja się dopiszę do statystyk bo jestem ze wschodu:)

[ Ostatnio edytowany przez: berenika 04-06-2011 10:01 ]

...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #9 Ocena: 0

2011-06-04 10:04:36 (14 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2011-06-04 10:00:45, berenika napisał(a):
Pewnie miał na myśli Polskę wschodnią a nie kresy.

Wiem Bereniko :-]
Ale jakos wyjatkowo dalo mi "po oczach",ze ktos ma blade pojecie o tym skad pochodzi ;-)

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #10 Ocena: 0

2011-06-04 10:05:56 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Osobiście znam całą masę ludzi z lubelskiego i białostockiego,którzy pracują w UK.Nie wspomnę już o przemyskim.Tych ostatnich jest tu jak mrówek.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,